Hatsina ry

30.09.2018

C1: Happee tehokkaana Palokassa

C1 poikien divari jatkui sunnuntaina Happeen vieraana Palokan komean koulun salissa. Hatsinalla oli takana voitot kahdesta ensimmäisestä ottelusta, mutta molemmat ottelut olivat jättäneet paljon toivomisen varaa pelin suhteen. Etenkin pelien alut olivat olleet murheena ja sitä lähdettiin nyt petraamaan. Hatsina lähtikin otteluun erittäin hyvällä liikkeellä ja aikaistettu hirvijahti oli täydessä käynnissä. Edellisessä pelissä kateissa ollut viisikkopelaaminen oli taas hyvällä mallilla kaikkien viisikoiden osalta. Hyökkäykset saatiin pelattua hyville vetopaikoille ja laukauksetkin lähtivät tänään nopeasti. Happee otti kärsivällisesti hyökkäyksiä vastaan ja erinomainen maalivahti Jokela oli täystyöllistetty; ensimmäisessä erässä peräti 14 torjuntaa ja ahnaiden hatsinalaisten lavoista lähti vielä toinen mokoma vetoja ohi maalin. Kun vielä vierailija oli valmis myös fyysiseen kamppailuun mustelmista välittämättä oli ensimmäinen erä selkeästi vierasjoukkueen hallintaa. Hallinnasta huolimatta tilanne erätauolla 2-2. Hatsinan maalintekijöinä Eemeli Parkkinen ja Kasperi Pöntinen.

Hatsina pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta ylivomaviisikolla tuli erän alkuun totaalinen nukkumatti ja Ilomäki käytti tilanteen kylmästi hyväkseen. Happee sai alivoimamaalista rajusti virtaa ja ottelun luonne muuttui kuin taikaiskusta. Aleksi Laatikainen tasoitti vielä tilanteeksi 3-3, mutta erän loppuun pelattiin todella vauhdikasta peliä päästä päähän ja tahdin määräsi kotijoukkue iskien tasoituksen jälkeen pari maalia minuuttiin. Happee on tunnetusti äärimmäisen vahva päästessään juoksemaan organisoimatonta puolustusta vastaan nopeita hyökkäyksiä. Kun vielä viimeistelyprosentti täydestä vauhdista on eilisellä tasolla ei hirvipaitojen kanssa kannattaisi lähteä juoksukilpailuun; jalat ja fysiikka ei siihen meinaa riittää. Kun vielä kova vauhti toi mukanaan muutaman pahan pallonmenetyksen ja niistä välittömät kuitit maalin muodossa oli toisen erän tilastot synkät. Toki myös keltapaidat antoivat mahdollisuuden hyödyntää fysiikkaetua täysimääräisesti, josta hyvänä esimerkkinä erän loppuun tullut kotijoukkueen maali, jossa hymyilevä jättiläinen #98 sai roikkua puoli minuuttia pallollisessa pelaajassa käsin kiinni, riistää pallon ja syöttää kaveri viimeistelemään tilanteeksi kahden erän jälkeen 6-3. Kyseenalainen maali ja henkisesti paha isku erän loppuun.

Kolmas erä oli 15 minuuttia tasaista vääntöä molempien viimeistellessä kertaalleen noin 12 minuutin kohdalla. Hatsinan maalarina toimi Eemeli päivän toisellaan. Ottelun viimeiset viisi minuuttia olivat tänään liikaa. Eilinen kova Koovee –ottelu sekä vauhdikas ja fyysinen peli Palokassa vaati veronsa ja kotijoukkue pääsi pyörittämään laajalla rintamalla väsynyttä vierailijaa ja numerot repesivät lopulta tilanteeksi 10-5. Erinomaisesti alkanut ottelu, jossa suunta vaihtui muutaman virheen myötä kotijoukkueelle. Asenne oli kohdallaan ja oltiin valmiita taistelemaan tosissaan ottelun voitosta. Asennetta löytyi laajalla rintamalla, mutta erityisesti kakkosen Veeti Häkkäsellä oli tänään työhaalarit puettu päälle huolella. Ottelun ehdoton MVP löytyi tällä kerralla kuitenkin kotijoukkueen maalilta. Jokela kirjautti peräti 28 torjuntaa hyvin levollisen ja helpon näköisesti. Kaikkiaan vierailija laukoi ottelussa noin 50 kertaa, joista siis 33 kohti maalia ja viisi maaliin saakka. Paljon laukauksia, mutta kotijoukkueella oli laukauksissa enemmän laatua ja oli tänään selkeästi tehokkaampi paikoissaan. Valmentaja Partio oli joukkueen starttiin tyytyväinen; ”Eka erä ja peliin lähtö oli hyvää tekemistä. Toisen erän alun alivoimamaali käänsi pelin pikkuhiljaa vastustajalle ja juostiin pallon perässä, jolloin viisikkopeli hajosi. Yritettiin kyllä, mutta tänään ei riittänyt ja fysiikassa vastustaja oli meitä edellä.”