Hatsina ry

10.09.2017

N1: Valmennus, taustat ja joukkue valmiina - sarjan alkuun enää kuukausi

 

Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaajat ovat valmiina piakkoin starttaavaan sarjakauteen. Tälle vuodelle valmennukseen ja taustoihin joukkue sai uusia ja "uusvanhoja" kasvoja.

Päävalmentajaksi keväällä kiinnitettiin Huotarin Jouni, joka oli mukana naisten valmennuksessa muutama vuosi sitten. Tällä kertaa Jouni on tarttunut tahtipuikkoon ja kapellimestaria komppaamaan hankittiin viime kaudella päävalmentajana toiminut Pasi Pulkkinen sekä Marko Partio. Marko on myös aiemmin toiminut naisten päävalmentajana muutamia vuosia sitten, mutta sittemmin toiminut mies- ja juniorijoukkueiden peräsimessä. Kun herrat keskittyvät pelillisiin asioihin, mentaalipuolen valmennuksen on ottanut haltuunsa Carina Calenius. Nyt kun CC ei enää pelaa, hän pääsee auttamaan joukkuetta avaamalla henkimaailman lukkoja ja tsemppaamalla porukkaa eri tavalla kuin aiemmin.

Joukkueen johtoon saatiin kaksi uutta kasvoa, kun Tarja Vesalainen ja Janne Lokka tulivat mukaan toimintaan. Janne siirtyi valmennuksesta jojoksi ja viime kauden tapaan jatkaa myös Anna-Leena Hämäläinen. General Managerina jatkaa Kyösti Vilhunen ja naisten nettisivut hoitaa Iitu Nironen.

Kun taustat ovat kunnossa, saavat pelaajat keskittyä siihen olennaiseen eli pelaamiseen. Tällä kaudella naisten edustusjoukkueella on farmisopimus liigaa pelaavan O2-Jyväskylän kanssa. Farmisopimusta tullaan hyödyntämään varmasti molempiin suuntiin. Tällä hetkellä sopimuspelaajia ovat:

Milla Vesalainen
Henna Väänänen
Elisa Vilhunen
Emmi Pöyry
Sanna Hyvönen
Laura Lahtinen
Hanna Seppänen
Veera Pulkkinen
Kaisa Marttila
Veera Lokka
Kaisla Hasanen
Silva Jääskeläinen
Alma Rikkinen
Jenni Miettinen (MV)
Anette Pitkänen (MV)

Miia Maaranen (MV)


Sopimuspelaajien lisäksi joukkueen mukana on seuran omia junioreita, joita ajetaan sisään naisten peleihin tulevaisuutta ajatellen. Uutena joukkueeseen ovat liittyneet Kaisa Marttila ja Anette Pitkänen. Kaisa tuli joukkueeseen Porista, jossa pelasi FBT Karhujen naisten edustusjoukkueessa. Anette on maalivahti, jonka pelaajauralla on tullut peliaikaa mm. poikien SM-sarjassa. Viimeeksi hän edusti FoSu:a. Miia Maaranen on nostettu omista junioreista täydentämään maalivahtikolmikkoa.

Kapteenisto valittiin tällä kertaa valmennuksen toimesta. Kapteenin nauhaa kantaa ensi kaudella Jenni Miettinen ja apukapteeneina toimivat Sanna Hyvönen ja Elisa Vilhunen.

Naisten harjoituskausi on sujunut hyvin ja muutamia harjoitusotteluitakin on pelattu. Pelit ovat antaneet tärkeää tietoa missä tällä hetkellä mennään ja peleissä on päästy harjoittelemaan niitä asioita joita on haluttu kehittää. Tällä hetkellä on käynnissä viimeistelykausi ja sarjan alku tuleekin nopeasti.

Naisten päävalmentaja Jouni Huotari kertoili mietteitään kauden alla: "Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin ja pelillisiä asioita on saatu vietyä hyvin eteenpäin Pientä viilaamista ja hienosäätöä pitää vielä tehdä. Farmisoppariin nimetään ensimmäiset pelaajat lähiaikoina. Olen erittäin tyytyväinen meidän valmennustiimiin - yhteistyö sujuu mainiosti ja kolmestaan pystymme yhdessä ohjaamaan pelaajia harjoituksissa ja peleissä. Pelaajien motivaatio ja sitoutuminen on myös hyvällä tasolla, se tuli mitattua leirin yhteydessä. Kokoonpanojen suhteen teemme vielä kokeiluja."

Naisten kausi starttaa 7.10. Turussa Sheriffien vieraana.

IMG_2069.JPG