Hatsina ry

05.03.2017

N1: Pisteet tasan Vaasan kanssa - liiganousija ja karsijat selvillä

Naisten edustuksen vieraana Sport Forumin sunnuntai-illassa oli SB Vaasa, joka kävi lauantaina hakemassa pisteet Joutsenosta. Tänäänkin vahvasti esiintynyt vieras tuli tasoihin ja pakotti naiset pistejakoon lukemin 2-2 JA (1-0, 1-1, 0-1, 0-0).

Ensimmäinen erä oli naisilta hyvää salibandya. Avausmaali nähtiin jo ennen kolmea minuuttia, kun Ronalynn Ranta toi väkevästi pallon omasta kulmasta hyökkäyspäähän ja antoi todella nappisyötön Laura Lahtiselle, joka ei avopaikasta erehtynyt. Tämän jälkeen erä kamppailtiin tasaisissa merkeissä loppuun, eikä SB Vaasa onnistunut ylivoimallakaan.

Toisessa erässä peli muuttui sählyksi ja tuomarit jakoivat jäähyjä vuorotahtiin. Kun ylivoimat eivät tuottaneet tulosta, pääsi Hatsina iskemään vaarattoman näköisestä keskialueen vaparista. Sanna Hyvönen siirti viereen ja ottelun parhaana palkittu Emmi Pöyry täräytti pallon takayläkulmaan. Vaasa pääsi kaventamaan pelin 2-1 jo heti seuraavassa vaihdossa.

Kolmas erä alkoi Vaasan vahvalla paineella, joka tuotti tulosta kun takatolpille unohdettu Norjan maajoukkuehyökkääjä ja ottelun parhaana palkittu Lena Gillberg tasoitti pelin. Loppuerä jäähyiltiin jälleen mutta tilanne ei muuttunut mihinkään. Jatkoajalle mentiin lukemissa 2-2, eikä sekään ratkaissut tilannetta suuntaan eikä toiseen, joten pisteet jaettiin molempien joukkueiden kesken. Molemmissa maaleissa maalivahdit saivat kyllä venyä välillä parhaimpaansa sillä paikkoja oli kummallakin joukkueella useampaankin maaliin koko ottelussa.

Pelissä molemmat joukkueet kävivät aika kuumana, mutta peli jäi lopulta panoksettomaksi kun päivällä aiemmin jo pelinsä aloittaneet HuKu ja SB Vantaa voittivat molemmat omat pelinsä sinetöiden näin omat liigakarsintapaikkansa. ÅIF varmisti lauantain ottelussa jo liigapaikkansa, joten onnittelut Sipooseen jossa on tehty jo useampi vuosi todella laadukasta työtä liigapaikan eteen.

Tilastot

Kausi pakettiin parin viikon päästä

Naisten kausi päättyy Joutsenossa 18.3. JoKan vieraana, jonka viikonloppu oli vaikea ja vierasjoukkueet hakivat pisteet mukaansa. Sarjapaikka on jo nyt varma ensi talvelle ja liigakarsintapaikkaan ei ihan yletetty. Viimeisen pelin panoksena onkin runkosarjan 4. sija, kunhan sarjataulukkoon tehdään ensin kurinpidollisten toimenpiteiden aiheuttamat muutokset. JoKa laittaa varmasti kampoihin ja haluaa päättää kautensa kunnialla.

IMG_2044.JPG