Hatsina ry

19.11.2017

N1: Kauan kaivattu voitto!

Santa`s United oli lauantaina  pitänyt Lahden Pelicansia tiukoilla ja ennakkotiedot Lahdesta kertoivat, että Hatsina naisilla on vastassa vahvasti pelaava ja nopeita kääntöjä tekevä joukkue.

Pelin ensiminuuteista alkaen kuitenkin Hatsina hallitsi peliä ja vierailijat eivät juurikaan päässeet luomaan maalipaikkoja. Hatsina loi sensijaan useita hyviä maalintekopaikkoja ja kun ajassa 10.20 tuomittiin Unitedin pelaajalle rangaistus työntämisestä, niin ykkösylivoima iski lähes välittömästi ottelun avausmaalin harjoitellun kuvion päätteeksi Veera Lokan toimesta, loistavan syötön antoi Veera Pulkkinen.

Ensimmäisen erän loppupuolen ajan pelinhallinta oli edelleen Hatsinalla.

Toiseen erään lähdettiin siten Hatsinan 1 - 0 johdossa. Erätauolla valmennus antoi hieman lisäohjeita pelaajille pelin avaamiseen. Tämä ohjeistus toikin ansaitun 2 - 0 johdon Kaisa Marttilan toimesta ajassa 26.47, syöttäjänä Sanna Hyvönen. Kaisalle osuma oli tärkeä, iso apina taisi pudota selästä maalin kautta. Santas kuitenkin kavensi tilanteeksi 2 -1 maalinedushässäkän jälkeen. Hatsina ei maalista juurikaan häkeltynyt eikä antanut pelinhallintaa vastustajalle, ajassa 29.53 Alma Rikkinen latasi tianteeksi 3 - 1 Silva jääskeläisen esityöstä.

Maali selkeästi rauhoitti Hatsinan pelaajien peliä ja erän lopulla Veera Lokka siirti Hatsinan jo 4 - 1 johtoon Emmi Pöyryn syötöstä, missä lukemissa mentiin toiselle erätauolle. 

Erätauolla pelaajille teroitettiin kärsivällisyyttä ja sitä, että pysytään pallolla ja pyritään pitkiin hyökkäyksiin. 

Santas United tuli kolmanteen erään aktiivisesti ylhäältä karvaten, pyrkien pallonriistoihin Hatsinan kenttäpäädyssä. Hatsina pystyi kuitenkin liikuttamaan palloa sen verran hyvin, että Santas ei päässyt kuitenkaan isommin luomaan pahoja maalintekopaikkoja. 

Kun ajassa 47.57 Santas sai kahden minuutin rangaistuksen mailarikkeestä, Hatsinan ylivoima tuotti jälleen tulosta. Veera Pulkkinen teki yv-maalin Sanna Hyvösen syötöstä. Viimeisellä kympillä tuomittiin Hatsinalle ajassa 54.00 2 minuutin rangaistus väärästä vaihdosta. Tilanne kuumensi hieman tunteita, sillä Hatsinalla oli itse asiassa vain neljä pelaajaa kentällä tuolloin. Hienosti Hatsina kesti alivoiman ja vaikka vastustaja yritti lopussa vielä maalia 6 - 5 vastaan, niin hädän päivää ei silloinkaan ollut. 

 TILASTOT

Valmennuksen kommentit:Kokonaisuudessaan vahva esitys Hatsinalta, olimme koko pelin oikeastaan kuskin paikalla. Ilahduttavaa oli myös ylivoimapelin tehokkuus ja pelaajien taktisiin tarkennuksiin reagointi.  

 Kiitimme pelaajia vahvasta uskosta omaan tekemiseen, usean tappion jälkeen tänäkin viikonloppuna he ovat uskoneet itseensä ja latautuminen peleihin on ollut vahvaa. Tätä palkintoa on odotettu, ja joukkue ansaitsi voittonsa. Tämä oli jo kolmas peräkkäinen peli, jossa olimme kuskin paikalla pelissä, tänään se toi sitten toivotun tuloksen.

Nyt alkaa sitten keskittyminen kahden viikon päästä olevaan Blue Fox peliin. Blue Foxin riveissähän pelaa ex-Hatsina Pia Juhala. 

 

Raportti: Jouni Huotari

B1138D38-1932-4E9D-B116-CB551DE782D2.jpeg