Hatsina ry

13.12.2018

C1: Voitto Happeesta pitkän kaavan kautta

Vuosi 2018 sai C poikien otteluiden osalta arvoisensa päätöksen kun Sport Forumiin saapui vieraaksi niin tuttu ja aina yhtä vaarallinen Happee Jyväskylästä. Ottelun alla hallissa suorastaan väreili Sisä-Suomen derbyyn sopiva tunnelma Hatsinan lähtiessä otteluun sopivasta haastajan asemasta Happeen ollessa vienyt kaksi edellistä kohtaamista.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta vahvaa esitystä, aivan kuten edellisessä kohtaamisessa Palokassa. Kaudelle tutusta ensimmäisen erän kotikipsistä ei nyt ollut tietoakaan vaan tossu kulki, tilanteita luotiin ja laukauksia sateli hirvipaitojen maalille. Happee on ihan mestari sietämään hetkellistä altavastaajan asemaa ja niin nytkin. Joukkue puolusti nöyrästi ja kävi iskemässä pari maalia heti tilanteen saatuaan. Ensin isännätön irtopallo maalin edestä varmasti häkkiin 0-1 ja Eetun tasoituksen jälkeen keskialueen harhasta lähteneestä vastahyökkäyksestä 1-2. Molemmissa maaleissa asialla Happeen tunnetusti vaarallisen ykkösen parivaljakko Ilomäki-Sihvola. Erinomainen ote jatkui naapurin maaleista huolimatta ja lopulta jälleen kerran huippuesitykseen äitynyt Jokelakin joutui antautumaan Aleksin ja Eemelin viimeisteltyä ensimmäisen erän loppulukemiksi vähintäänkin ansaitusti 3-2. Hatsinalla laukauksia ensimmäisessä erässä maalia kohti peräti 21, Happeella 9.

Toinen erä olikin sitten jo huomattavasti tasaisempi ja vauhti oli todella kova. Vauhti vei hieman mukanaan ja peli menikin välillä hieman sekavaksi taisteluksi. Happee säilytti fokuksen hieman paremmin ja naputteli erän nimiinsä 1-3. Hatsinan ainokainen Eemelille. Erätauolle siten tilanteessa 4-5. Erityishuomiona ehkäpä kauden parasta tuomaritoimintaa joukkueen kotipeleissä; etenkin keltapaita Tuominen oli todella vakuuttava tuttavuus ja piti vauhdikkaan pelin hyvin näpeissään selkeällä ja määrätietoisella toiminnallaan; tätä lisää kiitos. Kolmas erä oli pelillisesti suoraa jatkumoa toiselle erälle. Hieman rupesi kotijoukkueella jalka painamaan vauhdikkaan pelin ja kuluneen päivän rasituksista. Väsymys näkyi paitsi jalalla myös hieman pelillisissä ratkaisuissa. Erinomaisesti joukkue kuitenkin taisteli ja palkintokin tuli vielä ennen erän puoliväliä Eetun tehtyä ylivoimalla päivän toisensa ja tilanteeksi 5-5. Paikkoja ottelun kääntämiseen oli molemmissa kenttäpäädyissä, mutta kumpikaan ei niitä kyennyt käyttämään, joten edessä oli kauden ensimmäinen jatkoaika. Jatkoaika menikin sitten puhtaasti hirvipaitojen nimiin. Kotijoukkue ei saanut peliään kasaan ja ahneesti voittomaalia hakeneet jyväskyläläiset olivat koko viisiminuuttisen selkeästi niskanpäällä. Maalissa Jusa jatkoi kuitenkin vahvoja esityksiään poimien kaikki yritykset tyylillä. Rankeilla nähtiin erinomaisia suorituksia niin vetäjiltä kuin veskareiltakin. Tällä kerralla Hatsina parempi maalein 4-3 ja siten kaksi pistettä lisää plakkariin. Pisteet tulivat leimallisesti koko joukkueen hyvän viisikkopelaamisen myötä, mutta Jusan lisäksi isossa roolissa olivat isännän ottein kentällä esiintyneet puolustajat Eero, Olli ja Elmo sekä todella tärkeät maalit viimeistellyt Eetu. Myös Aleksilta vahvaa kahden suunnan peliä. Isot kiitokset jälleen Happeen porukalle; ihan joka kerran hirvipaidat sytyttävät Hatsinan taistelemaan isolla sydämellä ja viihdearvo on taattu. Vauhdikasta ja rehtiä toimintaa puolin ja toisin jälleen kerran

Valmentaja Marko Partio oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja kiitteli etenkin koko joukkueen puolustamista; ”Hyvää puolustamista, mutta välillä oltiin huolimattomia  keskialueella ja annettiin turhaan kaverille mahdollisuus, viisikot onnistui mallikkaasti vaikkakin muutoksia kokoonpanoon viimehetkellä tulikin” totesi Partio. Kokonaisuudessaan syksyn pelejä pohtiessaan Partio totesi, että ”vaihtelevaa peliä mutta kolme viimeistä peliä hyvää tekemistä puolustuspäässä ja ollaan löytämässä se oma pelin identiteetti, etenkin puolustuspelaaminen on kehittynyt viime peleissä ja nöyryys tehdä joukkueena töitä on iskostunut pelaajiin.”

Hatsinan osalta C1 divari jää nyt joulutauolle ja otteluihin palataan 5.1. kun Sport Forumiin saapuu RSS Panthers/FoSu. Toimitus kiittää satunnaisia lukijoita syyskaudesta ja toivottaa kaikille tasapuolisesti rauhallista joulunaikaa.