Hatsina ry

28.09.2015

N1: Sheriffit pitivät järjestyksen kaupungissa ja sammakkokammo selätettiin Salossa

Lauantaina naisten edustuksen osalta startannut ykkösdivari alkoi nousujohteisesti.

La 26.9.2015 Sheriffs - Hatsina 9-7 (4-2, 2-0, 3-5)

Lauantaina Sheriffit (ja tuomarit) osoittivat naisille kuka määrää SB-Areenalla. Ottelu sai lentävän lähdön kun jo puolentoista minuutin kohdalla peli oli 1-1. Molempien joukkueiden otteissa oli nähtävillä sarjapelien alkamisesta johtuvaa iloa ja pallo saattoi kiinnostaa enemmän kuin takana hiippaileva pelaaja. Vauhtia ja ryskettä oli molemmissa päädyissä. Tuomarit ottivat todella tiukalla linjalla kaikki rikkeet pois ja jäähyjä puhallettiin varmaan enemmän viime kauden aikana yhteensä. Sheriffit pääsivät hieman liian vapaasti keskustaan pallon kanssa ja ehtivät vielä kääntymään kämmenelle ennen kuin katsoivat missä verkossa on tilaa.

Naiset  pysyivät mukana hyvin ensimmäisen erän puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen tuli synkempi puolitoista erää ja Sheriffit pyörittivät naisia melkoisessa pesukoneessa. Onneksi tilanne ei kuitenkaan ihan revennyt ja naiset pääsivät napsimaan karkumatkan hyvin kiinni kolmannen erän kovan tsempin myötä. Parhaimmillaan naiset pääsivät ylivoimalla maalin päähän, mutta sitten pieni nukahdus taas ja Sheriffit nappasivat tärkeät pisteet itselleen.

Peli oli täysin voitettavissa ja pienellä munkilla Sheriffit pelin saivat käännettyä itselleen, kun pallot kimpoilivat naisten omista pelaajista maaliin. Torjutoja peilaten (Mäntylä Sheriffs 24 ja Nironen Hatsina 32) ottelun pienoinen hallinta kokonaisuudessaan oli kotijoukkueella, mutta kolmannen erän huima myllytys Sheriffs-maalilla toi hyvän nosteen ottelun loppuun. Oli mukava nähdä että naiset pelasivat tilanteet hyvin loppuun saakka, ja muutama maali tehtiinkin re-boundeista. Katsomossa nähtiin myös Hatsina-väriä, kun B-tytöt tulivat kannustamaan edarinaisia ennen omaa SM-sarjan avaustaan. Vastavuoroisesti naiset jatkoivat oman ottelunsa jälkeen katsomaan B-tyttöjen otteita naapurihallille.

Sheriffs tarjoaa ottelusta maalikoosteen, joka on katsottavissa tästä linkistä.

 

Su 27.9.2015 HuKu - Hatsina 4-6 (2-3, 1-0, 1-3)

Hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntain menussa oli sammakonreittä Taraflex-pedillä. Ottelu siirrettiin Salohallin parketilta naisille tutummalle mattoalustalle, joka sopi paremmin kuin hyvin Hatsinattarille.

Naiset saivat peliin parhaan mahdollisen startin, kun ensimmäisessä vaihdossa Viliina Rantaniska tälläsi naisten avausmaalin ja Hatsinattaret ottivat kuskin paikan pelissä. HuKu kuitenkin tuli peliin mukaan hyvin ylivoimilla, kun tuomareiden tarkka linja jatkui sunnuntainkin pelissä. Naiset karkasivat alivoimalla jo 1-3 johtoon, mutta HuKu sai erän loppuun ylivoimalla aikaan kavennuksen. Toisen erän hallinta oli täysin naisilla, mutta siltikään palkintoa runsaasta pommituksesta ei saatu. Sen sijaan HuKu pääsi tasoittamaan pelin todella tarkalla yläkulmakudilla, mutta tästä naiset eivät hätkähtäneet vaan lisäsivät kaasua kolmanteen erään karistaen kahdella kentällisellä pelanneet sammakkopaidat. Kolmas erä oli naisten maalijuhlaa, ja vaikka HuKu yritti erän loppupuolella vielä kiriä kaulaa kiinni ilman maalivahtia, eivät he kahta maalia lähemmäs päässeet. 

Naisten liike ja pallonhallinta oli hyvää läpi ottelun. HuKu:n tankista alkoi selvästi loppua bensa kolmannen erän alussa ja naiset puolestaan lisäsivät vaan höyryä koneeseen. Tärkeää oli, että kotijoukkueen tehokaksikko Launiainen-Orrenmaa saatiin pidettyä kohtuu hyvin kurissa. Ennen peliä valmentajien antama Kummeli-ohje "kokoonnutaan omalla maalilla" toimi sunnuntaina hyvin ja nyt keskustaan oli vaikeampi tulla. Kenttäpelaajat ottivat hyviä katkoja ja tärkeitä peittoja, ja maalilla Iitu Nironen yritti sykkiä pallon eteen minkä ehti. Pelin parhaana naisista palkittiin joukkueen alivoimamaalispesialisti Hanna Seppänen.

 

Naiset esittivät hyvää, nousujohteista peliä läpi viikonlopun. Tästä on hyvä jatkaa ensi lauantain kotiavaukseen

FullSizeRender.jpg