Hatsina ry

03.02.2019

C1: Kolme pistettä suurella sydämellä

Sipoon taistelun jälkeinen viime viikonlopun otteluraportti päättyi toiveeseen sairastuvan tyhjenemisestä, mutta vielä kävi viikolla tuvan ovet kuin Stockmanin hulluilla päivillä ja lopulta oli pelipäivän aamuna peräti kuudet punaiset henkselit pelaajalistassa ja sarjan tehoviisikosta peräti kolme pelaajaa telakalla. Siinä karu lähtökohta lauantai-iltapäivän otteluun Merikoski SBT:tä vastaan. Valmentaja Partio totesi otteluun valmistautumisesta, että ”pelipalaverissa puhuttiin paljon viisikon merkityksestä ja heittäytymistä joukkueelle isolla sydämellä ja että käännetään tämä hetki positiivisesti ja jokainen parantaa omaa peliä, ottaen vastuuta. Moni pelaaja puuttui ja kokoonpanot oli laitettava jotenkin järkevästi. Se tarkoitti joillekin pelaajille uutta kokemusta oudolla pelipaikalla”.

Siipirikko tai ei oli joukkue jälleen hereillä ottelun ensiminuuteilla ja iski nyt jo tuttuun tapaansa ottelun avausmaalin heti ensihenkäyksillä. Asialla tällä kerralla Eemeli ajassa 1:13. Varsin fyysisesti peliin tulleet vieraat ottivat kuitenkin nopeasti komennon kentällä  siirtyen 1-2 johtoon jo ennen ensimmäisen vitosen täyttymistä. Kun erän puolivälin jälkeen keltapaidat iskivät vielä alivoimalla kaksi maalia alle minuuttiin putosi toimitukselta jo staedtler ja ruutuvihko forumin kylmälle vanerille, niin väkevästi oli peli menossa Oulun suuntaan. Onneksi valmennus ei heittänyt hanskoja tiskiin vaan porukka kasaan, pientä säätöä pelitapaan ja ketjuihin sekä uskoa omaan tekemiseen ja niin vaan kääntyi peli hiljalleen kotijoukkueen suuntaan. Matalampi prässi ja tiukka viisikkopuolustaminen esti naapurin syötöt muodon sisään saati läpi ja heti joutui naapuri pyörimään pallon kanssa vaarattomilla alueilla. Samalla koko orkesteri kasvoi peliin mukaan kun kukaan ei nyt päässyt vastuuta pakoon pallolla tai ilman vaan oli itse otettava aiempaa isompaa tonttia. Hienosti joukkue huutoon vastasikin ja uhrautuminen joukkueen eteen oli todella vahvaa. Tärkeät maalit vielä ensimmäisen erän loppuun Veetin ja Eemelin toimesta veivät joukkueen 3-4 tilanteessa ensimmäiselle erätauolle ja loivat entisestään uskoa joukkueen tekemiseen.

Toinen erä jatkui varsin fyysisenä ja ensimmäisenä maalin makuun pääsi Merikoski, mutta sitten taistelevasta kotijoukkueesta esille nousi jälleen #55 Rahulan Sheriffi iskien kolme maalia alle viiteen minuuttiin ja syöttäen vielä Aleksin viimeistelemän erän neljännen kotijoukkueen maalin. Niin lähdettiin toiselle tauolle Hatsinan 7-5 johdossa eikä kotijoukkue aikonut enää kuskin paikalta väistyä kun makuun oli päästy. Kolmas erä alkoi väkevällä taistelulla ja Merikosken selkäranka oli koetuksella jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen kun Eemeli nöyryytti keltapaitojen puolustusta maalin takana ja sai pelattua Onnin loistavaan maalipaikkaan, vaikka mailaan useampi napautus tulikin. Onni kiitti ja laittoi pallon verkkoon kylmän rauhallisesti. Merikoski pyrki vielä nostamaan vauhtia ja pyrki horjuttamaan mustapaitojen fiilistä fyysisillä otteilla. Hienosti pystyi kotijoukkue vastaamaan fyysisyyteen ja myös nuppi kesti jälleen hyvin kasassa. Hyvä makupala ottelun fyysisyydestä löytyy videotallenteesta esimerkiksi ajassa 1:34:17. Tilanteesta kakkosta kärsimään juuri ja juuri tilanteessa kaverista hipan saanut musta #20 eikä suinkaan näyttävän lonkkataklauksen esittänyt keltainen #77. Lopullisesti vieraiden valot sammuivat ajassa 52:08 kun Eemeli viimeisteli ylivoimalla tilanteeksi jo 9-5. Loppuun vielä kymppi täyteen Eemlin laittaessa pallon tyhjiin. Huikea taistelu koko joukkueelta, jossa koko orkesteri otti isoa vastuuta tuloksesta. Jälleen tuli todistettua Keski-Suomen kollegan luonnehdinta joukkueesta "sitkeä kuin tilliliha…". Jusa maalissa eilen aivan huikea ja hei #55 tehot 7+2, onhan se ihan älytön äijä.

Valmentaja Partio totesi taiston tauottua, että ”Joukkue vastasi huutoon mallikkaasti vaikkakin pieni lamaantuminen meinasi tulla 1-4 tilanteessa. Sieltäkin noustiin kun uskottiin ja luotettiin omiin vahvuuksiin. Valmentajana en voi muuta kuin hymyillä ja nauttia tuollaisesta tekemisestä. Pelaajat nostivat pelillisesti tasoaan ja näyttivät että pärjätään tarvittaessa pienelläkin porukalla ja tiiviillä  joukkuepelillä. Ollaan henkisesti vahva joukkue”. Divarin runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelun verran ja ensi viikonloppuna joukkue hyppää bussiin kohden Tamperetta ja Hämeenlinnaa kun viikonlopun tuplapeleissä on vastassa laadukas ja hyvässä vireessä purjehtiva Koovee sekä Steelers.

IMG_6870_2.jpg