Hatsina ry

17.03.2019

B-pojat taipui pudotuspelikarsintojen finaalissa

B-poikien valtakunnallisen pudotuspelikarsinnan ensimmäinen vaihe pelattiin viikonloppuna Turussa. Hatsina selviytyi näihin jatkopeleihin voitettuaan oman aluesarjalohkonsa. Karsintoihin selviytyneet kahdeksan joukkuetta oli jaettu kahteen lohkoon. Lohkoissa pelattiin yksinkertainen sarja ja lohkojen voittajat pelasivat lopuksi vastakkain 1. vaiheen voitosta ja paikasta seuraavaan vaiheeseen.

 

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Hatsina voitti Kokkolalaisen Nibacosin selvin numeroin 6-1. Lauantain toisessa ottelussa Hatsina joutui tunnustamaan Keravan Blackbirdsin paremmaksi luvuin 10-5. Kun muiden joukkueiden pelit menivät sopivasti ristiin, oli sunnuntain aamupelissä panoksena lohkon voitto FCB Turku 1 vastaan. Molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuus edetä iltapäivän finaaliin. Hatsinalta se vaati voittoa, kun taas turkulaisille olisi riittänyt tasapelikin. Ja melkoinen jännitysnäytelmä tästä ratkaisupelistä saatiinkin. Hatsina oli 2 kahden maalin takaa-ajoasemassa kahden pelatun erän jälkeen. Mutta niin vain pojat väänsivät pelin ensin tasoihin ja sitten vielä maalin voitoksi pari minuuttia ennen loppuvihellystä. Hatsina teki 2 viimeistä maaliaan ilman maalivahtia.

 

Finaaliin saatiin vastustajaksi Jyväskylän O2, joka oli hoitanut oman alkulohkonsa puhtaasti kolmella voitolla, joten kova vastus oli luvassa. Hatsina taisteli sinällään ihan hyvin, mutta joutui taipumaan lopulta selvin 0-8 lukemin.

 

Valmentaja Vesa Valjakka oli tyytyväinen viikonlopun antiin. Etenkin sunnuntai aamun nousu voittoon ja pääsy finaaliin lämmitti mieltä. Saatiin hyvät pelit kauden päätteeksi. Hatsinalla oli turnauksessa vain 12 kenttäpelaajaa ja väsymys alkoi näkymään finaalin edetessä. Selkäranka hieman katkesi, kun jäätiin 4 maalia tappiolle. Kaikki kunnia kuitenkin vastustajalle, joka pelasi vakuuttavan finaalin.