Hatsina ry

18.11.2017

C2: Avausvoitto Happeen kustannuksella

C2 pojat kohtasivat lauantaina Happeen salibandyn C2 poikien SM –sarjan lohkovaiheen ensimmäisessä ottelussa kotikentällään Sport Forumilla. Joukkueiden alkukausi oli sujunut varsin erilaisissa merkeissä. Siinä missä mustapaidat ovat tuskailleet maalinteon ja tasaisten otteluiden ratkaisujen kanssa olivat jyväskyläläiset kääntäneet lukuisia vastaavia tasaisia vääntöjä edukseen. Jo etukäteen oli tiedossa Happeen ykkösnyrkin ja etenkin maalipörssin kakkosen Miro Åkerlundin vaarallisuus, mutta siitä huolimatta ottelu oli tuskin ehtinyt edes alkaa kun Åkerlund oli jo tehnyt päivän ensimmäisensä; 23 s ja tilanne 0-1. Todella tyly alku ottelulle. Kotijoukkue oli pelissä kuitenkin hyvin mukana ja niin jalka kuin pallokin liikkuivat mainiosti, mutta Happeella tuntui ensimmäisellä kympillä onnistuvan aivan kaikki. Happeen toinen maali oli tosiasia ajassa 3.36, josta puoli minuuttia ja kotijoukkuekin sai ansaitun palkinnon otteistaan. Miro Aherto viimeisteli upeasti Arttu Haapalan esityöstä. Åkerlund iski vielä toistamiseen kunnes Eemeli Parkkinen kavensi Aleksi Laatikaisen syötöstä eron jälleen yhteen maaliin. Happee rankaisi kuitenkin vielä kerran ennen erän puoliväliä ja tasaisen erän jälkeen tauolle tilanteessa 2-4. 

Toinen erä olikin sitten parasta 03 Hatsinaa aikoihin. Kaikki viisikot tekivät töitä todella kovalla asenteella ja pallo liikkui vauhdilla ja Happee oli ottavana osapuolena heti erän alusta alkaen. Erää oli pelattu alle minuutti kun kotijoukkue juoni näyttävän kuvion päätteeksi lähivaparista tilanteeksi 3-4. Kavennuksen viimeisteli Eetu Toivonen Arttu Haapalan tarjoilusta. Edellisen viikonlopun Oulun reissulla viimeistelyn kanssa tuskailu oli saatu jätettyä jonnekin välille Oulu-Mikkeli sillä niin erilaisella otteella tilanteisiin nyt mentiin ja ratkaisua haettiin. Vahvan toisen erän esityksen jälkeen Hatsina toiselle erätauolle 5-4 johdossa. Maalit viimeistelivät Kie Larnos Veeti Nopsen syötöstä ja Aleksi Laatikainen Kasperi Pöntisen syötöstä.

Kotijoukkueen hyvä ote jatkui myös kolmannessa erässä ja Miro Aherto vei päivän toisellaan Olli Wariksen tarjoilusta joukkueen jo 6-4 johtoon. Tässä vaiheessa ottelua oli jäljellä vielä 17 minuuttia ja kaikilla hyvin tiedossa, että hirvipaidat eivät luovuta koskaan. Happee nostikin prässiä ja pyrki peluuttamisella saamaan otteen haltuunsa ja kääntämään ottelun. Lehtereillä saatiinkin jännittää aivan tosissaan kun Happee kavensi yhdeksän minuuttia ennen loppua tilanteeksi 6-5. Kotijoukkue pystyi kuitenkin kovasta paineesta huolimatta pitämään vierailijoiden tehopelaajat varsin hyvin kurissa ja pelin alun jälkeen loistovireeseen noussut Jusa Kauppinen hoiti loput. Ottelu päättyi siten kotijoukkueen 6-5 voittoon ja näin ensimmäinen voitto SM –sarjassa oli tosiasia.

Joukkueen kokoonpanossa oli tänään useita muutoksia muutamien poissaolojen seurauksena. Uusi ykkönen Miro-Arttu-Eemeli oli tänään todella vahva. Miro istui Artun rinnalle erittäin hyvin huolimatta vähäisestä kokemuksesta laitapelaamista. Kentällinen oli jatkuvasti vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja Miro vahvana kahden suunnan pelaajana toi paljon lisää myös kentän pallottomaan peliin. Luonnollisesti voittoon vaadittiin koko joukkueen onnistuminen omassa pelissään. Tänään ei yhteisestä pelisuunnitelmasta lipsuttu ja töitä tehtiin hyvällä asenteella. Joukkueen valmentaja Jesse Saalasti olikin luonnollisesti tyytyväinen ottelun jälkeen. ”Tämän päivän pelissä jatkettiin siitä, mihin Oulussa jäätiin. Saatiin vastustajan peli ennakoitua aika hyvin ja hyvästä asenteesta sekä aiemmissa peleissä heikkoutena olleen viimeistelyn parantumisesta johtuen taisteltiin nyt myös tuloksellisesti hienosti ja nousujohteisesti. Mikäli virheitä tuli opittiin niistä nopeasti. Todella kypsä ja laadukas suoritus pojilta. Seuraaviin peleihin toivotaan, että saadaan koko rosteri terveenä peliin mukaan”. Sarja jatkuu ensi viikon sunnuntaina kun lohkokakkonen EräViikingit saapuu vieraaksi. 

IMG_2866.jpg