Hatsina ry

20.01.2019

C1: Täydet pisteet tuplaviikonlopusta

C1 palasi parin viikon tauon jälkeen takaisin pelikentille tuplaviikonlopun myötä. Mikkeliin vieraaksi saapuivat ensin lauantaina sarjan viimeisenä majaileva TPS FT ja sunnuntaina uusi tuttavuus USB Uudestakapungista. USB ylsi viime keväänä aina SM puolivälieriin saakka ja pokkasi syksyllä pronssiset mitalit Mestareiden Cupista, joten vaikka sijoitus sarjassa on tällä hetkellä varsin vaatimaton oli kaikille selvää, että kyseessä on todella potentiaalinen nippu.

Sport Forumin lauantai-iltapäivässä vastassa oli TPS:n organisaation ikäluokan kakkosnippu ja se toki näkyi välittömästi pelin alusta alkaen; TPS oli varsin aseeton ja ottelu oli käytännössä käsitelty jo ensimmäisen erän rallattelun jälkeen tilanteessa 7-2. Etenkin ykkönen oli ensimmäisessä erässä todella liukas ja nälkäinen vieden naapuria kuin kuoriämpäriä vaihdosta toiseen ja tulostakin tuli. Liekö ensimmäisen erän suvereenit otteet hieman sotkenut peliin keskittymistä, mutta toinen erä oli ajoittain sekavaa tekemistä. Jos ensimmäisessä erässä ykkönen hurmasi esityksellään nousi toisessa erässä kakkonen vahvaan vireeseen jatkaen näin edellisen ottelun esityksiään. Erä niukasti kotijoukkueelle 5-4. Kolmannessa erässä joukkue teki sitten lopullisesti selväksi mistä on kysymys vieden viimeisen erän peräti 8-1. Kakkonen jatkoi erässä vahvoja esityksiään ja todella energisesti koko pelin pelannut kolmonen pelasi vahvasti isoja minuutteja. Kun ottelu päättyy 20-7 on selvää, että jollain on ollut todellinen pörssipäivä ja nyt tulosta tehtiin isolla kaartilla; Eemeli 4+4, Olli 4+2 ja toimituksen Man of the match –valinta #99 Kasperi the snake 3+3. Valmentaja Marko Partio totesi ottelun jälkeen, että ”TPS ei päässyt missään vaiheessa kyytiin mukaan ja oltiin joka osa-alueella edellä. Saatiin laajasti onnistumisia ja puolustettiin hyvin vaikka peli oli selvä jo aikaisessa vaiheessa”.

Vuorokausi eteenpäin ja vastaan asettui syyskaudella sarjassa selkeästi alisuorittanut taitava ja todella juoksuvoimainen USB. Mustapaidat tulivat otteluun kuitenkin jälleen todella nälkäisenä ja tossu kulki näyttävästi. Ykkönen oli heti ottelun alussa hurjassa iskussa ja viimeisteli maalit kahteen ensimmäiseen vaihtoon; molemmissa viimeistelijänä Arttu Ollin esityöstä. Erän puolivälissä vielä onnekas lahja ja tilanteeksi jo 3-0. Hyvä, ehkä liiankin hyvä alku ottelulle sillä tilanteesta huolimatta naapuri oli jo varoitellut vahvalla liikkeellään ja vaarallisuudellaan. Ensimmäinen erä kuitenkin kotijoukkueelle 3-1. Toisessa erässä vauhti kiihtyi entisestään molempien joukkueiden painaessa täysillä kolmella kentällisellä; viihdyttävää ja vauhdikasta peliä. Toinen erä kotijoukkueelle numeroin 4-3, joten päätöserään kotijoukkue kolmen maalin johdosta lukemin 7-4. Kun kolmannen erän alkuun Arttu viimeisteli vielä päivän viidennen maalinsa ja lukemiksi 8-4 kuvitteli varmasti moni ottelun olevan taputeltu, mutta kovin väärässä olivat. USB nosti tempoa entisestään ja sai valtavalla liikkeellään otteen pelistä. Juuri ennen erän puoliväliä pari maalia kahteenkymmeneen sekuntiin ja flow oli vahvasti naapurilla. Joukkue taisteli paineen alla todella miehekkäästi jokaisesta pallosta ja vahvan ottelun maalissa pelannut Jusa näytti parastaan. USB:n kovan yv-myllytksen jälkeen helpotti Arttu kotijoukkueen painetta viimeistellessään ammattitappajan tylyydellä päivän kuudennen maalinsa lähes suoraan jäähypenkiltä. Vielä nousi USB maalin päähän ja aidosti mukaan kamppailuun ottelun voitosta, mutta kotijoukkue pelasi viimeiset minuutit kuitenkin todella fiksusti ja poistui kentältä voittajana tiukan ja todella vauhdikkaan ottelun jälkeen tuloksella 9-8. Uusi tuttavuus USB osoittautui erittäin urheilulliseksi ja urheiluhenkiseksi joukkueeksi, jonka valmennuksessa on selvästi tehty hyvää työtä fysiikan ja lajitaitojen lisäksi myös mentaalipuolella. Kiitos ja kumarrus.

Valmentaja Partio kertoi jännittäneensä miten palautuminen TPS –ottelusta on sujunut. ”Oltiin valmiimpia ottelun alussa ja kaksi nopeaa maalia vähän tuuditti omaa tekemistä hetkellisesti”. Ottelun vauhdista Partio totesi, että ”USB oli fyysisesti kovin joukkue tässä sarjassa ja siihen ei oltu ihan valmistauduttu. Viikonloppuna kuitenkin kaksi ehjää 60 –minuuttista; tänään ehkä muutamia peittoja olisi voitu tehdä paremmin. Pojat on tehnyt hyvää työtä harjoituksissa ja sitä kautta tulee tulosta. Nyt pitää vain jatkaa päivittäistä työtä”.

Seuraavan kerran joukkue on lauteilla ensi lauantaina kun se matkustaa sarjakärki ÅIF/PSS:n vieraaksi Sipooseen.

IMG_5667_2.jpg