Hatsina ry

29.09.2018

C1: Koovee kaatui vaikeuksien kautta

C1 ikäluokan divarin kotiavaus väännettiin lauantai-iltapäivänä tutun Sport Forumin sijaan Stadiumin kirkkaissa valoissa. Ottelu lähti käyntiin samoissa merkeissä kuin viikko sitten Joensuussa. Joukkuepelin menestyksen edellytys eli joukkueen toimiminen viisikkotasolla yhtenä kokonaisuutena, kollektiivina loisti poissaolollaan. Pallottomien pelaajien liike uupui pahasti ja pelaamisesta tuli pallollisen pelaajan puskemista kerta toisensa jälkeen Kooveen sumppuun. Kun vielä pakottamattomia pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli ensimmäisessä erässä luvattoman paljon oli pieni ihme, että erätauolle siirryttäessä Koovee johti vain maalilla lukemin 2-3. Toiseen erään odotettiin kotijoukkueen ryhtiliikettä ja ensimmäiset vaihdot näyttivätkin tuoneen lisää liikettä joukkueeseen. Parin minuutin pelin jälkeen pallo vietiin kuitenkin yllättäen keskelle kun joku hallissa näki pallon käyneen maalissa. Tuomarit eivät tilanteessa maalia ensin nähneet, mutta joku tarkkasilmäinen vinkkimies taisi asiasta vihjata ja pallo keskelle, pulinat pois ja tilanteeksi 2-4. Tilanne hämmensi kotijoukkuetta ja erän ensimmäisten minuuttien orastava hyvä vire katosi. Toinen erä olikin melkoista tervanjuontia eikä kumpikaan joukkue juurikaan intoutunut esittämään lajin hienouksia. Komeita erikoistilannemaaleja toki nähtiin molemmissa päissä; Hatsina maalasi sekä ali- että ylivoimalla ja Koovee ylivoimalla. Edelleen ajauduttiin toisessa erässä ahtaaseen tilaan pallon kanssa eikä viisikkopelaamisesta ollut tietoakaan. Kun lisäksi tossu ei hyökkääjillä kulkenut kotiin päin pääsi Koovee aivan liian helposti ylivoimahyökkäyksiin kotijoukkueen puolustusta vastaan ja veikin toisen erän numeroin 2-4 ja kokonaistilanteeksi 4-7. Kooveen seitsemäs maali oli kuvaavaa Hatsinan toisen erän esitykselle; pallollisen pelaajan tarpeeton neppailu hyökkäyksessä, pallon menetys ja vastahyökkäyksestä pallo Hatsinan maaliin. Tässä vaiheessa peli näytti siltä, että mustapaidat eivät tänään ansaitse yhtään enempää kuin mitä Stadiumin komea tulostaulu tylysti kertoi.

Artun päivän toinen kolmannen erän alkuun ja kavennus tilanteeksi 5-7 sytytteli jo valoja ja kun Eemeli iski myös päivän toisensa vain parikymmentä sekuntia edellisestä maalin takaa maalivahdin selän kautta tilanteeksi jo 6-7 oli usko ja luotto ottelun hoitamiseen yhtäkkiä taas ihan tapissa ja naapuri täysin köysissä. Onnistumisten myötä toisessa erässä yössä ollut ykkönen heräsi omalle tasolleen ja lisää oli luvassa heti seuraavassa vaihdossa Eemelin iskiessä päivän kolmannen maalinsa ja pelin tasoihin. Ja kun tuloksenteko-osasto vauhtiin pääsi iski myös Miro päivän toisensa noin minuutti Eemelin tasoituksesta ja Hatsinan ensimmäistä kertaa johtoon. Vaikka kolmen maalin johto vaihtui viidessä minuutissa maalin tappioksi ei Koovee kuitenkaan ollut luovuttanut taistelua ottelun voitosta ja iskikin lopulta tasoituksen maalin edestä ja ottelun jatkoajalle. Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin reilu minuutti kun Hatsinalle tuomittiin rankkari, jonka Arttu laittoi komeasti maaliin kesken pelin sisään tulleen ja varmoja otteita esittäneen Elias Ansonin selän taakse. Parasta päivän ottelussa oli voitto ja kaksi sarjapistettä. Kesken pelin sisään tullut Juho Suominen oli tänään maalissa hyvässä vireessä ja kovaa valuuttaa oli myös ykkösen tehot 9+7 huolimatta kahden erän vaelluksesta varjojen mailla. Henri Laanterä puolestaan toi ennakkoluulottomilla otteillaan selkeästi lisää vaarallisuutta kakkosen peliin.

Valmentaja Marko Partio ei riemunkiljahduksiin yltynyt jatkoaikavoitosta huolimatta; ”Kaksi erää pelattiin kyllä ihan höpö höpöä. Puskettiin pallollisena ja ajauduttiin yksin vaikeisiin tilanteisiin. Ei tänään ollut valmiutta pelata joukkueen eteen ja liikkeet alaspäin puuttuivat. Alussa oltiin niin purjeessa, että tappiokaan ei tänään olisi ollut suuri vääryys”. Huomenna sunnuntaina Hatsina kohtaa tutun Happeen Palokan salissa ja haaste kasvaa taas yhden pykälän ja koko joukkueen liike sekä asenne viisikkopuolustamiseen pitää olla aivan eri tasolla mikäli pisteiden kanssa meinataan Mikkeliin palata.