Hatsina ry

04.02.2018

C2: Ryöstöretki Mosahalliin

Hatsinan -03 pojat palasivat pelien pariin kahden viikon tauon jälkeen lohkokakkosen Eräviikinkien vieraana Helsingissä. Asetelma otteluun oli varsin selvä; Helsingin jättiläinen, dream team fuusio vastaan lohkon jumbo ja hieman sekavasti aiemmissa otteluissa esiintynyt vierasjoukkue Hatsina. Kun kotijoukkue oli vielä marraskuun vierailullaan voittanut Hatsinan Mikkelissä selkeästi 12-5 ei ennakkosuosikista ollut epäselvyyttä. Urheilun suola ja pippuri tulivat kuitenkin taas kerran käytännössä todistetuksi sunnuntain alkuillassa Mosahallin matolla kun suoraan rippikirkosta reissuun lähtenyt Hatsina yllätti kotijoukkueen ja lähti kohti Savoa pisteet mukanaan. 

Hatsina lähti otteluun erinomaisella asenteella ja pelasi omalla alueellaan huolellisesti. Peli pysyi tasaisena ja maalinteon aloittikin Hatsina noin yhdeksän minuutin kohdalla kun Aleksi Laatikainen seurasi hienosti Kasperi Pöntisen rystyvedon ja neppasi pallon taitavasti maaliin. Tasainen ensimmäinen erä kuitenkin kotijoukkueelle 2-1 kun “vanha tuttu” Katja-Rahko viimeisteli kahdesti vierasjoukkueen hyökkäysalueen pallonmenetyksestä seuraanneesta nopeasta suunnanmuutoksesta. Toinen erä on usein ollut Hatsinalle vaikea, mutta nyt koko joukkue oli selvästi pukenut työhaalarit päälleen ja pelasi joukkueena nöyrästi puolustaen. Tiiviistä puolustuksesta huolimatta kovia torjuntoja ottanut Jusa Kauppinen oli maalillaan varsin työllistetty 18 torjunnallaan. Tilanteita riitti toisessakin päässä ja tällä kerralla viimeistely oli todella tehokasta ja vierailija rankaisi kotijoukkuetta peräti kuudesti. Olli Waris iski erässä hattutempun ja Ollia säestivät maaleillaan Arttu Haapala, Eemeli Parkkinen sekä Eetu Toivonen. Kun kotijoukkue maalasi puolestaan kolmesti lähdettiin päätöserään Hatsinan johtaessa 5-7. Päätöserässäkin riitti tapahtumia, niin jäähyjä kuin maalejakin. Hatsina puolusti tiukasti johtoaan ja kykeni luomaan myös tilanteita läpi erän. Tossu kulki kevyesti ja syötöt osuivat hyvin kaverin lapaan. Erän alkupuolella Eräviikingit tuli maalin päähän, jonka Hatsina kuittasi ylivoimalla Ollin viimeistellessä jälleen takatolpalta Aleksin syötöstä. Kotijoukkue tuli vielä uudestaan maalin päähän viisi minuuttia ennen loppua Hatsinan jäähyn juuri päättyessä. Tämän jälkeen kotijoukkue nosti vielä prässiä ja lisäsi painetta Hatsinan maalille. Hatsinan puolustus ja Jusa maalissa kestivät kuitenkin paineen hienosti ja lopullisen niitin ottelulle iski Eemli Parkkinen onnistuneesta hyökkäysalueen vaparikuviosta.

Valmentaja Jesse Saalasti totesi, että “Pelin teemana oli tänään hyökkäysalueen puolustus ja pitkät hyökkäykset. Peli pysyi tasaisena pitkään ja pystyttiin pitämään oma pää puhtaana tehokkaasti. Viimeistely maalipaikoista onnistui tänään hienosti. Vaikeuksia oli ajoittain päästä omista pois ja saada pitkiä hyökkäyksiä vastustajan puolustusalueella”.  “Peli-ilme säilyi koko pelin ajan ja silloin tulosta tulee”, kiitteli Saalasti joukkueen asennetta. Myös tehot olivat tänään todella kohdallaan ja nyt myös aiemmin varsin tehoton ylivoimakin toimi erittäin kovalla prosentilla; neljä ylivoimaa – kolme maalia. Ollille tänää todellinen Heinz-ilmiö ja sen myötä tehot 4+2. Varsinaisen urotyön Hatsina kuitenkin teki pimentämällä hyvällä joukkuepelaamisella kotijoukkueen hurjia tehoja sarjassa mättäneen ykköskentän täydellisesti.

Hatsinan osalta pelit jatkuvat pitkästä aikaa Sport Forumin kotimatolla viikon päästä sunnuntaina kun viimeisissä kolmessa ottelussaan kärkitrion Happeen, Eräviikingit ja Classicin voittanut Tiikerit vierailevat Mikkelissä.

 

039f6919-910d-49ba-bcdc-dd9eeb82f200.jpg