Hatsina ry

10.03.2019

C1: Runkosarjan kolmas sija päätösviikonlopun kahdella voitolla

C1 ikäluokan divarin runkosarja saatiin päätökseen viikonloppuna. Tasaisessa sarjassa paikat pudotuspeleihin ratkaistiin lopulta vasta viimeisenä viikonloppuna. Hatsina matkusti Lounais-Suomeen TPS FT:n sekä Uudenkaupungin USB:n vieraaksi.

Lauantaina pelattiin Loimaalla sarjataulukon pohjalla majailevan TPS FT:n toimiessa isäntänä. Ottelu käynnistyi tuloksellisesti hyvin Artun aloitetettua maalinteon Veikan tarjoilusta vitosen kohdilla ja Eetu ja Veeti H lisäsivät Kassun hyvästä tarjoilusta vieraiden johdon jo kolmeen maaliin ennen kotijoukkueen ensimmäistä. Oliko selkeä ennakkosuosikin asema alitajunnassa, mutta pelin käynnistäminen oli erässä todella hidasta ja passiivista. Kävelemällä yritettiin palloa tuoda ylös ja kotijoukkue otti helppoja riistoja ja kiitti vieraita asenteen puutteesta iskien erän puolivälissä kolme maalia kahteen minuuttiin. Hatsinan kakkonen pelasi vahvan erän ja nosti joukkueen takaisin peliin. Etenkin Kassu ja Eetu olivat kotijoukkueen riesana tehoillaan. Ensimmäinen erä laiskasti esiintyneelle Hatsinalle 4-7 ja erän loput maalit Eetulle, Kassulle, Veetille (N) sekä erän viimeisillä sekunneilla vielä alivoimalla Veikalle.

Sekavasti alkoi myös toinen erä, mutta hiljalleen myös joukkueen isot pyssyt heräilivät pelipäivään. Eemeli kolmesti sekä Arttu ja Aleksi viimeistelivät viidesti ennen erän puoliväliä ja paketoivat ottelun lopullisesti. Kotijoukkue iski vielä kertaalleen ylivoimalla ennen kuin Arttu kolmesti ja Kasperi kerran niputtivat tilanteeksi toisen erän jälkeen jo 5-16. Kolmannessa erässä ei joukkuepelin hienouksia nähty vaan hieman sekalaista peliä ja pientä lepsuilua puolustussuuntaan ottelun jo ratkettua. Kuudesti kävi vieraat kuitenkin maalin iskemässä kotijoukkueen onnistuttua vain kahdesti. Lopputulos 7-22 kertoo enemmänkin joukkueiden tasoerosta kuin vieraiden maagisesta onnistumisesta. Paljon maaleja ja kovat tehot Artulle (6+4) ja Eemelille (5+2) ja todella pirteitä otteita tänään kakkoselta ja etenkin Kassu oli ottelussa liekeissä iskien myös tehot 2+4.

Unta silmään Turussa ja aamulla kohti Laitilaa ja siellä odottavaa, Mikkelissä tammikuussa pirteästi esiintynyttä USB:a. Ensimmäisestä vaihdosta alkaen oli selvää, että nyt joukkue on aivan eri asenteella pelissä kuin vuorokautta aikaisemmin. Ottelu alkoi tarkalla pelillä ja tasaisissa merkeissä eikä ensimmäisellä kympillä kumpikaan joukkue päässyt maalin makuun. Neljäntoista minuutin kohdalla Eerolta vahvaa puolustamista eteenpäin, keskialueen katko ja vapauttava syöttö Kassulle ja pallo maaliin. Seuraavassa vaihdossa koko ykkösen komea ja vauhdikas rintamahyökkäys ja Eemeli Artun syötöstä 0-2. Pari minuuttia myöhemmin ja pienen merkkausvirheen seurauksena kotijoukkueelle avausmaali. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut maalista nostetta Artun kuitatessa välittömästi seuraavassa vaihdossa tilanteeksi ensimmäisen erän jälkeen 1-3. Toisessa erässä Hatsina otti aloitteet selvästi itselleen ja kykeni myös luomaan laadukkaita paikkoja. Erän avausmaali reilun viiden minuutin pelin jälkeen Eetun viimeistellessä komeasti Aleksin syötöstä. Neljä minuuttia myöhemmin Onni Veikan syötöstä tilanteeksi jo 1-5. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue pyrki vielä peliin mukaan kaventaen tilanteeksi 2-5, mutta jälleen vahvasti maalilla esiintynyt Jusa hoiteli kotijoukkueen paikat varmasti.  Artun viimeisteltyä heti kolmannen erän alkuun tilanteeksi 2-6 oli ottelun loppu lähinnä muodollisuus. Hatisna pelasi vahvasti eikä antanut kotijoukkueelle juuri toivoa päästä mukaan peliin. Keskittyminen kesti hyvin kasassa ottelun loppuun saakka vaikka kenttätasapaino oli välillä koetuksella ajoittaisen hyökkäyssuunnan ylipelaamisen seurauksena, mutta kotijoukkue ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään vieraiden ajoittaista yli-innokkuutta. Kolmas erä Hatsinalle tennislukemin 0-6 ja koko ottelu vahvalla esityksellä komeasti 2-11. Ottelun pistekunkkuna Arttu tehoin 3+4, mutta onnistumisia laajalla rintamalla. Kakkonen jälleen pirteänä neljällä maalillaan ja kolmonen myös vahvalla esityksellä tehoille. Senttereillä ottelussa urakkahaalarit päällä Miron ollessa sivussa ja myös Elmolta vahva paluu pelihommiin muutaman pelin tauon jälkeen. 

Valmentaja Marko Partio kommentoi viikonlopun pelejä seuraavasti: ”Runkosarja taputeltu kahdella hyvällä pelillä joista USB peli oli tasapainoisin ja ehjin esitys sarjassa tähän mennessä. TPS peli oli alussa hankala mutta hoidettiin kunnialla ja laajalla rintamalla onnistumisia. USB pelistä odotin jopa hieman kovempaa ja joukkue yritettiin valmistaa niin, että oltaisiin valmiita korkeaan karvaukseen.  Taistelutahtoa löytyi koko joukkueelta täydet 60 min ja olen todella tyytyväinen kaikkien kenttien toimintaan; etenkin kolmoskenttä nosti tasoa paljon USB pelissä. Playoffit viikon päästä oli ensimmäinen tavoite; se toteutui ja nyt laitetaan seuraava tavoite.”

Kahdella voitolla Hatsina varmisti divarin kolmospaikan ja ensi lauantaina alkaviin pleijareihin vastutajakseen sarjan kutosen Josban. Toisessa parissa kohtaavat M-Team ja Koovee. Sunnuntaina näiden otteluiden voittajat kohtaavat toisensa ja sen ottelun voittaja kohtaa viikkoa myöhemmin sarjakakkosen Happeen.