Hatsina ry

25.08.2018

C1: Classic voittoon kauden avauksessa

Hatsinan SM –karsintaurakka käynnistyi pelillisesti suurimmalla mahdollisella haasteella kun vastaan asteli ikäluokan hallitseva Suomen Mestari Classic Tampereelta. Classic aloitti ottelun juuri niin vauhdikkaasti kuin viime kauden otteluiden perusteella odottaa sopi. Tossu kulki ja pallo liikkui. Kotijoukkue osoitti kuitenkin alusta alkaen, että treeneissä on tehty muutakin kuin vain oltu paikalla. Otteista välittyi kova sitoutuminen joukkueen pelitapaan ja vahvaan viisikkopelaamiseen. Classic hallitsi ottelun alkua, mutta Hatsina puolusti kurinalaisesti ja kykeni pitämään tamperelaiset poissa maalipaikoilta. Reilun viiden minuutin kohdalla nopean pallonsiirtelyn jälkeen täydellisyyttä hipova veto maalin yläkulmaan siirsi kuitenkin tamperelaiset 1-0 johtoon. Takaiskumaali ei vaikuttanut millään tavalla pelinkuvaan vaan Hatsina jatkoi edelleen virheetöntä ja aktiivista peliään saaden erän edetessä yhä enemmän painetta mestareiden maalille. Tasoitus syntyikin lopulta kolmisen minuuttia ennen erätaukoa Ollin noustessa pallon kanssa röyhkeästi keskeltä läpi tilanteen loppuun saakka vieden. Erätauolle varsin pirteän esityksen jälkeen tilanteessa 1-1.

Toinen erä käynnistyi edelleen tasokkaana ja kotijoukkueen osalta vahvalla asenteella ja huolimatta Classicin hallinnasta kyettiin tilanteita luomaan myös tamperelaisten maalille. Hatsina selvitti Eemelin jäähyn vahvalla alivoimapelillä ja otti vahvan hallinnan joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Arttu toi vahvalla esityksellä pallon väkisin kulmasta keskelle ja syötti Ollin vapaaksi viimeistelemään jo päivän toisen maalinsa ja Hatsinan 1-2 johtoon. Pari minuuttia tästä ja vaarattoman näköisestä tilanteesta Classic laukoo etukulmasta sisään numeroiksi 2-2. Vielä ennen erätaukoa Classic siirtyi jälleen johtoon kotijoukkueen hyökkäysalueen lievän ylipelaamisen seurauksena. Tyly muistutus joukkueen tehokkuudesta ylivoimahyökkäyksissä. Vahva erä Hatsinalta kaikkien kolmen kentän tasapainoisen ja virheettömän esityksen myötä.

Kolmannen erän alkuvaiheessa Hatsina otti väksin yhä enemmän otetta pelistä ja lähes viiden minuutin vahvan hallinnan päätteeksi Olli viimeisteli maalin kulmalta upeasti hattutempun ja pelin tasoihin 3-3. Vahva hallinta ja tasoitusmaali loi uskoa niin kentällä kuin katsomossakin ja kun kellossa peliaikaa tässä vaiheessa oli jäljellä enää noin viisi minuuttia välähti hyvä tulos ja mahdollinen voittokin useammassa mielessä. Seuraavassa vaihdossa innokkuus voittomaalin tekoon hieman kostautui ja hyökkäysalueen pallonmenetyksen seurauksena naapuri 2-1 hyökkäykseen ja pallo tylysti maalin ja tilanteeksi Classicille 4-3. Mustapaidat virittelivät vielä väkevää kiriä ja hakivat hanakasti tasoitusmaalia. Aivan huippupaikoille ei kuitenkaan enää päästy ja naapuri puolestaan kävi tökkäämässä pelin ainoan ”räkämaalin” ja lopputilanteeksi hallitseville mestareille 5-3.

Vauhdikas, tasokas ja tasapainoinen startti kauteen 2018-2019. Viime kauden starttiin verrattuna erittäin vähän yksilötason virheitä, vahvaa puolustamista, tasapainoista kolmen kentän viisikkopelaamista ja vahvaa erikoistilannepelaamista. Tähän päälle Jusalta erinomainen maalivahtipeli, Artulta suvereenia koko kentän dominointia läpi ottelun ja Ollilta vahvaa kahden suunnan peliä sekä jäätävää viimeistelyä. Joukkueen valmentaja Marko Partio oli ottelun jälkeen ylpeä joukkueen esityksestä ja ottelussa tekemästä isosta työstä. ”Todella hyvin haastettiin tänään Classic jopa ottelun voitosta. Kolmella kentällä pystyttiin pelaamaan kaksi erää täysipainoisesti ja kolmannessa erässä haettiin tosissaan pisteitä. Hieman ehkä innostuttiin ja kaveri pääsi kuittaamaan. Tuloksellisesti jäi jopa hieman hampaankoloon” totesi ensimmäisen kilpailullisen pelinsä -03 ikäluokan peräsimessä valmentanut Partio.