Hatsina ry

06.10.2018

N1: Ampparit pisti Hatsinan ahtaalle

La 6.10.2018 klo 15:00 Hatsina - O2-Jyväskylä 1-5 (0-2, 0-3, 1-0)

Naisten kotiavausta oli saapunut katsomaan mukavan runsaslukuinen väkijoukko. Valitettavasti kotiyleisölle ei tarjoiltu hunajaa, vaan ampparipaidat pistivät hyrskyn myrskyn.

Ensimmäinen erä oli tasaista peliä puolin ja toisin. Hatsina kesti hyvin otteluun ennakkosuosikkina lähteneen O2-Jyväskylän kyydissä ja sai pidettyä pelaajat pois pahanteosta. Erän puolivälissä O2 livahti 1-0 johtoon. Tästä ei kuitenkaan kotijoukkue Hatsina säikähtänyt, vaan jatkoi ennakkoluulottomasti oman pelin pelaamista. Tilanteita nähtiin molemmissa päissä, mutta maalivahdit vetivät pidemmän korren. Hatsina pääsi yrittämään ylivoimaa, kun puolustajan tontilta noussut Emmi Pöyry haastoi vierasjoukkueen puolustusta rohkeasti ja hankki O2 puolustajalle jäähyn. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Erän viimeisellä minuutilla Hatsinalle sattui omassa päässä harhasyöttö, jonka O2 käytti tehokkaasti hyödykseen ja meni jo 0-2 johtoon.

Jos ensimmäinen erä kestettin hyvin kyydissä, niin toisessa erässä O2 painoi kaasua ja menikin menojaan. O2 otti pelivälineen haltuunsa ja kontrolloi peliä mielensä mukaan. Hatsina sai ajoittain pelin hyökkäyspäähän, mutta vedot viuhuivat ohi maalin. Maskipelaaminen puuttui täysin ja Janita Spännärillä oli helppo työ napsia pallot kiinni. O2 rokotti naisia kolmesti mennen jo 0-5 johtoon, Milja Kiviharju kahdesti ja Aino-Maija Laaksonen osui kertaalleen. Naisten maalilla Miia Maaranen venyi maalilla pallon eteen minkä ehti, mutta O2 käytti paikkansa tylysti hyödykseen. Hyviä paikkoja naiset saivat luotua vieraspäätyyn, mutta viimeistelystä puuttui terävyys.

Erätauolla naiset puhalsivat henkeä ja tulivatkin hyvin kolmanteen erään. Peli oli jälleen tasaisempi, vaikka O2 pitikin palloa enemmän. Naiset loivat hyviä tilanteita ja Spännäri saikin tehdä enemmän töitä maalillaan. Lopulta työ palkittiin kun ajassa 59:46 Elisa Vilhunen löyti komean nousun päätteeksi reiän taka-alakulmasta ja upotti vedon verkkoon.

Maalin kavennus oli kuitenkin laiha lohtu, ja näin pisteet Jyväskylään lukemin 1-5. Välillä peli oli vielä sekavaa, niin kuin usein kauden alussa jännityksen ja innon vallassa onkin. Tänään vieraat käyttivät tehokkaammin maalipaikkansa ja saivat syötöt paremmin napsumaan kohdalleen.

Tilastot

Naisten pelit jatkuvat jo huomenna klo 12:00 Jyväskylässä, kun Hatsinattaret kohtaavat amppariperheen kakkosjoukkueen, O2JKL Akatemian. Otteluseuranta TÄSTÄ.

 

O2.jpg