Hatsina ry

05.10.2015

N1: Kotiavauksesta 2 pistettä!

Naisten edustus päräytti lauantaina kotipelit käyntiin komealla voitolla nousijajoukkue Pirkkalan Pirkoista.

Tilastot

Naisten otteista oli huomattavissa jännitystä ensimmäisen kotiottelun käynnistyessä. Hatsinattaret kuitenkin ottivat kuskin paikan heti pelissä ja pitivät palloa pyörittäen peliä Pirkkojen joutuessa puolustuskannalle. Pelin alku oli hyvä, ja ajassa 4:55 Ronalynn Ranta viimeisteli ensimmäisen divarimaalinsa. Nopeaa reagointia joukkuekavereilta ja pallo saatiin Rönän kirjahyllyyn talteen Erän loppupuoliskolla Sonja Nivamo lisäsi naisten johdon 2-0. Erän lopulla päästiin pyörittämään ylivoimaakin, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta.

Toinen erä aloitettiin jatkamalla maalintekoa, kun Henna Väänänen, Emmi Pöyry ja Ida Hamari kasvattivat naisten johdon jo 5-0. Pirkkoja ei laskettu peliin mukaan edes ylivoimalla. Vaikka erä meni maalien valossa naisille, oli Hatsinattaret ajoittain pinteessä Pirkkojen nostettua karvausta. Pallo kiinnosti ajoittain enemmän kuin takana hiippaileva vastustaja, ja taustojen katsomista painotettiinkin läpi ottelun. Pirkoilla oli muutamia todella hyviä maalipaikkoja, ja ellei vedot olisi suuntautuneet Sport Forumin seinille tai pysähtyneet maalilla hyvin esiintyneeseen Iitu Niroseen, olisi pelin lukemat voineet olla toisen erän jälkeen täysin toisenlaiset. Erän lopulla Pirkkojen työnteko kuitenkin palkittiin, kun kulmavaparitilanteen jälkeen pallo kaivettiin Hatsinan verkoista.

Kolmas erä nyhjättiin ilman suurempia tilastomerkintöjä alta pois. Pirkat pääsivät hyvin pyörittämään lähes puoli erää ilman maaivahtia, joten ainakin hyvää 5 vs 6 ja puolustustreeniä saatiin tulevia pelejä ajatellen.

Päävalmentaja Tiusanen nosti sunnuntain Länsi-Savossa peliraportissaan esille myös ensimmäisen naisten divarimatsin pelanneen Veera Pulkkisen, joka suoriutui omasta roolistaan hyvin. Ottelun parhaana palkittiin Elisa Vilhunen.

Naisten pelit jatkuvat heti ensi sunnuntaina kotiottelulla Steelersiä vastaan.

FullSizeRender.jpg