Hatsina ry

04.11.2018

C1: Täydet pisteet Oulusta

C1 jatkoi kauttaan pitkällä reissulla Ouluun viime vuoden SM -nelosen Merikoski SBT:n vieraaksi. Valkoisissa kentälle juossut vierasjoukkue lähti peliin pesemään kasvojaan synkän Steelers –esityksen jälkeen. Heti ensimmäiset vaihdot näyttivätkin, että nyt joukkue on myös henkisesti läsnä ottelussa eikä toista ohipeliä ole luvassa. Joukkue pelasi pallottomana nöyrästi ja halu oman maalin suojelemiseen oli kova. Hyökkäyksiin lähdötkin sujuivat ja pallo saatiin hyvin tekopaikoille. Hyvästä startista huolimatta kotijoukkue pääsi hieman puolihuolimattomasti kahden maalin johtoon jo noin kolmen minuutin kohdalla. Sairastelun jälkeen paluun kentille tehnyt Olli Waris kavensi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa takatolpalta tilanteeksi 2-1. Kun pariin minuuttiin Eetu Toivonen ja Eemeli Parkkinen viimeistelivät tilanteeksi 2-3 oli Hatsina jälleen vahvasti kiinni pelissä. Iso osa erästä mentiin tasaisissa merkeissä ilman isompaa draamaa. Erän loppua kohden Merikoski otti selkeämmin hallintaa itselleen ja tasoitti pelin tapahtumiin nähden ansaitusti kolme minuuttia ennen erätaukoa. Viimeiset minuutit kotijoukkue piti palloa ja yritti käyttää momentumin hyväkseen, mutta Hatsinan viisikkopuolustaminen toimi hienosti eikä kotijoukkue päässyt luomaan kunnollisia paikkoja. Tauolle numeroissa 3-3.

Myös toiseen erään Hatsina tuli keskittyneenä ja hyvällä liikkeellä. Peli oli hyvin hallussa ja maalipaikkoja haettiin kärsivällisesti ja pallottomana puolustettiin nöyrästi. Erän puolivälin peräkkäiset jäähyt kuitenkin rikkoivat hyvän rytmin ja kotijoukkue pääsi pelin päälle ja rankaisemaan kahdesti erän loppuminuuteilla. Kahden erän jälkeen numerot Merikoskelle 3-5. Myös kolmanteen erään Hatsina tuli hyvällä sykkeellä, mutta Merikosken toisen erän vahva vire jatkui ja neljän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi jo kolmen maalin johtoon. Seuraavassa vaihdossa Rahulan sheriffi #55 teki tärkeän kavennuksen ja päivän toisensa ja toi vieraat jälleen mukaan peliin. Ratkaisevilla kolmannen erän hetkillä Jusa Kauppinen otti maalissa kovia torjuntoja ja Elmo Varis osoitti isännän otteita maalin edessä ja laitaväännöissä. Kun vielä Olli teki ylivoimalla myös päivän toisensa ja tilanteeksi 6-5 oli momentum kääntymässä selvästi vieraille. Eemeli ja Veeti Häkkänen viimeistelivätkin valkopaidat jo maalin johtoon kun peliä oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Merikoski osoitti kuitenkin luonnetta ja tasoitti vielä tilanteeksi 7-7, mutta Arttu Haapala otti kapteenin arvolleen sopivasti ratkaisijan roolin viimeistellen lopputulokseksi 7-8. Merikoski viritti kyllä vielä kovaa painetta Hatsinan päätyyn, mutta läpi ottelun hyvin toiminut viisikkopuolustaminen piti kotijoukkueen poissa laatupaikoilta.

Valmentaja Marko Partio oli tyytyväinen joukkueen esitykseen. ”Startti oli joka erään hyvä ja oltiin pelillä koko ajan. Tasapainoinen suoritus ja nyt puolustettiin hyvin joukkueena. Toisessa erässä jäähyt vähän sekoitti peliä, mutta missään vaiheessa ei ollut pelissä hätää. Hyvä tason nosto viikon takaisesta. Erityisesti olen tyytyväinen tahtotason nousuun sekä peittopeliin.” Sarjan kannalta tärkeät pisteet pitkältä ja vaikealta reissulta. Ehkä vielä kolmea pistettäkin tärkeämpänä joukkueen paluu omalle tasolleen viisikkopelin osalta. Asenne oli myös kohdallaan ja omaa maalia suojeltiin, oltiin valmiita painimaan sekä peittämään vetoja. Organisoidun puolustuksen jälkeen myös hyökkäyksiin lähdöt sujuivat paremmin ja vastustajan kenttäpuoliskolle päästiin hyvin syöttöketjuin. Joukkueena mentiin siis iso askel oikeaan suuntaan ja ilme oli taas hyvä. Seuraavan kerran joukkue juoksee kentälle keskiviikkona 14.11. kun Sport Forumiin saapuu vieraaksi Sudet Kouvolasta. Peli alkaa klo 19.00.