Hatsina ry

27.08.2017

C2-pojat SM-sarjaan

 

Hatsinan C2-pojat (2003-syntyneet) karsivat SM-sarjapaikasta viime viikonloppuna Forssassa ja eilen Lappeenrannassa. Forssassa mukana oli viisi joukkuetta ja pelit sujuivat viikonlopun aikana nousujohteisesti. Ensimmäisessä ottelussa Hatsina voitti raumalaisen Salban selkeästi 9-2. Toinen ottelut SB Vaasaa vastaan eteni todella tiukkana 7-6 tilanteeseen saakka, mutta erän lopussa kuudella kenttäpelaajalla pelannut Hatsina taipui vaasalaisten muutamaan pallonriistoon, joiden seurauksena kirvelevä tappio 6-9. Kolmannessa pelissä pojat kohtasivat riihimäkeläisten ja forssalaisten yhdistelmäjoukkueen RSS Panthers/ FoSu. Vastustaja pelasi ensimmäisen erän lähes hurmiossa ja pääsi neljän maalin johtoon. Toisessa erässä peli tasoittui, mutta useat jäähyt tekivät siitä rikkonaisen. Lopputuloksena 2 -9 tappio lohkon voittajalle. Neljännestä pelistä Hatsina nappasi pisteet Kouvolan Sudet SB:ltä ja varmisti näin pääsyn seuraavan viikonlopun jatkokarsintoihin.

Joukkueen valmentajana aloittanut Jesse Saalasti totesi viikonlopun pelien olleen kaikkinensa tiukkoja. Ilahduttavaa oli se, että joukkue pystyi pitämään pään kylmänä loppuun saakka ja pelaamaan kaikki ottelut lähes täysin omalla tasollaan. ”Onnistuttiin erityisesti pallon hallinnassa, mikä meillä päätavoitteena olikin. Parannettavaa jäi erityisesti puolustuspeliin”, Saalasti totesi.

Viikon aikana omaa peliä hiottiin harjoituksissa iskuun ja Lappeenrantaan matkusti motivoitunut joukkue. Ensimmäisessä pelissä lappeenrantalaista NST:tä vastaan joukkue sai pelattua hyvin omaa peliä ja pysyi pallossa kiinni. Myös karvauspeli oli maltillisempaa kuin edellisenä viikonloppuna. Lopputuloksena selkeä voitto 5-0. Toiseen peliin Loimaan Leiskua vastaan oli pelaajien niskaan tuntunut kasaantuneen liikaakin jännitystä ja paineita. Tämä teki pelistä haastavamman ja todella tiukan aivan viimeisen erän summeriin saakka. Peliajan tasapeli 4-4 ratkaisi pisteet SM-sarjaan pääsystä, mutta rangaistuslaukauksilla saavutettiin vielä myös otteluvoitto 5-4. ”Sinnikkäällä yrittämisellä saatiin lopussa se palkinto mitä ansaittiin ja oltiin Hatsinan historiassa ensimmäinen poikajoukkue, joka on noussut SM-sarjaan”, iloitsi Saalasti.

Tilastot Forssan peleistä

Tilastot Lappeenrannan peleistä

LPR.jpg