Hatsina ry

09.12.2018

C1: Taisteluvoitto Josbasta

C1 ikäluokan divari jatkui sunnuntaina kotiottelulla Josbaa vastaan. Joukkueella oli alla voitto vahvalla esityksellä Riihimäellä, mutta kotipeleissä jo aikamoinen gorilla selässä kolmen perättäisen tappion myötä. Ottelun alku ei suuria lupaillut; otteluun valmistautumisesta oli puhuttu paljon ja joukkueena oltiinkin peliin valmiina, mutta edelleen liian moni mustapaita tuntui olevan hieman unessa kentällä ja kamppailuvalmius ei ollut kohdallaan. Hävityt kaksinkamppailut, harhat ja menetykset antoivat otteen vierailijoille. Josba rankaisikin jo alle minuutin pelin jälkeen ja huolimattomuus pallolla jatkui myös maalin jälkeen. Reilun kuuden minuutin jälkeen Josballe rankkarista tilanteeksi jo 0-2. Hatsina kykeni kyllä luomaan laadukkaita maalipaikkoja, mutta onnistumiset vielä odotuttivat itseään. Valmennus reagoi nopeasti erän kulkuun ja muutoksia sekä kentissä, että peluutuksissa tehtiin rohkeasti. Ansaittu kavennus nähtiin lopulta noin 15 minuutin kohdalla kun Arttu jatkoi tehokkaita esityksiään viimeistellen Eemelin juonikkaasta syötöstä. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin hyökkäyspään jäähy 40 metriä omasta maalista ja Josba vahvalla ylivoimalla taas kahden maalin johtoon. Erän loppua kohden oli unihiekka kuitenkin karissut poikien silmistä ja viimeisen minuutin aikana kaksi tärkeää koppimaalia kotijoukkueelle. Ensin viimeisteli Miro Aleksin hienosta esityöstä ja heti perään Arttu ykkösen vahvan kulmaväännön jatkotilanteesta. Ensimmäinen erä kuitenkin kokonaisuudessaan lievästi naapurille, mutta tauolle kuitenkin tilanteessa 3-3.

Toisen erän alkuun Hatsina otti vahvemmin otetta, mutta vajaan viiden minuutin kohdalla jälleen pitkä kuljetus syvään, menetys, vastahyökkäys ylivoimalla ja joukkue jälleen takaa-ajajaksi. Ennen erän puoliväliä ykkönen viimeisteli hienojen kuvioiden päätteeksi kaksi komeaa maalia. Ensin Olli Elmon syötöstä ja perään Eemeli Artun tarjoilusta. Josban pelin peruskivi ja suuri yksinäinen, tänään tehot 2+3 naputellut #70 tarjoili paikan pikaiseen kavennukseen heti Artun maalin jälkeen ja viimeisteli erän loppupuolella vielä itse Josban jälleen johtoon. Ensimmäisen erän tapaan jälleen todellinen koppimaali muutama sekunti ennen erätaukoa Aleksin väläyttäessä jälleen parasta asettaan; todella nopea ja tarkka veto ranteella eikä maalivahdille jäänyt muuta roolia kuin pallon kaivaminen verkoista. Tasainen toinen erä, jossa naapuri oli edelleen hienoisesti jalalla edellä ja juoksi tilanteita takatolpille. Kolmannessa erän alkuun ykköseltä jälleen todella hieno pelinrakentelu joka päättyi Eemelin tarjoiluun Artulle, joka ei jättänyt tilannetta käyttämättä. Kun vielä Eero pisti pallon komeasti kenkälaatikkoon ennen erän puoliväliä näytti tilanne jo asettuvan kotijoukkueen hallintaan, mutta mitä vielä; pelihän siitä vielä saatiin. Josban kavennuksen jälkeen jälleen maagisen komea maali parivaljakolta Arttu-Eemeli ja jälleen oltiin kahden maalin johdossa. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa harha omalla alueella ja välitön kuitti kavennuksen muodossa. Tässä vaiheessa oltiin puolustuksessa hieman purjeessa ja jouduttiin juoksemaan pallon perässä ja naapuri tasoittikin ansaitusti kaksi minuuttia ennen loppua. Viimeiset minuutit väännettiin tasaisesti molempien hakiessa vielä voittomaalia. Puoli minuuttia ennen loppua Artulta pallo kulmasta Eemelille, jonka vedon maalivahti torjui eteensä ja Veikka näpäytti paluupallon maalivahdin jalkojen välistä maaliin. Tiukan väännön jälkeen siten lopulta ansaittu kotivoitto numeroin 10-9. 

Naapuri oli tänään jalalla terävämpi, mutta ihan itse kyllä tehtiin pelistä vaikea lukuisten turhien virheiden kautta, jotka naapuri tehokkaasti hyödynsi. Ykkönen jälleen todella tehokas, mutta edellisen pelin tapaan onnistumisia kaikille kentille ja esimerkiksi parivaljakko Veeti.N-Miro löysivät tänään toisensa erinomaisesti ja pystyivät luomaan laadukkaita tilanteita. Puolustuksessa Elmo oli jälleen mies paikallaan ja Juho maalissa vahva. Valmentaja Marko Partio oli tyytyväinen joukkueen olemukseen edellisten kotipelien jälkeen. Sanomista tuli hieman hyökkäyksiin lähdöistä; ”paineen alla oltiin liemessä, tuet karkasi ja jätettiin kaveri itsekseen. Lähdettiin kaverin kanssa juoksukilpailuun ja jäätiin siinä tänään kakkosiksi. Ymmärrys liikuttaa palloa oli välillä kateissa. Myös puolustuksessa jouduttiin juoksemaan ja kaveri rokotti takatolpilta, mutta muuten kokonaisuus ok”.

Ottelut jatkuvat keskiviikkona kun Happee saapuu vieraaksi. Hatsina-Happee Sport Forumilla keskiviikkona 12.12. klo 19.00.