Hatsina ry

25.11.2018

C1: M-team jatkoi vaikeiden kotipelien sarjaa

Hatsinan C1 kohtasi kotonaan M-teamin ja valitettavasti kotiotteluiden suuret vaikeudet saivat jatkoa. Hartiat kastuivat Steelers ottelun tapaan jo ensimmäisessä erässä kun M-team viimeisteli erässä peräti yhdeksän kertaa. Joukkueen startti näytti katsomoon varsin pirteältä ja odotukset tiukasta pelistä olivat olemassa. Kuuteen minuuttiin naapuri viimeisteli kuitenkin neljästi ja peli sai aivan uuden luonteen. Kotijoukkue teki kyllä hartiavoimin töitä, mutta laadukkaille maalipaikoille ei meinattu päästä millään ja harvaksi jääneet viimeistely-yritykset M-teamin erinomainen maalivahti hoiteli helposti. Vielä ennen erän puoliväliä Eemeli herätteli toivoa 1-4 kavennuksellaan. Toivo ei kauaa kestänyt kun M-team rallatteli erässä vielä viidesti. Pelillisestikin erä oli M-teamin ja se vei laukaukset maalia kohti 11-17, mutta maalit hämmästyttävästi peräti 1-9 joten onnistumisprosentti oli kohdallaan ja tuntui, että viimeistelyssä naapurilla onnistui aivan kaikki riippumatta itse suorituksen laadusta.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä M-teamin kadotessa jo 1-10 johtoon minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen myös kotijoukkue sai peliin ryhtiä ja väänsi myös väkisin itsensä peliin mukaan ja myös hyville tekopaikoille. Valtavan työn sai joukkue kuitenkin tehdä jokaisen paikan eteen ja naapuri puolestaan iski maalit nopeasti vastaiskujen tuloksena. Erä mentiin kuitenkin kotijoukkueen tahtiin, laukaukset 11-8 ja maalit 2-2. Kotijoukkueen maalit Kasperille ja Artulle. Kolmanteen erään kotijoukkue tuli hyvällä sykkeellä ja oli selvästi päättänyt koettaa vielä kiriä käynnistellä. Ykkönen rymisteli vauhdilla ja voimalla painaen pelin väkisin M-teamin päätyyn ja pienoinen flow oli syntymäisillään. Myös tulosta syntyi kun reiluun kahteen minuuttiin kenttä viimeisteli kolmesti. Maalit Veikalle, Eemelille ja Artulle. Maalien myötä ote siirtyikin yhä selvemmin kotijoukkueelle ja lisämaalitkin roikkuivat ilmassa. Lisämaalit jäivät kuitenkin piippuun, bensa alkoi tankista loppua ja momentum katkesi Omegan näyttäessä aikaa 49,13 ja M-teamin viimeistellessä tilanteeksi 6-12. Tämän jälkeen loppu olikin sitten sitä kuuluisaa kosmetiikkaa ja muutamaan minuuttiin M-team naputti vielä neljä maalia lisää. Loppuun Arttu vielä viimeisteli varmasti rankkarista tylyiksi loppulukemiksi 7-16.

Puoli peliä eli toisen erän ja kolmannen erän ensimmäisen puolikkkan kotijoukkue oli pelissä hyvin mukana, mutta se ei riitä jos toisen puolikkaan aikana naapuri iskee 14 maalia. Jotain ihmeellistä nyt kotipeleissä tapahtuu; kotona päästettyjä maaleja keskimäärin 12 peliä kohden lukeman vieraissa ollessa noin seitsemän. Steelers iski ensimmäisessä erässä kahdeksan maalia ja M-team yhdeksän ei pelit taputeltiin hyvissä ajoin jo ensimmäisen erän aikana. Viimeisessä kolmessa kotipelissä joukkue on tehnyt 25 maalia eli keskimäärin 8,3 kertaa ottelua kohden. Kahdeksalla tehdyllä maalilla pitäisi kyllä salibandyotteluita kyetä myös voittamaan, mutta fakta on se, että maalin tekeminen Hatsinan päätyyn pitää olla huomattavasti nyt nähtyä vaikeampaa jos joukkue haluaa otteluiden voitosta taistella. Kun pallo kaivetaan omista viimeisen kolmen kotipelin tapaan keskimäärin 13,3  kertaa ottelua kohden ei otteluita tilastollisesti kovin usein voida voittaa. Onneksi ensi viikonloppuna joukkue pääsee taas bussiin istumaan kun se matkaa lauantaina Riihimäelle RSS Panthers/FoSu:n vieraaksi. Sen jälkeen onkin sitten edessä peräti viiden pelin kotiputki, joten kotikentällä pelaamista päästään harjoittelemaan oikein urakalla.

Arttu.jpg