Hatsina ry

15.03.2019

C1 Ennakko: Pudotuspelit käyntiin

C1 divarin runkosarja taputeltiin viikko sitten ja huomenna lauantaina alkavat pudotuspelit nimensä mukaisesti tylyllä systeemillä eli ”tappiosta ulos” –periaatteella. Pudotuspelien ensimmäinen vaihe pelataan kotinurkissa Stadiumilla ja lauantaina klo 15 maton valtaavat kotijoukkue Hatsina ja Josba. Klo 18 alkavassa toisessa parissa kohtaavat M-Team ja Koovee. Näiden parien voittajat jatkavat samalla matolla sunnuntaina klo 13 alkavassa ottelussa ja taas vain voittaja jatkaa pelejään. Sunnuntai-iltapäivällä on siten tiedossa kenellä nelikosta Hatsina, Josba, M-Team, Koovee kausi vielä jatkuu ainakin seuraavaan viikonloppuun, jossa vastustajana odottaa Happee.

Hatsinalla vastassa siis Pohjois-Karjalan ylpeys, suomalaisen salibandyn ”Grand Old” –sarjaan kuuluva Josba, joka muuten lyö hynttyyt yhteen Kontiolahden LeBa -96:n kanssa ja pihtisynnytyksen tuloksena näkee päivänsä uusi seura Karelia Flames. Joskus tulee mieleen, että mistä seuranimigeneraattorista näitä uusien seurojen nimiä oikein väännetään ja voisiko sinne generaattoriin laittaa välillä kieliasetukseksi suomen kielen varsinkin näinkin kansainvälisessä lajissa kuin salibandyssä. No, se on toinen tarina ja varmasti pohjois-karjalaisilla on oikeasti aivan hyvä tarina tämänkin nimen taustalla. Suomalainen säbäelämä jää kyllä Josbaa kaipaamaan. Asiaan, sanoisi entinen kansakoulun opettaja Hyytiäinen tähän kohtaan kuuluvalla äänellään, Karjalan evakkoja muuten tämä Hyytiäinen, Ahti etunimeltään. Tosiaan Josba pojilla vastassa ja asetelma on vähintäänkin mielenkiintoinen. Juurelan Jouni on tehnyt Joensuussa hyvää työtä ja mustapaitoja vastaan asettuu lauantaina divarijoukkueista kauden aikana ehkä eniten tasoaan nostanut porukka. Ennen kautta ei foorumeilla Josban menestykselle välttämättä kovin paljon toivoa annettu, mutta niin vain Juurela orkesterinsa kuuden joukkoon johdatti ja lopulta varsin kirkkaasti. Joukkueet kohtasivat kauden aikana kahdesti ja molemmilla kerroilla voittajana kaukalosta lähti Hatsina. Jälkimmäinen peli Stadiumilla oli todella tasainen ja ratkaisu löytyi vasta peliajan viimeisellä minuutilla. Loppukaudella Josballa oli todellinen lentokeli ja joukkue keikkuukin kuntopuntarin kärjessä yhdessä Kooveen kanssa; molemmilla viimeisistä yhdeksästä ottelusta kahdeksan voittoa ja mukana myös kovia päänahkoja. Myös foorumilla ovat takit kääntyneet lähes yhtä liukkaasti kuin pääministerillä vaalien alla galluppien sukeltaessa ja nyt Josba paistatteleekin jo otteluparin suosikkina vahvan loppukautensa ansiosta. No, tämähän kyllä sopii kotijoukkueelle, joka on aina esiintynyt vahvemmin haastajan asemasta ponnistaessaan. Niin tai näin on asetelma kuitenkin sellainen, että parasta pitää pöytään laittaa mikäli sunnuntaina mielitään kentälle palata. Jos porukka on terveenä ja jokainen yksilönä sitoutuu laittamaan duunihaalarit päälle, tekemään hommia joukkueena yhteisen hyvän eteen ja täydet 60 minuuttia vain ja ainoastaan olennaiseen keskittyen on lehtereillä kova usko siihen, että vielä sunnuntainakin pitää nitrot esiin kaivaa.

Toinen ottelupari onkin sitten täältä sohvalta katsottuna aika paljon selkeämpi. Ihmeitä pitää tapahtua, että todella vaikean loppukauden pelannut M-Team pystyisi kurssinsa kääntämään ja tiputtamaan vahvasti esiintyneen ja entisestään vahvistuneen Kooveen sunnuntain ottelusta. Nämä kaikki selviää kuitenkin huomenna Stadiumilla, joten tervetuloa joukolla paikalle jännittämään ja omia kannustamaan.

IMG_6087_2_(1)_(kopio).jpg