Hatsina ry

10.12.2017

C2: Voitto ja tappio Tampereelta

C2 poikien SM –sarjataival jatkui viikonloppuna otteluilla Tampereella. Lauantaina vastassa oli sarjan selkeä ennakkosuosikki ja sarjakärki Classic. Heti ensimmäisistä minuuteista lähtien tuli selväksi miksi Classic on tämän(kin) ikäluokan ykkönen. Joukkue pelasi todella kovalla tempolla sekä pallollisena, että ilman palloa tarjoten kaikille paikalla olleille hienon oppitunnin siitä, mitä laji parhaimmillaan voi olla. Valtava vauhti yhdistettynä suureen määrään taitoa, pelinäkemystä ja riittävää kovuutta on aika mukava yhdistelmä. Myös Hatsina oli etsinyt vastauksia peilistä sitten edellisen todella heikon Tiikerit –pelin ja esiintyi kentällä erinomaisella asenteella eikä hätkähtänyt kotijoukkueen rajua liikettä. Ensimmäisessä erässä maaleja tehtiin vuorotahtiin kotijoukkueen selvästä hallinnasta huolimatta. Erätauolle Classicin 4-2 johdossa Veeti Noposen ja Arttu Haapalan toimiessa Hatsinan maalintekijöinä. Toisessa erässä Classic jatkoi kovaa vyörytystään ja ratkaisi ottelun erän seitsemällä maalillaan; toinen erä kotijoukkueelle 7-2 huolimatta Hatsinan edelleen hyvänä säilyneestä taistelusta. Hatsinan toisen erän maalintekijöinä Arttu Haapala ja Aleksi Laatikainen. Kolmannessa erässä Hatsina sai harjoitella myös alivoimapelaamista maan kärkijoukkuetta vastaan ja pelasikin erikoisteilanteet mallikkaasti. Kolmas erä mentiin pitkään ilman maaleja, mutta erän lopussa kotijoukkue pääsi vielä kaunistelemaan loppunumeroita kolmella pelin lopun maalillaan. Loppunumerot taululla Hatsinan hyvästä taistelusta huolimatta 14-4. Selkeistä numeroista huolimatta pojilla ei ole syytä painaa päätä pensaaseen sillä niin ryhdikkäästi joukkue esiintyi. Vastassa vain sattui olemaan liian kova joukkue; selkeästi sarjan paras joukkue. Hatsinan onnistujina voidaan koko joukkueen hyvän taistelun ruumiillistumana nostaa puolustuksessa Olli Wariksen ohella erittäin kovalla taistelulla ja menestyksellä uurastaneen Elmo Variksen, joka jaksoi painia niin kulmissa, maalin edustalla kuin kaikilla muillakin kentän osa-alueilla. Myös kapteeni Arttu Haapala oli jälleen totutun vahva ja erityismaininta voitaisiin päivän pelistä antaa Veeti Noposelle, joka oli kovassa seurassa ja vauhdissa kuin kotonaan haastaen ennakkoluulottomasti kotijoukkueen puolustusta.

Sunnuntaina kaupunki pysyi samana, mutta areena ja vastustaja vaihtui. Isäntänä toimi nyt pykälän ja kaksi pistettä Hatsinan edellä majaillut KOOVEE. Classicin tapaan myös KOOVEE aloitti todella kovalla vauhdilla ja korkealla prässillä. Hatsina oli jälleen pirteällä jalalla liikkeellä ja peli aaltoili kovalla tempolla päästä päähän. Kotijoukkue aloitti maalinteon Hatsinan oman alueen harhasyötön seurauksena ja lisäsi pikaisesti johtonsa kahteen maaliin ennen kuin Hatsinan kultaranne Aleksi Laatikainen näytti jälleen kerran miten pallo laitetaan tarkasti maalin ylänurkkaan; ase, jota soisi joukkueen käyttävän enemmänkin. Erän puolivälin jälkeen KOOVEE sai ottelun lahjakiintiönsä täyteen onnekkaalla puolen kentän leijalla. Tämän jälkeen hallinta kentällä siirtyi selkeästi Hatsinalle, mutta maalit olivat tiukassa. Vielä ennen erätaukoa Olli Waris kavensi kuitenkin hienon kuvion päätteeksi tilanteeksi 3-2. Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi ja KOOVEE oli välillä täysin pesukoneessa vierailijoiden vyöryttäessä peliä kaikilla kolmella kentällään. Maalinteon erässä aloitti kuitenkin naapuri ennen kuin Olli Waris kavensi ylivoimalla päivän toisellaan tilanteeksi 4-3. Ennen erätaukoa Arttu Haapala tasoitti vielä tilanteeksi 4-4. Kolmas erä käynnistyi Hatsinan ylivoimalla ja jälleen oli asialla Olli, joka viimeisteli hattunsa komeasti siirtäen vierailijat ensimmäistä kertaa johtoon. Kotijoukkue nosti jälleen prässiään yrittäen päättäväisesti päästä pelissä kuskin paikalle, mutta Arttu sekä Kasperi Pöntinen rankaisivat vielä kahdesti tilanteeksi 4-7 ennen kuin kotijoukkue onnistui maalinteossa. KOOVEE teki vielä toisen kavennuksen ja sai viimeisille minuuteille aikaan kovan paineen Hatsinan kenttäpäätyyn, mutta kun lisämaaleja ei nähty korjasi Hatsina ansaitut sarjapisteet numeroin 6-7.

Joukkue esiintyi viikonloppuna miehekkäästi ja korjasi mukaansa ansaitut kaksi sarjapistettä. Edellisen viikonlopun konttaus Vantaalla oli muisto vain ja koko joukkue pelasi isolla sydämellä ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Kaikki kolme kenttää esiintyivät vahvasti ja saivat sunnuntain pelissä luotua jatkuvaa painetta KOOVEEn maalille. Ykkönen löysi todella vaisun Vantaan reissun jälkeen tehonsa ja KOOVEE pelissä Arttu Haapala (2+3) sekä Olli Waris (3+1) olivat esityksellään kotijoukkueen jatkuvana riesana. Koko nippu teki esimerkillisesti töitä molempiin suuntiin Elmon jatkaessa taistelun ruumillistumana ja maalissa Jusa Kauppinen teki lukuisia isoja torjuntoja kolmannen erän vaikeilla hetkillä ja antoi joukkueelle mahdollisuuden ansaittuun voittoon. Tampereen reissun tuliaisina siis ensimmäinen vierasvoitto SM –sarjassa ja tärkeät kaksi pistettä sekä runsaasti lisää luottoa omaan tekemiseen. Joukkue pääsee haastamaan Suomen kärkeä heti toisena viikonloppuna peräjälkeen kun Classic saapuu lauantaina Sport Forumin matolle. Tervetuloa kannustamaan