Hatsina ry

06.10.2017

M1: Sarja käyntiin yllätysvoitolla ennakkosuosikista!

Miesten edustusjoukkue avasi kakkosdivarikautensa täpötäydessä kotihallissaan perjantai-iltana todellisella yllätysvoitolla, kun sarjan kovimpiin voittajasuosikkeihin lukeutuva PoNoVo (Lpr) sai tunnustaa nuorentuneen ja uudistuneen Hatsinan paremmakseen lukemin 10-6 (3-1, 3-2, 4-3). Näin toteutui myös anonyymin etä-Hatsinan toive, joka oli tiivistetty kestomuotoon "PoNoVolle nokkaan".

 

Isännät pelasivat alusta asti joukkueena, kovalla itseluottamuksella, ja kuvia kumartamatta ja pääsivät yllättämään kesän aikana siirtomarkkinoilla röyhineen lappeelaisryhmän. Aktiivinen pallollinen peli tuottikin tulosta, ja vieraiden fokus tuntui ajoittain olevan peliä enemmän tuomareiden neuvomisessa. Tehomerkinnät jakautuivat tasaisesti, ja peräti 15 pelaajaa kirjautti nimensä tehotilastoihin. Pahiten keltamustia kurittivat heti debyytissään osunut, alakerran ykkössonnin paikkaa hamuava Jani Kuronen (1+2), Mikkelin tehokkain urheiluvälinemyyjä Tero Pettinen (2+0), sekä läpi ottelun rajusti uurastaneet powerforwardit Ville Valjakka (1+1) sekä Esa Vänttinen (1+1). Tehomiehiä väheksymättä kentän kurko oli kuitenkin mr. Reliable himself, eli Hatsinakassari Juho Peura (17 torj.), joka palkittiinkin isäntien parhaana.

 

Hatsina.net tavoitti pelaajavalmentaja Jari-Pekka Tiusasen (0+1) loppuverryttelyjen jälkeen, ja hymyilevä piiskuri kehui koko joukkueen hienoa työvoittoa ja taistelua huomattavasti nimekkäämmästä ja kokeneemmasta vastustajasta. "Hieno voitto heti kärkeen antaa meille rutkasti itseluottamusta, ja vahvistaa uskoa siitä kesän ja alkusyksyn aikana ollaan tehty oikeita asioita. Nuoret pelaajat pelasivat erittäin ennakkoluulottomasti, ja debytantit ottivat heti kättelyssä roolia. Ei se peli vielä ihan valmista ollut, mutta tänään se riitti PoNoVoa vastaan, ja tästä parannetaan vielä rutkasti. Voitolla ei sen suuremmin mehutella, vaan kääritään hihat ja aletaan keskittyä seuraaviin treeneihin." Tehomiesten lisäksi ennakkoluulottomasti pelanneen, äärioffensiivisen puolustajalupaus Aaron Kapulaisen (0+1) esitys miellytti kokeneen kehäketun silmää.

 

Ottelupöytäkirja.

Hatsina_PoNoVo_06102017_003.jpg