Hatsina ry

22.09.2018

C1: Josba kaatui sarja-avauksessa

C1 ikäluokan 1 divari käynnistyi Hatsinan osalta reissulla suomisalibandyn juurille Joensuuhun Josban vieraaksi. Ennakoissa sarjan keskikastiin veikattu joensuulaissikermä oli sopiva mittari mustapaidoille vieraiden lähtiessä otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Ottelun alku ei suuria lupaillut ja vierailija ei välttämättä ennakkosuosikilta kaukalossa näyttänyt. Ensimmäisen erän ja vielä toisen erän alkupuolakin leimasi jonkinlainen hermostuneisuus tai jännitys. Pallot pomppi, syötöt ei napsahdellut kohdilleen ja helppoja pallonmenetyksiä tuli luvattoman paljon. Kotijoukkue käyttikin joukkueen heikon tekemisen hyväkseen ja vei ottelua tuloksellisesti ensimmäiset lähes 30 minuuttia ottaen jo kahden maalin johdon ja tilanteeksi 3-1. Kotijoukkueen korkea prässi aiheutti hyökkäyksiin lähtöihin hieman ongelmaa, mutta ajoittain paine onnistuttiin purkamaan mallikkaasti. Hiljalleen joukkue vertyi omalle tasolleen ja otti ottelun hallinnan itselleen. Ottelun puolivälin jälkeinen tehojakso, neljä maalia kuuteen minuuttiin käänsi pelin myös tuloksen puolesta vieraille ja antoi jo hieman tilaa hengittää. Toisen erän lopussa Josba kavensi kuitenkin ylivoimalla vielä tilanteeksi 4-5 ja nousi jälleen peliin mukaan. Kolmannessa erässä jälleen parin minuutin tehojakson aikana viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa kolme maalia käänsi pelin lopullisesti vieraille varsin selkein numeroin 5-9. Ottelun tehopelaajana tällä kerralla Arttu tehoin 2+2. Myös Eemeli ja Miro viimeistelivät pari maalia mieheen.

Tuloksellisesti siis hyvä startti sarjaan; vieraspisteet ensimmäisestä ottelusta kelpaavat kyllä. Myös valmentaja Marko Partio totesi, että ”tästä on hyvä jatkaa ja mukava lähteä taas viikolla treenaamaan ja kohti viikonlopun pelejä Kooveeta ja Happeeta vastaan”. Joukkueen peliesitykseen Partio ei ollut erityisen tyytyväinen. ”Puolitoista erää pelattiin heikosti, oltiin hiukan hukassa. Pystyttiin kuitenkin nostamaan tasoa ja loppuosa pelistä oli hyvää tekemistä ja pelattiin kuten osataan. Vieläkin on pallollinen peli huolimatonta ja ajetaan itsemme tilanteisiin, josta on vaikea jatkaa peliä ja ajatukset karkaavat edelleen helposti vääriin asioihin. Jatkossa pitää myös heti pelin alussa olla paremmin valmiina tekemään asioita kunnolla ja olla heti mukana pelissä”, totesi Partio.

Viikon päästä joukkueella on edessä kahden ottelun viikonloppu kun ensin kohdataan lauantaina kotona Koovee ja sunnuntaina vieraissa Happee. Joukkueet kohtaisivat lauantaina keskinäisessä ottelussa hirvipaitojen viedessä pelin kotiyleisönsä edessä numeroin 6-4. Haaste kasvaa taas pari pykälää ja tiukat pelit luvassa.