Hatsina ry

31.03.2017

M1: Jouni Juurela M1-päävalmentajaksi!

Miesten edustusjoukkue aloitti tulevan salibandykauden 2017-2018 valmistelut hyvissä ajoin, ja kevään ensimmäisenä sopimusuutisena julkistettiin Jouni Juurelan päävalmentajasopimus.

 

Miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajat Teppo Wetterstrand & Tuija Pynnönen ovat erittäin tyytyväisiä Juurelan kiinnittämiseen, ja M1-valmennuspesti on kirsikka muutenkin hienon Hatsina-kakun koristeena. "Sekä Jounilla että M1:lla oli molemminpuolinen intressi valmennussopimuksen solmimiseen, ja Jouni tuo valtavan määrän tietotaitoa ja tuoretta lajiosaamista joukkueeseen. Toisaalta Jounin valmentajana kehittyminen vaati junioripuolta suurempia ammatillisia haasteita, eli tästä järjestelystä hyötyvät niin koko Hatsina kuin myös miesten edustusjoukkue. Jounin kiinnittäminen edustusjoukkueen peräsimeen sitoo hänet toistaiseksi Mikkeliin, ja hänen päätyönsä on yhä Hatsinan seurakehitystyö, josta Hatsina maksaa palkan - M1 valmennus hoituu sitten vapaa-ajalla ja siitä maksetaan erillinen korvaus. Kyseessä on kaikin puolin hyvä ratkaisu jossa ajateltiin koko seuran ja mikkeliläisen salibandyn etua.” taustoittaa Wetterstrand.

 

Juurela on lähtöisin Outokummusta, ja hän aloitti valmentamisen vuonna 2008, 14 vuoden iässä. Ensiaskeleet otettiin Outokummun salibandyseura SBH:n F- ja E-junioreiden kanssa. Vuodesta 2010 saakka Jouni on elänyt lähes jokapäiväistä salibandyvalmentajan elämää valmentaen useampaa joukkuetta samanaikaisesti. Hyvä työ palkittiin vuonna 2011 Outokummun vuoden nuorisotyöpalkinnolla ansiokkaasta useita vuosia jatkuneesta juniorityöstä kolmen outokumpulaisen juniori-ikäluokan kanssa.

 

”Kotikaupungin myöntämä tunnustus oli silloisen valmennusurani kohokohta, joka sai nuoren miehen rakastumaan lajiin lopullisesti. Tuosta hetkestä sain kipinän siihen, että tästä voi tulla joskus tulevaisuudessa ammatti. Meillä oli Outokummussa hieno ydinryhmä, jonka kanssa tehtiin useita vuosia hommia.”, fiilistelee tuore valmennuspäällikkö & M1-päävalmentaja.

 

Tähän saakka Jouni on työskennellyt valmennusuralla kaikkien junioreiden kanssa C - G ikäluokissa Mikkelissä, Outokummussa, Kuopiossa ja Joensuussa. Tuleva kausi on siis valmentajauran yhdeksäs ja ensimmäinen edustusjoukkuetason näytönpaikka aikuisissa. Kuluneella kaudella 2016-17 Jouni valmensi Hatsinan seuratyönsä ohella D1-03 poikia (alueloppuhuipentuma), D2-04 poikia, sekä C-tyttöjä. Näiden lisäksi Jouni konsultoi Hatsinan miesten edustusjoukkuetta valmennuksessa, ja veti kevään aikana useita treenejä joukkueelle sekä raportoi peleistä M1-valmennusjohdolle katsomovalmentajan ominaisuudessa.

 

”Tärkein missioni tulevalle kaudelle valmennuspäällikön tehtävissä on luoda yhteistyössä seuran toiminnanjohtajan, sekä johtokunnan kanssa Hatsinaan vertaansa vailla oleva seuran sisäinen valmentajien koulutusjärjestelmä. Valmentajakoulutusjärjestelmä noudattaa aikaisemmin keväällä linjattua Hatsina Tie-kokonaisuutta, joka on sekä pelaajien että valmentajien kehittymiseen luotu polku. Erityisesti seuran sisältä omien junioreiden mentoroiminen uusiksi valmentajiksi on lähellä sydäntäni, sillä tiedän todella miltä tuntuu kun nuori saa työskennellä vapaasti rakastamansa lajin parissa.” niputtaa Juurela.

 

”Fiilikset ovat tällä hetkellä äärimmäisen hyvät. Pääsen soveltamaan koulutuksista ja juniorivalmennuksista, sekä Hatsinan valmennuksen kehitystyöstä saatuja oppeja nyt todenteolla käytäntöön. Kyseessä on hieno joukkue ja todella hieno seura taustaorganisaationa. Tämä valmentajasopimus, sekä päivitetty valmennuspäällikön pesti saivat minut jatkamaan Mikkelissä ja prosessi seuran kehittämisen parissa voi jatkua edelleen. Korostan, että päätyöni on edelleen Hatsinan kehittäminen valmennuksellisesti ja muutenkin, miesten edustusjoukkueen valmennuksen ja muut mahdolliset valmennustehtävät hoidan vapaa-ajallani. Ison linjan visioita seuran, sekä edustusjoukkueen toiminnan kehittämisestä on linjattu aina vuoteen 2020 saakka ja odotan innolla että pääsemme laittamaan toimenpiteitä liikkeelle”, toteaa Juurela haastattelun lopuksi.

 

TÄSTÄ pääset kuuntelemaan Aito Hitti Etelä-Savon (107,5 mhz) haastattelun - valitse kansiosta juttu jonka päiväys on 3103.

 

Kuka:

Jouni Juurela

 

Synt. aika ja paikka:

10.8.1993, Joensuu

 

Koulutustausta:

Personal Trainer-tutkinto, salibandyn HVK-koulutus, lisäksi käynnissä sosionomin AMK-monimuototutkinto

 

Työhistoria:

Personal trainer / Fressi Mikkeli

Urheiluseura Hatsina ry, junioripäällikkö

 

jouni_rajattu.jpg