Hatsina ry

01.10.2018

N1: Kausi käyntiin lauantaina kotona - viikonloppuna kohdataan molemmat ampparipaidat Jyväskylästä

Reilusti nuorentunut naisten edustusjoukkue pääsee heti kauden avausottelussaan kovaan testiin, kun vastaan asettuu viime kauden päätteeksi liigasta pudonnut O2 Jyväskylä. Sunnuntaina puolestaan matkataan Jyväskylään ja kohdataan O2JKL Akatemia.

LAUANTAI 6.10.2018 klo 15:00 Hatsina - O2 Jyväskylä, klo 15:00 Sport Forum, Mikkeli

O2 on aloittanut jo oman kautensa selvällä 2-9 voitolla O2JKL Akatemiaa vastaan. Jyväskyläläiset pelaavat tällä kaudella kahdella joukkueella divarissa, sillä seuran kakkosjoukkue nousi kauden päätteeksi myös divariin. Ykkösjoukkueen peräsimeen hankittiin entinen Happeen miesten kultavalmentaja Seppo Pulkkinen, jota komppaavat O2:sta pari kautta sitten valmentanut Jere Viljanmaa sekä Jaakko Saavalainen. Joukkueeseen oli tyrkyllä peräti 50 pelaajaa, joista valittiin 22 pelaajan ryhmä. Virallinen  tavoite lienee on Jyväskylän palauttaminen liigakartalle. Joukkueeseen valittiin myös entiset Hatsina-hyökkääjät Alisa Pöyry ja Laura Lahtinen, joka saapuu nyt ensimmäistä kertaa vieraspaidassa Sport Forumin kentälle. Joukkueessa on paljon kokemusta, mmmaajoukkueringissä männävuosina mukana ollut Jenni Timonen ja tuore opiskelijoiden MM-kultamitalisti, maalivahti Janita Spännäri.

Naisten edustus on kokenut kesän aikana suuria muutoksia. Valmennuksessa Jouni Huotarin avuksi palaa tauon jälkeen Janne Kinnunen. Carina Calenius jatkaa valmennuksen mukana myös tällä kaudella. Pelaajistossa on tapahtunut muutoksia, kun opiskelut ja työt ovat vieneet pelajia mukanaan toisiin kaupunkeihin ja naisten kakkosjoukkueeseen. Rinkiin on nostettu omia junioripelaajia, joiden esiinmarssia odotellaan nyt innolla. Hyviä välähdyksiä nähtiin jo harjoitusotteluissa, jotka naiset päättivät kahteen voittoon. 

Otteluseuranta TÄSTÄ

 

SUNNUNTAI 7.10.2018 klo 12:00 O2JKL Akatemia - Hatsina, Palokan koulukeskus Jyväskylä

Sunnuntaina pelit jatkuvat heti jo puoliltapäivin vieraissa, kun naiset kohtaavat Jyväskylän kakkosjoukkueen, O2JKL Akatemian. Harjoitusotteluissa joukkueet kohtasivat kertaalleen, ja silloin Hatsina oli parempi lukemin 3-2. Joukkue on sekoitus entisistä divaripelaajista, junioreista ja alkuperäisistä kakkosjoukkuelaisiesta. Myös Akatemian paidassa nähtäneen entistä Hatsinaväriä, kun Meeri Saukkonen pukee ampparipaidan päälleen.

Otteluseuranta TÄSTÄ

 

Sarjajärjestelmässä muutoksia

Runkosarja pelataan 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana, kun West Coast Sheriffs luopui sarjapaikastaan ennen kauden alkua. Naisten 1.divisioonan sarjajärjestelmässä on tulevalla kaudella ns. siirtymäkausi Peliaika on edelleen 3 x 20min tehokasta peliaikaa. Voitosta saa 3 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja jatkoajalla/rankkareilla (5 laukojaa) voitetusta ottelusta 2 pistettä. Kauden jälkeen runkosarjan neljä parasta nousee naisten Salibandyliigaan (NLB). Joukkueet sijoilta 5.-8. jatkavat liigakarsintoihin ja joukkueet sijoilta 9.-10. jatkavat naisten 1.divisioonassa kaudella 2019-2020. Kaudella 2019-2020 naisten 1.divisioona on alueellinen turnausmuotoinen sarja.

Sarjajärjestelmä (Salibandyliitto)

Pääkallon uutinen sarjajärjestelmän muuttumisesta

 
millamaali.jpg