Hatsina ry

26.10.2015

N1: Synkkä viikonloppu pisteiden valossa

Lauantaina naiset kokivat katkeran jatkoaikatappion ÅIF:lle, kun hyvän nousun jälkeen kotijoukkue rankaisi yläkulmavedollaan.

Ottelun alku ei enteillyt naisille helppoa iltaa, kun kotijoukkue karkasi kymmenessä minuutissa 3-0 johtoon. Tämän jälkeen naiset heräsivät pelaamaan ja alkoivat kuroa maali maalilta eroa kiinni. Ensin Sonja Nivamo kavensi tilanteeksi 3-1, tämän jälkeen Salla Munukan veto yllätti kotijoukkueen maalivahdin ja hän räpelsi pallon itse maaliin. Kun maalinteossa onnistuivat vielä Ida Hamari ja Emmi Pöyry, vaihtoi kotijoukkue maalivahtia ja ottelu hieman rauhoittui. Erätauolle lähdettiin naisten 3-4 johtoasemassa.

Toisen erän alkupuoliskolla kotijoukkue tuli tasoihin ja otti nopeasti tämän jälkeen johtoaseman. 5-4 tilanteessa naisetkin vaihtoivat maalivahtia, kun ensimmäistä otteluaan pelannut Nicole Mesiäinen teki tilaa Iitu Niroselle. Naiset tulivat tasoihin, kun Salla Munukka löyti oivalla syötöllään Roosa Kuhasen. Erän loppupuoliskolla kotijoukkue vispasi itsensä vielä johtoon, ja vaikka naiset pääsivät yrittämään ylivoimaa, mentiin kolmanteen erään kotijoukkueen komennossa.

Kolmannessa erässä Salla tasoitti pelin 6-6 illan toisellaan. Ottelu olisi pitänyt ratkaista erän lopulla ylivoimalla, mutta ÅIF:n hyvä puolustaminen esti naisten maalintekoaikeet. Summerin soidessa päädyttiin jatkoajalle, jota ei kauaa ehditty pelaamaan kun kotijoukkueen tehonainen Bianca Boman rankaisi parhaasta maalintekosektorista tarkalla yläkulmavedollaan. Raaka peli, ei pisteitä naisille. Peli oli täysin voitettavissa, mutta viimeinen potku jäi naisten otteista nyt uupumaan.

Ottelun tilastot

Sunnuntaina naiset kohtasivat SB Vantaan Myyrmäen tervamatolla. Viime kaudella Vantaa viipotti vielä liigassa, joten muistikuvat pelityylistä piti kaivaa toissakaudelta. Kotijoukkue sai otteluun unelmastartin kun Iitu imaisi etukulmasta pallon sisään. Vantaalaiset olivat tunkeneet taskut täyteen jäniksenkäpäliä, sillä toinen maali tuli pallon kimmottua tolpasta takareiden kautta sisään. Vantaa käytti ovelasti vaparit hyväkseen, erityisen hyvin onnistuivat määrämittaiset putoavat lehdet aivan takayläseen. Kun tilanne karkasi jo 4-1, heräteltiin unista Hatsinalaumaa maalivahdin vaihdolla Nicolen asteltua tolppien väliin.

Maalinteko oli hyvin tuskaista vetovoiman jäädessä tahmeaan mattoon tai vetojen viuhuesssa ohi maalin. Ne harvat vedot jotka eivät pysähtyneet Vantaan maalin edustan lihamuuriin napsi maalivahti hyvin pois. Vantaalla puolestaan tuntui onnistuvan kaikki ja jokainen hyökkäys päättyi maaliin, sillä Hatsinan veskareilla ei ollut mikään huippupäivä sunnuntaina. Kotijoukkue pyöritteli peliä ajoittain näyttävästikin ja tutkapari Rautanen-Haapasalmi löytivät toistensa lavat edelleen kovalla prosentilla. Yleisesti ottaen naisten yleisilme oli väsynyt, jäivätkö sitten paukut lauantaina Sipooseen vai scouttasivatko Vantaan pelaajat lauantaina Hatsinan pelitavan niin hyvin että he pystyivät pitämään naiset pois maalipaikoilta, sitä on vaikea sanoa. Pisteet kuitenkin jäivät selvästi lukemin 8-2 Vantaalle, eikä naisten pistepussi ei kasvanut tällä reissulla.

Ottelun tilastot

Vaikka viikonlopun peli-ilme oli hyvä, on maalinteko nyt hieman vaikeaa eikä asiaa helpota se, että oma pää vuotaa kuin seula. Nyt on kaksi viikkoa aikaa hioa pelikuvioita ja puolustusta kuntoon, ennen kuin jatketaan pelejä tutulla kotimatolla.

Jutun kuvitus otettu netistä Länsi-Savon jutun yhteydestä.

14757899.jpg