Hatsina ry

02.12.2018

C1: Hyvällä pelillä täydet pisteet Riihimäeltä

C1 divari jatkui Hatsinan osalta reissulla Riihimäelle RSS Panhers/FoSu:n vieraaksi. Riihimäellä on tänä syksynä nähty erittäin kovatasoista urheilukulttuuria paikallisen Cocksin upeiden käsipallon mestareiden liigaesitysten muodossa, mutta eilen esityksen käsikirjoituksesta ja toteutuksesta vastasi kuitenkin vakuuttavasti vieraileva Hatsina.

Joukkue istui bussiin niskassaan kaksi heikkoa ja tappiollista kotipeliä, joten joukkue lähti taistelemaan ja palauttamaan uskoa omaan tekemiseensä. Jo ensimmäisessä erässä kentällä oli aivan eri joukkue kuin viikkoa aiemmin Sport Forumilla. Kaikki kolme kenttää teki nöyrästi viisikkona töitä pitäen pantterit poissa parhailta vetopaikoilta. Erä oli tarkkaa pelaamista ja  eikä naapuri saanut tällä kerralla mitään ilmaiseksi. Tasainen ensimmäinen erä päättyi lukemiin 2-2 Artun viimeistellessä kahdesti Eemelin tarjoiluista.

Toinen erä olikin sitten Hatsinan näytöstä. Kaikki kolme kenttää pitivät pelin hallinnan valkopaidoilla ja myös tehoja tuli tasaiseen tahtiin. Erän puoleenväliin mennessä Hatsina viimeisteli neljästi Kien, Veeti Noposen ja Artun tuplan myötä. Tämän jälkeen naapurille aikalisä, jonka jälkeen Miro sammutti kotijoukkueen valot vieden Hatsinan jo 2-7 johtoon. Johtoasemassa vieraat olivat kokoajan pelin herrana eikä kotijoukkue päässyt juurikaan hätyyttelemään Juhon vartioimaa maalia. Kun vielä Aleksi ja Arttu tekivät maalit mieheen oli toinen erä taputeltu vieraille puhtaasti 0-7. Erä oli niin tapahtumiltaan kuin tilastoiltaankin vieraiden; laukaukset toisessa erässä maalia kohti Hatsinalle selkeästi 4-14.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pyrki vielä mukaan peliin ja saikin paremmin otetta kuin edellisessä erässä. Erän puolivälin kaksi nopeaa kavennusmaalia herätteli kotiyleisön ja penkin toiveita ottelun kääntymisestä. Oikein ajoitettu aikalisä ja peli taas näppeihin. Pelin viimeiselle vitosella Eemeli kahdesti ja Aleksi kerran kaunistelivat vielä tilastoja ja loppulukemiksi 4-12. Valmentaja Marko Partio oli syystäkin varsin tyytyväinen joukkueen esitykseen ja totesi, että ”sitouduttiin toteuttamaan asioita joukkueelle oikeastaan ensimmäisen kerran hetkeen. Puolustus toimi, peitettiin vetoja ja pelattiin joukkueena.” Otteluun lähdettiin pienillä kenttämuutoksilla joista Partio totesi, että ”näytti positiivisesti vaikuttavan ja oltiin kaikilla kolmella kentällä kokoajan mukana ja pelin sisällä”. Toden totta, hieno ja tasapainoinen esitys koko joukkueelta ja myös tehoja tasaisesti kaikille kentille.

Hienosti sai valmennus ja joukkue kelkan käännettyä ja seuraavaksi viedään sama vire Stadiumin matolle ensi sunnuntaina kun vastaan asettuu vahvassa loppuvuoden vireessä oleva Josba. Hatsina-Josba Saimaa Stadiumilla sunnuntaina 9.12. klo 12.30.