Hatsina ry

27.01.2019

C1: Sarjakärki kaatui Sipoossa

Voittamattomana jo joulukuun alusta alkaen sarjassa porskuttanut Hatsina C1 matkusti Sipooseen sarjakärjessä vahvaa kautta pelaavan ÅIF:n ja PSS:n yhteisjoukkueen vieraaksi. ÅIF/PSS oli ennen ottelua hävinnyt sarjassa vain yhden pelin, marraskuun alussa rankkareilla USB:lle, joten vastakkain olivat kuntopuntarin ykkönen ÅIF/PSS ja kakkonen, sarjassa neljäntenä ollut Hatsina. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun siipirikkoisena ja vajaalukuisena kun taudit ja loukkaantumiset olivat verottaneet kokoonpanoja kovalla kädellä. 

Ottelun ensimmäinen kymppi näytti, että Hatsina oli paremmin sinut kokoonpanomuutostensa kanssa ja vei ensimmäistä kymppiä suvereenisti ja viimeisten pelien tavaramerkki, maali ensimmäiseen vaihtoon toteutui jälleen Ollin viimeistellessä kun peliä oli pelattu vain 16 sekuntia. Kauden alun otteluiden vaikeat alut ovat vaihtuneet ehdottomaksi vahvuudeksi ja joukkue on ollut todella ahne otteluiden aluissa. Tästä iso sulka valmennukselle, joukkue on saatu valmistettua peliin todella hienosti. Vahvat otteet jatkuivat ja Eetu, Eemeli ja Arttu viimeistelivät tilanteeksi jo 0-4 kun ottelua oli pelattu reilut seitsemän minuuttia. Tässä vaiheessa kotijoukkueen elekieli kertoi jo jonkinlaisesta lamaannuksesta ja valmennus tekikin sen mitä piti eli otti aikalisän ja herätteli porukan takaisin peliin. Aikalisän jälkeen otteet tasaantuivat ja erän loppua kohden Hatsinan kovin rynnistys oli ohi ja liike hieman hiipui. Hatsinalle hieman halpa jäähy, josta nopea kuitti vajaat neljä minuuttia ennen erätaukoa. Viimeiseen kahteen minuuttiin sitten todella isoja lahjoja kotijoukkueelle, pallo peräti kolmesti mustapaitojen verkkoon ja tauolle tilanteessa 4-4. Tauko tuli tarpeeseen sillä sen verran sekaisin oli peli viimeisten minuuttien aikana. Toiseen erään kuitenkin rivit ojennukseen ja erän alkuun Toivolta todella tärkeä maali ja joukkue takaisin kuskin paikalle. Kovalla kädellä joukkuetta kuitenkin koeteltiin, Arttu loukkaantui pahan näköisesti ja kannettiin pois kentältä. Kapteenin poissaolo näkyi erän lopussa kun jo ennestään siipirikkoisen joukkueen kokoonpanot menivät jälleen uusiksi kesken erän. Hienosti joukkue kuitenkin taisteli ja kun molemmat joukkueet iskivät kertaalleen lähdettiin kolmanteen erään 5-6 tilanteesta. Kotijoukkueen erän ainokainen oli jälleen lupsakoiden savolaisen ystävällinen lahja ja näin ÅIF/PSS pidettiin väkisin mukana pelissä. 

Teema jatkui kolmannessa erässä, kapeilla kokoonpanoilla pelanneet joukkueet taistelivat väsymystä ja toisiaan vastaan. Hatsina sai pidettyä nipun hyvin kasassa ja pelin hallussa eikä maaleitta jääty kolmannessa erässäkään. Kotijoukkueen tasoituksen jälkeen Eemeli vei vieraat komeasti johtoon nelisen minuuttia ennen päätöstä, mutta kun hövelillä tuulella oltiin annettiin vielä kuitenkin yksi lahja ja momentum kotijoukkueelle. Isompaa hätää ei viimeiseen pariin minuuttiin enää kummallakaan ollut ja jatkoajalle mentiin tilanteessa 7-7. Kun jatkoaika ei tulosta tuonut oli edessä kauden toinen rankkarikisa. Juho otti heti kärkeen kaksi tärkeää torjuntaa ja kun sen jälkeen Aleksi (maaginen rystynosto), Kassu, sairastuvalta rankkarin vetämään ilmestynyt Arttu sekä Kie pistivät pallon maaliin saattoi joukkue tuulettaa kahta pistettä Sipoon vähähappisessa alppimajassa. Seitsemäs voitto putkeen, mutta kova oli hintakin. Toivotaan Artulle pikaista paranemista ja että sairastupa lähtee tyhjenemään viikon aikana eikä poikia enää putoa lisää rivistä.

Valmentaja Marko Partio oli alun pallolliseen peliin tyytyväinen, ”Pelin alkuun hyvä startti -neljä maalia hyvällä pallollisella pelillä. Aikalisän jälkeen kaveri pääsi osittain meidän huolimattomuudesta johtuen peliin kiinni ja tulikin tasoihin. Huolimattomuudesta johtuen maksetaan vielä hintaa kovasti siihen pitää vaan kasvaa ja oppia”. Sarjakärjen kaatuminen ja jo kaksi kuukautta jatkuneen voittoputken jatkuminen toki tyydytti valmennusta. ”Pelattiin hyvä peli kaiken kaikkiaan ja omalla pelillä pystytään haastamaan kaikki sarjan joukkueet”, totesi Partio. C1 jatkaa pelejään ensi lauantaina kun vieraaksi Sport Forumille saapuu viime kauden SM nelonen Merikoski SBT. Ottelu alkaa klo 12.30.

IMG_6319_2.jpg