Hatsina ry

17.12.2017

C2: Classic haki pisteet - voimasuhteissa ei muutoksia

Sarjakärki kävi kylässä, mutta tällä kerralla ei ottelutapahtumasta kehkeytynyt suurta salibandyjuhlaa. Ottelun kulku ja voimasuhteet olivat hyvinkin vastaavat kuin viikkoa aiemmin Tampereella, mutta kumpikaan joukkueista ei eilen esiintynyt aivan yhtä terävästi kuin viikko sitten. Jos Hatsina selvisi vieraspelistä vähäisin virhein tuli niitä eilen hieman enemmän ja juuri näissä hetkissä Classic osoitti tasonsa; lähes jokaisen virheen jälkeen poimittiin pallo kotijoukkueen maalista. Tylyä ja tehokasta. Classic aloitti pelin kovalla liikkeellä, vaikka aivan yhtä kovaa sirkusta sekään ei kentälle pystyttänyt kuin viikkoa aikaisemmin. Ensimmäinen erän alku oli Hatsinalta varsin tasapainoista pelaamista, mutta noin viiden minuutin pelin jälkeen peräkkäisissä vaihdoissa kotijoukkueelta puoleen minuuttiin kaksi harhasyöttöä ja tilanteeksi 0-2. Ensimmäisen maalin iski ottelussa todella vakuuttavasti esiintynyt taitava ja fyysinen parivaljakko Mansukoski-Vuorinen ja toisen Classicin pörssikärki Hietaranta. Minuutti lisää ja vastustamattomasti vielä kolmas maali ennen kotijoukkueen ensimmäistä. 15 minuuttia pelattu ja hyvän keksialueen taistelun seurauksena Veikka Lahdelma vapautti Arttu Haapalan ja Miro Aherton pahantekoon ja Miro jatkoi tehokasta viimeistelyään tilanteksi 1-4. Päivän ykkönen eli Classicin kakkonen iski vielä kerran ennen erätaukoa ja 1-5 tilanteessa tauolle. Erä oli kokonaisuutena Hatsinalta ihan hyvää peliä; pari virhettä, joista pari maalia mutta muuten ehjä esitys.

Aivan kuten viikkoa aikaisemmin ratkaisi Classic pelin hurjalla toisella erällään. Hatsina pelasi alkuminuutit lepsusti ja vierailija pääsi kahdesti rankaisemaan liian helposti puolentoista minuutin kohdalla. Erä eteni jatkossakin pinkkipaitojen tahtiin ja välillä oli vaihtoja, joissa ei oikein edes hippaa saatu naapurista eli oltiin vähän kuin mopolla moottoritiellä. Viikkoa aiemmin kaikki kolme kenttää pystyivät vääntämään hienosti Classicin kotihallissa, mutta eilen ykkönen erottui hieman ja pysyi vauhdissa paremmin mukana ja pystyi ajoittain luomaan tilanteita naapurin päätyyn. Toinen erä Classicille selvin numeroin 0-7 ja tilanteeksi tässä vaiheessa jo 1-12. Vaikka seassa oli myös hieman helppoja maaleja eikä tasoero joukkueiden välillä ollut aivan näin suuri oli toinen erä selkeää Classicin näytöstä. Kolmannessa jatkettiin samalla rytmillä; hieman ehkä naapuri nosti jalkaa kaasulta, mutta Hatsinakin osoitti luonnetta ja pelasi ottelun loppuun saakka hyvällä asenteella. Kolmas erä Classicille 1-3 ja koko ottelu siten 2-15. Hatsinan maalintekijänä kolmannessa erässä Miro päivän toisellaan Artun toimiessa alustajana myös tähän osumaan. Miro ja Arttu olivat hyökkäyssuuntaan kotijoukkueen ykköset ja vastasivat joukkueen tehoista, mutta taistelijan palkinto menee kyllä jälleen Elmo Varikselle. Taas oli työhaalarit mukana ja esimerkillistä itsensä likoon laittamista malliksi koko porukalle.

Otetaan taas tästä pelistä oppi mukaan ja lyhyellä sarjatauolla nöyrää työtä treenikentällä, jonka jälkeen rohkeasti kohti uusia haasteita. Seuraavan kerran joukkue on tulessa loppiaisena, jolloin edessä on matka Poriin ja Karhujen vieraaksi.