Hatsina ry

04.03.2019

C1: Tärkeät pisteet Ruskeasuolta

Hatsinan C –pojat olivat lauantaina jälleen tulessa kun bussin nokka käännettiin vitostielle ja kohti divarin sarjakolmosen M-Teamin kotipesää Ruskeasuolla. Edellisen viikonlopun sukellus Kuusankoskella oli unohdettu ja joukkue lähti taistelemaan pudotuspelipaikan kannalta tärkeistä sarjapisteistä tosissaan. Viikolla näytti jo siltä, että tällä kerralla päästään pitkästä aikaa mukaan kolmella hyökkäysketjulla, mutta niin vain viimeisen vuorokauden aikana putosi jälleen porukkaa rivistä siten, että kahdella kentällä askiin päästiin. 

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla maaleilla saivat veskarit olla hereillä. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui kotijoukkue kun pelikellossa oli aikaa vierähtänyt reilut seitsemän minuuttia. Kuitti tuli heti seuraavassa vaihdossa kun Aleksin oivaltava syöttö löysi maalin eteen nousseen Eeron, joka veivasi pallon vastustamattomasti verkon perukoille. Erä pelattiin loppuun saakka tasaisena ja maaleja vuorotellen viimeistellen. Erätauolle numeroissa 3-2 Aleksin viimeistellessä Hatsinan toisen maalin Artun esityöstä. Toinen erä jatkui tasaisena ja tiukkana vääntönä. Taistelun tiimellyksessä molemmille joukkueille erässä kaksi jäähyä kummankaan joukkueen onnistumatta ylivoimiaan hyödyntämään. Erikoistilannemaaleja toki nähtiin; M-Team rankkarilla 4-2 johtoon 26 minuutin kohdalla. Aleksi kuittasi päivän toisellaan pari minuuttia myöhemmin tilanteeksi 4-3 Artun toimiessa jälleen syöttäjänä. Erän loppuun sitten pukukoppimaali parhaasta päästä; Arttu alivoimalla peli tasoihin kolme sekuntia ennen erän päättymistä ja joukkue täynnä virtaa ja voimaa koppiin. Paljon ei pelin luonne muuttunut kolmannessakaan erässä vaan taistelu kävi kuumana ja maaleja tehtiin vuorotahtiin. Reilun 46 minuutin pelin jälkeen kotijoukkue 5-4, kunnes Arttu otti tehoillaan joukkueen reppuselkäänsä; viimeiseen 13 minuuttiin tehot 3+1 eli ottelussa yhteensä 4+3, joista 7-8 voittomaali minuutti ennen ottelun loppua. Kolmannen erän Hatsinan toisen maalin viimeisteli Toivo vieden siinä vaiheessa Hatsinan 5-6 johtoon. Kolmannessa erässä kuten koko ottelussakin oli molemmilla joukkueilla paikat ottelun ratkaisemiseksi ja pallo pomppi välillä maalin kehikoissakin. Maalivahtien taistossa selkävoitto tällä kerralla vierasjoukkueelle Jusan esitettyä vahvoja otteita tolppien välissä.

Valmentaja Marko Partio oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen kolmeen pisteeseen sekä orastavan tappioputken katkeamiseen. ”Lähdettiin parantamaan pelaamista ja puolustamista myöskin taas. Oltiin hyvin mukana pelissä ja pystyttiin luomaan tilanteita ja maalejakin. Edelleen huolimattomuus kostautuu meille liiaksi sekä liikkumattomuus pallon kanssa, maltti ei vielä riitä. Hyvä tulos meille ja tärkeät pisteet. Pojat osaa pelata kunhan vaan malttavat olla tunteilematta ja keskittyä olennaiseen eli pelaamiseen”.

Arvokkaat kolme pistettä ja pudotuspelipaikka jälleen vahvasti omissa käsissä ennen kahta viimeistä runkosarjapeliä. Ensi viikonloppuna joukkueella edessä pitkä vierasreissu länsirannikolle ja lauantaina vastassa TPS FT ja sunnuntaina USB