Hatsina ry

07.05.2018

E2-pojat: Pelattiin ja pidettiin hauskaa Tampereella Särkänniemi-turnauksessa 5.- 6.5.2018

Hatsinan E2-pojat päättivät kauden pelinsä Tampereella perinteisessä Classicin ja Kooveen järjestämässä turnauksessa, joka keräsi tänä vuonna Tampereelle lähes 200 joukkuetta ympäri Suomen. E2-pojat osallistuivat E2-poikien haastajasarjaan, jossa tänä vuonna oli mukana 27 joukkuetta. Peliaika turnauksen peleissä oli 2x15 min. Pelipaikkoina toimivat lauantaina Spiral-halli ja sunnuntaina Raholan liikuntakeskus.

1. Hatsina – Koovee punainen 7-2 (3-1, 4-1)

Hatsinan pojat aloittivat turnauksen ottelut Tampereen Spiral-hallissa heti lauantain ensimmäisissä aamupeleissä klo 8.40. Hyvin nukutun hotelliyön ja kaurapuuron voimalla Hatsinan pojat tekivät ottelun alusta lähtien pelin vastustajalle vaikeaksi pitkillä hyökkäyksillä ja kovalla hyökkäyspään karvauksella. Hatsina onnistui myös vahvalla joukkuepelaamisella sekä hyökkäyspäässä että puolustuksessa. Mitä pidemmälle ottelu eteni sen selvemmin ottelu kääntyi Hatsinalle.

2. Lasb jr. siniset – Hatsina 6-1 (5-1, 1-0)

Hatsina kohtasi päivän toisessa ottelussa Lasb jr siniset, jotka aloittivat pelin vahvasti hyökkäysvoittoisella pelillä. Rouva fortunakin näytteli kummankin joukkueen maalissa roolia kahden erikoisen pomppumaalin osalta. Hatsinan maali saattoi tietenkin mahdollisesti olla ainakin osittain harjoiteltu kuvio. Lasb jr siniset tarjosi Hatsinalle kovan vastuksen ja Lasb menikin 5-1 johdossa erätauolle. Hatsinan otteet piristyivät toiselle puoliajalle ja Hatsina haastoi tosissaan Lasbin. Tällä kertaa vastustajan hankkimia useita jäähyjä ei kuitenkaan kyetty realisoimaan maalien muodossa. Ottelun voittaja Lasb jr siniset pääsi puolivälieriin ja Hatsina jatkopeleihin sijoista 10-18.

3. Hatsina – EräViikingit pohjoinen 3-3 (0-2, 3-1), VL 0-1, lopputulos 3-4

Hatsina ja EräViikingit pohjoinen järjestivät sunnuntain ensimmäisessä aamupelissä varsinaisen trillerin yleisölle ja valmennukselle. Tasaisen ensimmäisen erän maalit teki EräViikingit paremmalla viimeistelyllä, Hatsinallakin oli toki omat paikkansa tehdä maaleja. Erätauolla valmennus sai puhallettua joukkueeseen uuden vaihteen, joka näkyi kentällä kaikessa tekemisessä. Hatsina hivuttautui ottelussa maali kerrallaan rinnalle tilanteeseen 2-2. Ottelun loppu olikin sitten trilleriä. Kaksi minuuttia ennen peliajan umpeutumista EräViikingit hyödynsi maalipaikkansa ja siirtyi johtoon 2-3. Hatsina ei kuitenkaan lannistunut vaan joukkue tasoitti pelin viimeisellä minuutilla hienolla kahden pelaajan yhteispelillä Noel Stoltin syöttäessä ja Joel Suomisen tehdessä maalin. Hatsinan kannattajajoukko repesi syystäkin riemuun ja tässä vaiheessa aamun viimeisetkin unihiekat karisivat silmistä, torvi pauhasi. Edessä oli joukkueen ensimmäinen voittolaukauskilpailu. Tiukan voittolaukauskilpailun voitti tällä kertaa EräViikingit yhden pelaajan onnistuessa maalinteossa. Hatsinakin sai pallon maaliin, mutta maalia ei hyväksytty, koska pallo oli mennyt taaksepäin. Hatsinan pojat näyttivät, että erilaisia voittolaukauskikkoja on varastossa tulevaisuuden varalle.

4. Koovee keltainen – Hatsina 4-8 (1-3, 3-5)

Hatsina päätti turnauksen makeaan voittoon Koovee keltaisista. Onnistumisia maalinteon muodossa tuli laajalla rintamalla ja puolustus sekä maalivahti-peli toimi hyvin pelin kriittisillä hetkillä. Palkintona voitosta Hatsinan sijoitus tämän vuoden Särkänniemi-turnauksessa on 13-sija. Kovan E2-haastajasarjan tämän vuoden voittaja on Kely valkoinen, joka voitti murskaavasti SB Naantalin 10-2 finaalissa. Pronssi-pelissä Josba sportti voitti SB Vaasa oranssin myös suurinumeroisesti 10-1.

Valmentajan kommentit

”Ei tämän enempää voi kolmeen päivään tapahtua. Joukkue pelasi hyvät neljä peliä ja pelaajat saivat onnistumisia laajalti. Muutama poika teki sen kauan odotetun ensimmäisen maalinkin. Mutta isoimmaksi ja hienoimmaksi asiaksi on helppo nostaa yhdessä vietetty aika, joka näkyi hyvänä joukkuehenkenä. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti uusia kokemuksia”

 

pelikuva.jpg