Hatsina ry

19.03.2018

N1: Sarjakärki kaatui ennätysyleisön edessä

Naisten edustus pöllytti lauantaina Pelicansin sulkia ja otti pisteet kotiin lukemin 5-4 (1-2, 2-0, 2-2). Sarjakärjen kaatumista oli saapunut todistamaan kauden ennätysyleisö, 138 silmäparia.

Vaikka Pelicans hakikin asetelmia tuleviin liigakarsintoihin O2-Jyväskylää vastaan ja peluutti paljon sellaisia pelaajia joiden peliaika oli jäänyt kauden aikana vähemmälle, ei se vie mitään Hatsinan voitolta pois. Kauden päättäminen voittoon ja onnistuminen kaikilla viisikoilla oli tärkeää. Erityisesti C-juniori-ikäisen Eevi Lokan ensimmäinen maali naisten peleissä oli iloinen asia.

Ottelun tilastot

Sarjan kaikki tilastot

Naisten kausi päättyi siis komeaan voittoon sarjakärjestä. Kokonaisuutena kausi meni tavoitteisiin nähden alakanttiin, sillä karsintapaikkaa liigaan lähdettiin hakemaan ja se jäi nyt 13 pisteen päähän. Kauden aikana moni maalin peli kääntyi tappioksi kun ehjää kuusikymmenminuuttista ei saatu pelattua.

Ensi kautta ajatellen olisi tärkeää saada lisää omia pelaajia, joko junioreista tai sitten pelaajaliikenteen kautta. Tällä kaudella kokoonpanoissa auttoi farmisopimus O2-Jyväskylän kanssa, mutta oma pelaajalista oli varsin suppea, joka ei kestänyt päällekkäisiä loukkaantumisia tai muita sairasteluita.

Kaudessa oli toki paljon hyvääkin, varsinkin omien junioreiden mukaantulo naisten edustusjoukkueeseen. Erityisesti Miia Maarasen varmat otteet maalilla antoivat mahdollisuuden pelata voitosta aina kun Miia oli kentällä. Myös maalin makuun viimeisessä pelissä päässyt Eevi Lokka on tulevaisuuden kantavia voimia naisten joukkueessa, mutta pelkästään näiden kahden neidin harteille joukkueen menestystä ei voi rakentaa. Onneksi tyttöjunnuissa on paljon hyviä lupaavia pelaajia tulossa.

Ensi kaudeksi naisten 1. divisioonan sarjajärjestelmä muuttuu siten, että 1.divari pelataan 12 joukkueella. Kaudella 18-19 pelataan kaksinkertainen runkosarja (22 ottelua). Runkosarjan jälkeen sarjan neljä parasta joukkuetta nousee naisten Salibandyliigaan alempaan lohkoon (NLB). Joukkueet sijoilta 5.-8. jatkavat liigakarsintoihin ja joukkueet sijoilta 9.-12. jatkavat naisten 1. divisioonassa kaudella 2019-20. Sarjauudistuksista naisten liigan ja divarin osalta voi lukea TÄSTÄ.

 

Naisten edustusjoukkue kiittää kuluneesta kaudesta kaikkia mukana olleita sidosryhmiä. Kiitos joukkueen tukijat ja yleisö - tavataan ensi kaudella entistä parempina

20180317_204031.jpg