Hatsina ry

06.01.2019

C1: Uusi vuosi käyntiin voitolla

C1 palasi joulutauon jälkeen pelihommiin lauantaina kun Sport Forumiin mustapaitojen vieraaksi saapui Riihimäen-Forssan-Lopen alueen seurojen yhteisjoukkue RSS Panthers/FoSu. Pantterit vetelivät viime kaudella varsin pirteästi SM –sarjaa ja lähtivätkin tämän kauden divariin yhtenä suosikeista. Otteluun lähdettäessä Pantterit olivat sarjassa kolme pistettä kotijoukkuetta edellä, toki myös kolme ottelua enemmän pelanneena.

Ensimmäisessä erässä oli etenkin kotijoukkueen otteista nähtävissä, että tauolla on oltu. Peli ei tullut itsestään vaan hieman oltiin myöhässä ja haettiin oikeaa rytmiä ja sijoittumista; ei oltu ihan ytimessä. Vieraat olivat hieman paremmin jyvällä pelin vaatimuksista ja hyödynsivätkin kotijoukkueen lievän etsiskelyvaiheen tehokkaasti. Etenkin 1-2 maali maalin kulmalta ja 1-3 maali Hatsinan juuri päättyneen ylivoiman seurauksena hyökkäysalueen ylipelaamisen hyödyntämisen muodossa näyttivät, että naapuri on hereillä ja valmiina rankaisemaan huolimattomuudesta. Ensimmäinen erä siten ehkä aivan ansaitusti Panttereille 3-4. Kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Eemeli kahdesti Artun syötöistä ja Kassu komealla rannelaukauksella suorasta kuljetuksesta kertaalleen. Valmentaja Marko Partio totesi, että ensimmäinen erä oli aikalailla odotusten mukainen; ”vauhdikasta ja päästeltiin höyryjä ja muisteltiin mitä pelissä pitääkään tehdä. Omaa pelitapaa vielä haettiin.”

Ensimmäinen erä riitti tällä kerralla palauttamaan mieliin joukkueen pelitavan kulmakivet ja toiseen erään kotijoukkue tulikin selvästi peliään tiivistäneenä. Kaikki kolme kentällistä pelasivat kurinalaisesti ja nöyrästi viisikkona puolustaen. Pallonhallinta oli välillä Panttereilla pitkiäkin aikoja, mutta tiiviit viisikot pitivät vierailijat poissa parhailta paikoilta ja erinomaisessa vireessä maalissa ollut Jusa hoiteli loput. Kesken vieraiden painostuksen Eemeli-Olli-Arttu leikittelivät vastahyökkäyksestä näyttävästi pelin tasoihin Artun toimiessa viimeistelijänä. Peli näytti jo menevän toiselle erätauolle tasanumeroissa, mutta niin vain Eemeli iski erän loppuun vielä pari näyttävää reppua Veikan ja Aleksin syötöistä ja tasainen erä kääntyi numerollisesti kotijoukkueelle tylysti 3-0 ja koko ottelu tässä vaiheessa 6-4.

Pantterit tulivat kolmanteen erään jälleen pirteästi kavennusta hakien. Parin minuutin pelin jälkeen palkinto tulikin maalinedustan hässäkästä ja tilanteeksi 6-5. Vieraiden ilo jäi kuitenkin kovin lyhytaikaiseksi kun tänään todellisessa lentokelissä pelannut Olli teki ylivoimalla Artun maagisesta tarjoilusta tilanteeksi 7-5 ja seuraavassa vaihdossa Aleksi ja Kassu namuttelivat vieraiden puolustusta mielensä mukaan ja Aleksi viimeisteli tilanteeksi jo 8-5. Erän puolivälissä Veikka viimeisteli maalin edestä tilanteeksi jo 9-5 ja peli näytti jo vahvasti taputellulta. Vielä sai Pantterit raavittua kavennuksen jälleen maalin kulmilta ja pyrki vielä rohkealla pelillä saamaan lopun flowta päälle. Kotijoukkue pelasi kuitenkin todella fiksusti ja nöyrästi kolmella kentällä ja kesti hienosti pienen painostusjakson. Jusan rauhalliset otteet maalilla sekä Ollin vahva pallollinen ote ja Eeron, Elmon ja Kien fyysinen preesens pitivät huolen, että ote säilyi mustapaidoilla. Hyökkäyspäässä parivaljakko Aleksi-Kassu oli erän toisella puolikkaalla todella vaarallinen luoden useita laatupaikkoja. Lopullisesti ottelu paketoitiin ajassa 57:09 kun #55 Rahulan Sheriffi viimeisteli päivän viidennen maalinsa suoran kuljetuksen päätteeksi. Viimeiset minuutit olivatkin sitten pelkkää muodollisuutta, mutta kapteenien kapteeni Arttu, tänään 3+4, syvensi vielä kahdesti naapurien murhetta viimeistellen loppunumeroiksi peräti 12-6. Hyvä esitys koko joukkueelta, vaikka toki ottelutapahtumiin nähden aika isoksi ero repesi. Hatsina oli terävämpi molemmissa päädyissä ja viimeisteli kovalla prosentilla paikoistaan. Odotetun ykkösketjujen taistossa söi Hatsinan ykkönen Pantterin vastaavalta hapen talosta ja tehoissa puhtaasti ja hämmentävästi 10-0 eikä kovinkaan moni joukkue vastaavaa kestä jos voitosta haluaa taistella. Valmentaja Partio oli joukkueen kahden viimeisen erän esitykseen tyytyväinen; ”hyvää pelaamista koko joukkueelta. Tehtiin niitä asioita, joita kopissa sovittiin ja keskialueella pelattiin huolellisesti. Varsinkin puolustuspelaaminen oli tänään mallikasta”.

Vuosi 2019 on näin saatu onnistuneesti käyntiin ja joukkue pääsee pari viikkoa treenaamaan laadukkaasti ennen seuraavia pelejä. 19.-20.1. joukkue kohtaa kotona ensin TPS FT:n ja heti perään USB:n. Näin etäkatsojalta erityiskehut myös livelähetyksen toimitukselle; hidastukset ja kaikki ISO peukku.

Eemeli.jpg