Hatsina ry

28.01.2019

M1: Paluu voittokantaan!

Hatsinan miesten edustusjoukkue palasi lauantaina 26.1.2019 voittokantaan, kun SB Troopers kaatui Sport Forumilla lukemin 10-4.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun hyvin, mutta vieraat iskivät ensin, kun ajassa 02:24 löytyi pallo pomppujen jälkeen Hatsinan maalista. Arttu Tuomainen kuitenkin tasoitti ottelun heti seuraavassa vaihdossa. Tästä minuutti ja pallo pomppi jälleen Hatsinan maalin edustalle ja Troopers pelaajan osuttua ensimmäisenä irtopalloon oli tilanne 1-2. Ajassa 11:55 tuomittiin vierasjoukkueelle 5 minuutin jäähy, minkä aikana Nestori Kuusisto osui kertaalleen. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty, joten erätauolle siirryttiin lukemista 2-2.

Toiseen erään Hatsina sai hyvän alun ja kahden minuutin jälkeen oli kotijoukkue iskenyt pallon maaliin kaksi kertaa Teemu Kärkkäisen ja Ville Valjakan toimesta. Seuraavassa vaihdossa Troopers pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta, mutta Juho Peura hoiti homman varmasti maalillaan. Ajassa 28:13 näytti YV-spesialisti Joni Honkonen tulista laukaustaan ja pallo vuoren varmasti maalin perukoille sekä taululle 5-2 lukemat. Vierasjoukkueelle tuomittiin toisessakin erässä 5 minuutin rangaistus ja tällä kertaa Hatsinan ylivoima oli tehokkaampaa. Valjakan, Miika Pylkkäsen sekä Kuusiston osuessa lähdettiin kolmanteen erään mukavasta 8-2 tilanteesta.

Hatsina pelasi joukkueena hyvin johtoasemassa, eikä kolmannen erän alussa kummempia tapahtumia ollut. Ajassa 47:25 pääsi Troopers yrittämään jällen rangaistuslaukauksesta, mutta Peura oli tälläkin kertaa ohittamaton. Troopers kaventi lukemiksi 8-3, kun ottelua oli noin 10 minuuttia jäljellä. Seuraavassa vaihdossa Niko Vilen onnistui karkaamaan maalintekoon ja viimeisteli näyttävästi 9-3 lukemat. Troopers onnistui vielä kerran pelatessaan ilman maalivahtia. Jari-Pekka Tiusanen kuitenkin pääsi pistämään pallon tyhjiin ottelun lopussa ja loppulukemiksi kirjattiin 10-4.

Voitto oli erittäin tärkeä Hatsinan kannalta, sillä sen avulla säilyi vielä toivo playoff peleistä. Lauantai nähtiin pitkästä aikaa yhtenäinen Hatsina ja tällaisella pelisuorituksella pystytään haastamaan kaikki joukkueet sarjassa. Toivoa sopii, että perjantaina 1.2.2019 Imatralla nähdään vähintään samanlainen pelisuoritus, kun Hatsina lähtee haastamaan sarjakärkeä Imatran Voimaa.

Ottelutilastot

Troopers.jpg