Hatsina ry

17.03.2019

C1: Josba nurin jatkoajalla

C1 divarin pudotuspelit käynnistyivät lauantaina kotijoukkue Hatisnan ja Josban kohtaamisella. Hatsina oli voittanut molemmat joukkueiden runkosarjakohtaamiset, mutta Josballa puolestaan oli takana vakuuttava jakso runkosarjan lopussa. Asetelma oli kaikille selvä ja nyt pelattiin vain voitosta. Ottelu käynnistyi molemmin puolin hieman varovaisesti asetelmia hakien. Hatsinan ykkönen loi kuitenkin paikkoja käytännössä jokaiseen vaihtoon Josban pyrkiessä sumputtamaan keskustan. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa erän puoliväliin kunnes Josban #64 iski taka-alueelta vapaasti pallon maaliin. Vastaavalla tavalla Josba laittoi Hatsinan koville jo runkosarjakohtaamisessakin ja kaikilla oli hyvin tiedossa miten hyökkäyksen pelaavat silti hyvän onetimerin omaava #64 vapaana juuri vaara-alueella. Josban maalin jälkeen Hatsina loi maalipaikkoja toisensa jälkeen, mutta Josban veskari peitti tilanteet hyvin ja piti Hatsinan nollilla. Tasoitus syntyi lopulta 17 minuutilla Jusan avattua pitkällä heitolla Eemelille ja Eemelin päivän ensimmäisellä 1-1. Tasainen ensimmäinen erä päättyi näihin lukemiin, mutta erässä kokonaisuutena Josballa peli ehkä hieman paremmin kuosissa ja aiheutti ongelmia nopeilla suunnanmuutoksilla hieman hitaasti reagoineelle kotijoukkueelle. Heti toisen erän alkuun Josban viisikko antoi aivan liikaa tilaa muodon sisällä olleelle Eemelille, Elmolta syöttö lapaan ja Eemelin niin tuttu kääntölaukaus yläkulmaan ja 1-2. Josba yv:llä tasoihin, jonka jälkeen jälleen kerran #64 taka-alueella vapaana ja 2-3 Josballe. Pari minuuttia lisää ja Arttu puolestaan Eemelin syötöstä yv:llä peli tasoihin. Tämän jälkeen pariin minuuttiin #64 kaksi maalia lisää taka-alueelta ja tilanteeksi jo 3-5. Aivan kaikilla oli pelattu kuvio tiedossa jo ennen ottelua, mutta niin vain pääsi kaveri iskemään neljä ottelun ensimmäisellä puolikkaalla Hatsinan näennäisen puolustamisen keskeltä. Minuutti edellisestä ja Veeti löytää yhden pelin todella lukuisista irtopalloista Josban maalin edestä ja kaventaa. Erän loppua kohden ote siirtyi selvästi kotijoukkueelle ja kahdesti mustapaidat rankaisivatkin erikoistilanteista. Ensin Arttu rankkarista ja myöhemmin Eemeli tänään tehokkaasti toimineella yv:llä. Tiukan väännön jälkeen toiselle tauolle tilanteessa 6-5.

Kolmannen erän alussa oli kotijoukkueen keskittyminen jäänyt koppiin ja Josba rankaisi kolmesti kolmeen minuuttiin puhtaasti omasta huolimattomuudesta pallon kanssa siirtyen jälleen kahden maalin johtoon. Momentum oli selkeästi vahvasti esiintyneellä vierasjoukkueella, mutta kesken painostuksen Veikalta hyvä katko keskialueella, pallo Artulle ja edelleen Eemelille, joka päivän neljännellään tilanteeksi 7-8. Hatsina sai kavennuksesta uskon taas tekemiseen, mutta kehikko ja veskarin hyvät peitot estivät vielä lisäosumien synnyn. Kesken hyvän jakson Josba iskee puolihuolimattomasti tilanteeksi 7-9 ja välittömästi heti perään tänään isoissa vaikeuksissa ollut kakkonen pelaa itsensä ulos prässissä ja ylivoimahyökkäyksestä nätisti pallo maaliin ja Josba kolmen maalin johtoon. Kymppi jäljellä peliä ja vieraat kolmen maalin johdossa, joten aikalisä ja uskoa porukkaan. Rahulan sheriffi #55 pariin minuuttin aikalisän jälkeen kaksi maalia, tilanteeksi 9-10, kotijoukkue peliin mukaan ja hallinta täysin mustapaidoilla. Kesken takaa-ajon tarjottiin Josballe voittoa avaimet käteen –periaattella; alimpana pelaajana sokkosyöttö selän takaa naapurin lapaan ja taas kaksi maalia perässä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Hatsina oli kuitenkin päättänyt myydä nahkansa kalliilla ja haki vimmaisesti kavennusta ilman maalivahtia. Lopulta Rantakylän kultaranne #37 yllättikin hyvän ottelun pelanneen veskarin pienestä kulmasta. Noin minuutti ennen täyttä aikaa Olli vapautti lopulta joukkueen ja yleisön piinasta ujuttamalla pallon taitavasti maaliin ja varsinaisen peliajan lopputilanteeksi 11-11. Jatkoerään kotijoukkue kuitenkin alivoimalla tuomarin todella hämmentävän jäähyvihellyksen seurauksena. Joukkue oli kuitenkin tullut pitkältä takamatkalta tasoihin ja usko tekemiseen oli vahva. Av hoidettiin hienosti ja sen jälkeen hallinta oli vahvasti kotijoukkueella. Ratkaisu nähtiin reilun kolmen minuutin kohdalla Jusan heittäessä pitkällä Eemelin 1v1 tilanteeseen ja kuten niin monesti aiemminkin nopea laukaus suoraan juoksusta ja kädet kohti kattoa. Joukkue oli ottelun aikana useasti jo sillassa, mutta kuten niin monesti aikaisemminkin hartiat eivät kastuneet vaan pojta osoittivat luonnetta ja tekivaät todella kovan nousun takaa ohi. Ykkönen tänään isossa roolissa, isot minuutit ja isot tehot. Kunkkuna Eemeli 7+2 ja Arttu 2+4. Ilahduttavaa oli myös kolmosen tasapainoinen esitys sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. Veeti #2 oli todella kevyellä jalalla liikkeellä ja maalissa Jusa vakuuttava.

Hatsina voitolla sunnuntain jatkopeliin Kooveeta vastaan ja Josba puolestaan lomille. Samalla tämä taisi olla viimeinen peli ikinä Josbaa vastaan seurafuusiosta johtuen. Iso kiitos Josballe erittäin kovasta ottelusta ja hienosta kaudesta; hieno joukkue, hieno seura