Hatsina ry

12.10.2015

N1: Kovat muijat juuri niin kovia kuin uhoavatkin

Sunnuntain iltapuhde ei tuottanut lisäpisteitä naisten tilille.

Steelers oli juuri niin kova kuin uhoaakin. Ennen peliä Steelers ennakoi flunssa-aallon sekoittavan pakkaa, ja jos eilen nähtiin nuhainen Steelers, ei terveellä kokoonpanolla pelaavat hämppäläiset ole välttämättä se toivotuin vastus.

Steelers oli siis parempi lukemin 3-7 (0-2, 1-4, 2-1). Ensimmäinen erä oli melkoista rytinää, kun Steelers painoi maalille poikittaissyötöillä. Liike ja fyysinen kovuus oli selvästi vieraiden puolella ja naiset hävisivät järjestään kaksinkamppailut. Vieraat aloittivat maalinteon kolmen minuutin jälkeen, kun palloa toimitettiin maalille ja jostain lavasta pallo kimposi maaliin. Vääntöä jatkettiin aina erän puolivälin yli, kunnes naiset pääsivät ylivoimalle. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, päinvastoin, sillä vieraiden parhaana palkittu Senni Hietanen pääsi yksin av:llä läpi ja hassutteli pallon maaliin. Erätauolle 0-2 tappioasemassa.

Toisessa erässä virheet alkoivat kostautua. Ensin Iitu ja puolustus nukahtivat sadasosasekunniksi ja Hietanen pääsi laittamaan pallon vanhanaikaisella maaliin. Naiset pääsivät vielä peliin mukaan, kun Elisa Vilhusen vapariveto upposi aivan taka-alakulmaan. Tämän jälkeen kuitenkin Steelers painoi kaasua, ja naisten pienillä virheillä avustettuna latoivat vieraat maalin edestä tauluun jo lukemat 1-5. Kun yv:llä tilanne venähti jo 1-6:een, lähdettiin 3.erään 5 maalin takaa-ajossa.

Kolmannessa erässä vieraat ilmeisesti alkoivat jo vähän luulla pelin olleen ohi ja pelasivat selvästi heikoimman eränsä. Naiset muuttivat pelitaktiikkaansa ja veivätkin erän itselleen lukemin 2-1. Loppukiri ei kuitenkaan ihan riittänyt ja kun maalipaikoista ei tehdä maaleja ei voittoakaan voi saada. Lisäksi Steelersin maalilla pelannut Sara Seurujärvi pelasi hyvin. Vieraiden erikoistarkkailuun oli joutunut myös ex-Steelers Ida Hamari, sillä aina kun Idalle pelattiin pallo, iski häneen kolme valkopaitaista kiinni. Yleisesti ottaen naisten peli-ilme oli hyvä, mutta maalinteko oli vaikeaa.

Steelers pelasi kovaa kropalla, ja ajoittain näytti siltä että ottelun tuomarit olivat täysin yössä ja pelin ulkopuolella. Näkemättä jäi mm. Johanna Vesantoon kohdistunut törkeä mailallalyönti, jonka seurauksena Jossu jää sairastuvalle kylkiluiden hiusmurtumien takia. Liiga-otteluiden tuoma pelitilannekovuus näkyi kyllä vieraissa, mutta susikädet ja selkäänajot pitäisi tuomareiden saada vihellettyä pois.

Naiset pääsevät kuitenkin nyt treenaamaan kaksi viikkoa, kun seuraavat pelit pelataan vieraissa vasta 24.-25.10. Kaksi viikkoa käytetään joukkueen kanssa hyvin jotta ollaan valmiina kohtaamaan divarin kestomenestyjät ÅIF ja Vantaa.

Tilastot

 

FullSizeRender_(1).jpg