Hatsina ry

20.11.2017

Miehemme maailmalla, osa 1: Kalle Luhanko!

Hatsina on vuosien saatossa kasvattanut ja muovannut useita briljantteja salibandypersoonia, ja päätimme kaamosta katkaistaksemme esitellä muutaman heistä Hatsina.netissä. Sarjan avaa Kaakkois-Suomen kiistattomaan puolustajaeliittiin lukeutuva Kalle Luhanko, joka on parhaillaan opiskeilijavaihdossa Espanjan auringon alla. Sport Forumin pullisteleva kotikatsomo on ihmetellyt takalinjojen vaalean viikingin poissaoloa, eli alla tietoa KL50:n kuulumisista.

 

Morjens Ilu, olet ollut tämän syksyn Espanjassa opiskelijavaihdossa, eli kerrohan vähän miten päädyit reissuun, mitä teet ja missä päin Espanjaa olet?
 
Moi. Tosiaan tämä syksy tulee vietettyä Almeríassa, Espanjassa ja suoritan täällä sairaanhoitajaopintoihin liittyviä harjoitteluja. Olen pidemmän aikaa haaveillut ulkomailla asumisesta ja vaihto-opiskelu oli sen toteuttamiseksi helppo vaihtoehto. Onhan tämä kokemuksenakin "once in a lifetime" juttu.
 
Mille paikallinen elämänmeno maistuu, ja mikä on suurin ero Espanjan ja Suomen arjessa?
 
Paikalliseen kulttuuriin olen sopeutunut yllättävän hyvin, eikä vastaan ole tullut sen suurempaa kulttuurishokkia. Paikalliset eivät puhu tai halua puhua englantia, joten alkuun kommunikointi oli hankalaa. Espanjan kieltä on tullut opittua sen verran, että pärjään nyt hyvin. Suurimmaksi eroksi Suomeen verrattuna nostaisin sen, että paikalliset ihmiset eivät ole niin kiireisiä ja asiat on tapana hoitaa yleisesti vasta huomenna.
 
Millainen on ns. normipäiväsi, eli paljonko aikaa menee opiskeluun? Mitä teet vapaa-ajallasi?
 
Työharjoitteluun kuluu päivässä 6-7 tuntia ja siihen päälle on vielä koulutehtäviä väännettävänä. Vapaa-ajalla treenaan ja vietän aikaa kavereiden kanssa. Viikonloput on vapaata ja silloin matkustamme toisiin kaupunkeihin, nähtävyyksille, kansallispuistoihin yms. Mainittakoon, että tulevana viikonloppuna menemme Valenciaan ja sunnuntaina on vuorossa yksi reissun kohokohdista, Valencia CF - FC Barcelona jalkapallo-matsi
 
Laji- ja joukkueharjoituksista tulee väkisinkin taukoa, mutta huhun mukaan olet treenannut ahkerasti ja omatoimisesti? Millaisia treenejä olet tehnyt, ja oletko hyvässä tikissä Suomeen palatessasi?
Huhut ovat aina huhuja, mutta fakta on se ettei täällä rantalomalla olla. J-P Tiusanen teki minulle treeniohjelman, johon kuuluu juoksua, aerobisia- ja punttitreenejä. Näiden lisäksi treenaan omatoimisesti yleensä juoksua ja aerobista. Maila tuskin pysyy kädessä Suomeen palatessa, mutta muuten uskon olevani kondiksessa.
 
Top 3-asiat joita kaipaat Suomesta?
 
Perhe, koira ja luonto.
 
Oletko seurannut Hatsinan otteita etänä – mitä mietteitä syksyn esityksistä?
 
Tulospalvelun välityksellä olen seurannut kaikki ottelut ja vaikuttaa siltä, että peli kulkee Sport Forumilla, mutta vieraissa on hankaluuksia. Aiemmilla kausilla trendi on ollut päinvastainen. Kuuleman mukaan junnuilla miesten pelit ovat käynnistyneet mallikkaasti, Jani Kuronen dominoi ja Joni Honkonen voittaa kaikki 1vs1 tilanteet.
 
Palaat Suomeen juuri sopivasti joulunviettoon, ja olet Hatsinan käytettävissä joulutauon jälkeisissä otteluissa - joko on kova hinku takaisin Sport Forumin kotimatolle?
 
Kyllä tässä hiljalleen on ruvennut kaipaamaan pelaamista ja joukkueharjoittelua.
 
Kiitos haastattelusta ja tsemppiä vaihdon viimeisiin ponnistuksiin.
 
Kiitos.
Ilu_Espanja.jpg