Hatsina ry

21.08.2018

C1: SM -karsintaturnaus Sport Forumilla viikonloppuna

C1 poikien kilpailulliset pelit pyörähtävät käyntiin tulevana viikonloppuna 25.-26.8. kun Sport Forumin matolla väännetään tulevan kauden sarjapaikoista ikäluokan SM –karsinnan merkeissä. Lajin sarjajärjestelmähän on perinteisistä joukkuelajeista sikäli poikkeava, että muutama viikko ennen kauden käynnistymistä ei vielä tiedetä pelaako joukkue SM –sarjassa, divarissa vai aluesarjassa. Tällainen yksinkertaisempi urheilun ystävä voisi kuvitella, että sarjapaikat ratkaistaan sarjakauden päätteeksi ja uuteen kauteen voi valmistautua rauhassa pelaajia kehittäen. Syystä tai toisesta lajissa on pyörä keksitty uudelleen joten sillä sitten ajellaan. Kaikkiaan karsintaan osallistuu 36 joukkuetta eri puolilta Suomea ja joukkueet on jaettu yhdeksään neljän joukkueen lohkoon. Hatsina pelaa B –lohkossa yhdessä viime kauden Suomen mestari Classicin, Happeen sekä FBC Turun kanssa. Lohkovoittajat varmistavat suoraan paikkansa SM –sarjassa ja lohkossa neljänneksi sijoittuneet jatkavat pelejään aluesarjassa. Lohkojen kakkoset ja kolmoset sen sijaan jatkavat karsintojen toiseen vaiheeseen, josta on vielä mahdollista varmistaa paikka niin SM –sarjassa, divarissa kuin aluesarjassakin. Sarjajärjestelmästä tarkemmin tästä.

Kovia pelejä on tarjolla heti kättelyssä sillä onhan lohko ihan ilman mustia lasejakin hämmentävän kova. Lohkossa on karsintalohkoista ainoana peräti kolme viime kauden SM –sarjaa pelannutta joukkuetta ja kun yksi joukkueista sattuu olemaan vielä hallitseva mestari on ottelutapahtumien pelillinen haaste taattu. Hatsinan osalta ottelut käynnistyvät lauantaina klo 13.30 juuri ikäluokan viime vuosien kiistattoman ykkösen Classicin asettuessa kentän toiseen päähän. Viime kaudella Classic osoitti tasonsa ja vei molemmat keskinäiset ottelut selkeästi luvuin 14-4 ja 2-15. Tästä näkökulmasta asetelma otteluun on kristallin kirkas ja Classic suuri suosikki. Onneksi urheilussa kaikki on mahdollista ja peliin lähdetään tilanteesta 0-0. Kotijoukkue lähtee varmuudella haastamaan tosissaan mestareita ja pyrkii lyömään kapuloita kärkijoukkueen vankkureihin. B-lohkon tulospalvelusta voimme sitten seurata miten homma sujui puhtaasti tuloksellisessa mielessä.

Lauantai-iltana kotijoukkue kohtaa vielä niin tutut hirvipaidat eli Happeen Jyväskylästä. Jälleen lähdetään otteluun haastajan asemasta vaikka otteluvoitot viime kauden sarjassa menivätkin tasan 1-1 molempien voittaessa kotiottelunsa. Joukkueessa löytyy taitoa ja tasoa viime kaudella tuhoa tehneen kärkiparin Heiska-Åkerlund ulkopuoleltakin ja kun joukkue on lisäksi sitkeä kuin tilliliha ei kenellekään ole luvassa helppoja palloja eikä hetken rauhaa tämän joukkueen kanssa aivan täyden 60 minuutin verran. Yhtä kaikki on Happeeta vastaan vuosien saatossa otettu niin maukkaita voittoja kuin synkkiä tappioitakin ja lauantai-illan huumassakin kaikki eri vaihtoehdot ovat mahdollisia. Selvää lienee, että keskittyminen pitää olla täysin kunnossa ja joukkue hereillä kun pilliin vihelletään. Taistelu voitosta ei montaa virhettä kestä, joten parasta on jälleen pöytään pyydettävä. Haastajan asema sopii joukkueelle kuitenkin kuin korvat tontun päähän eli kutkuttava ottelu on luvassa. Ensimmäisen turnausvaiheen päättää sitten sunnuntaina klo 11 alkava ottelu jossa vastaan asettuu FBC Turku. Hatsina ei BeeCeetä ole tällä ikäluokalla koskaan kohdannutkaan, joten täysin selvää kuvaa vastustajasta ei ainakaan toimitus kykene maalaamaan. Huumaa Turun seudulla kyllä ollaan rakentamassa ja FBC on reissussa vakaalla aikomuksella niistää paikka valtakunnallisista sarjoista. Kahden pelatun ottelun ja hyvin nukutun yön jälkeen tämä on peli, jossa tulos ei salli minkäänlaista keskittymisen herpaantumista vaan nyt kysytään sitä kuuluisaa asennetta, jolla väsyneitä jalkoja ja mieltä piiskataan.

Siitä se taas lähtee, kisakausi 2018-2019. Tsemppiä koko orkesterille ja valmennukselle sekä muille toimijoille. Lähdetään porukalla Kalevankankaalle kannustamaan.