Hatsina ry

26.08.2018

C1: FBC Turku nurin viikonlopun päätöksessä

C1 –poikien SM –karsinta jatkui vielä lohkon päätöspeleillä, joissa ratkaistiin sekä suora SM –sarjaan etenijä, että varmuudella aluesarjaan suuntaava joukkue. Lauantain pelien myötä tilanne oli sikäli selkeä, että Hatsina-FBC Turku pelin voittajan tie veisi jatkokarsintaan ja häviäjän aluesarjaan. Vastaavasti Classic-Happee pelin voittaja varmistaisi paikan SM –sarjassa ja häviäjä jatkaisi pelejä jatkokarsinnassa.

Hatsina lähti peliin hyvällä liikkeellä ja otti heti pallonhallinnan itselleen. Hallinnasta huolimatta laatupaikoille pääseminen tuotti vaikeuksia FBC:n peittäessä uhrautuvasti parhaat laukaisu- ja syöttölinjat. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Hatsina siirtyi kuitenkin 1-0 johtoon Veeti Häkkäsen, Veikka Lahdelman ja Kasperi Pöntisen vahvan prässipelaamisen seurauksena vastustajan maalin takana; riisto, pallo Kasperille ja pienestä kulmasta maaliin. Tärkeä avausmaali kotijoukkueelle. Valitettavasti kuitti tuli heti seuraavassa vaihdossa; seitsemän sekuntia ja pallo oli Hatsinan maalissa epäonnisesti oman pelaajan etukulmaan liruttamana. Seuraavassa vaihdossa tapahtui jälleen Olli Wariksen murtautuessa keskeltä läpi ja sijoittaessa pallon varmasti maaliin. 2-1 maalin jälkeen kotijoukkue pystyi luomaan runsaasti tilanteita ja lopulta nelisen minuuttia ennen erätaukoa Eemeli Parkkinen laittoi pallon taidolla takakulmaan Arttu Haapalan tarjoilusta ja erätauolle Hatsinan hallinnan jälkeen ansaitusti numeroissa 3-1. Toinen erä jatkui Hatsinan hallinnassa ja Olli, Eetu Toivonen sekä Miro Aherto tekivät maalin mieheen vastustajan onnistuessa kerran. Toiselle erätauolle jo ratkaisevan tuntuisesti lukemissa 6-2. Etenkin Miron tekemä kuudes maali oli hieno esimerkki koko kentällisen vahvasta pallonhallinnasta, nopeasta pallon liikuttelusta ja tehokkaasta hyökkäyksen päättämisestä. Toisessa erässä Jusa Kauppinen jatkoi maalissa viikonlopun vahvoja esityksiään ja otti muutaman vaarallisen FBC:n tilanteen upeasti. Kolmanteen erään FBC nosti selkeästi prässiä ja pyrki kiinni kotijoukkueen hyökkäyksen käynnistämiseen kahdella pelaajalla päädystä saakka. Korkea prässi aiheuttikin hetkellisiä ongelmia hyökkäyksiin lähdöissä, mutta nopeasti keinot löytyivät ja tuloksen näkökulmasta ottelu jatkui vahvasti Veeti Häkkäsen sekä Eemelin siirtäessä Hatsinan jo 8-2 johtoon. Ottelun edetessä alitajuntaan hiipinyt ajatus siitä, että peli on jo selvä vahvistui viimeistään tässä vaiheessa. Kymppi pelaamatta ja kuuden maalin johto; tätä ei voi enää hävitä. Kotijoukkueen viisikkopelaaminen loppui ja ruvettiin ratkaisemaan tilanteita yksilöinä, joukkueen puolustuspelaaminen jäi vajaaksi ja kaikkesta tekemisestä huokui yhtäkkiä huolimattomuus ja keskittymisen puute. Paljon muuta vastustaja ei näissä peleissä tarvitse; löysä pelaaminen kulmassa, puuttuva laukauksen peittäminen ja pallo maalissa; 8-3. 13 sekuntia myöhemmin kolmen metrin syöttö metrin ohi kaverin lavasta omassa kulmassa, riisto ja pallo maalissa; 8-4. Valmennus reagoi välittömästi aikalisän muodossa pyrkien katkaisemaan turkulaisten syntymässä olleen flow –tilan. Vielä seuraavassa vaihdossa vastaavanlainen helppo paineeton syöttö naapurille, mutta onneksi ilman takaiskua. Nelisen minuuttia ennen loppua Ollin kolmas lopetti viimeistään jännityksen niin kentällä kuin lehtereilläkin ja naapurin vielä viimeistellessä ylivoimalla aivan ottelun lopussa otti Hatsina ”pakkovoiton” lopulta numeroin 9-4.

Valmentaja Marko Partio oli ottelun jälkeen mietteissään eikä ollut tyytyväinen näkemäänsä. ”Kaksi erää pelattiin ihan ok, hieman jäi puolustamisessa vajaaksi ja hommista laistettiin. Kolmannessa erässä sitten tuudittauduttiin, että homma on jo hoidettu. Jos vastassa olisi ollut kovempi porukka olisi tuolla pelillä voitu vielä hävitäkin.” totesi Partio. Viikonlopun yleisilme tyydytti kuitenkin valmennusta ”Viikonlopun kokonaisuuteen olen tyytyväinen, fokuksen säilyttämisen kanssa läpi viikonlopun ja läpi ottelun on vielä työstämistä”. C1 poikien karsintaurakka jatkuu heti seuraavana viikonloppuna jolloin jatkokarsinnassa vastaan asettuvat itäisen uudenmaan vahva yhdistelmäjoukkue ÅIF/PSS sekä Imatran Voima. Viikonlopun tilastot vielä tässä.