Hatsina ry

15.12.2016

M1: Kankaanpään Hatsina-ura paketissa!

Kolmen ja puolen kauden ajan kunniakkaasti Hatsina-paitaa kantaneen Timo Kankaanpään Hatsina-ura päättyi sunnuntaina, ja moni on tiedustellut mihin "Maestro" suuntaa. Hatsina.net tavoitti Timon, ja alla valotetaan herran Mikkeli-periodia sekä tulevia kuvioita.

 

Moro Timo, Hatsina-urasi laitettiin pakettiin su 11.12. tappiollisella SB Heinola-matsilla. Ympyrä sulkeutui, sillä urasi alkoi samaista jengiä vastaan Forumilla syksyllä 2013. Valotatko meille miksi päädyit aikoinaan juuri Mikkeliin ja Hatsinaan?

 

Moro. Joo, harmillinen tappio tuli Heinolaa vastaan, mutta tulostaulu ei valehtele edelleenkään ja oltiin tällä kertaa sen verran huonompia. Ei siitä sen enempää. Aikanaan Hatsinaan ja Mikkeliin päädyin opiskelujen takia. Tulin tänne opiskelemaan talotekniikkaa ja toin mukanani avovaimoni myös opiskelemaan sosionomiksi. Hatsinaan päädyin, kun aloitin katselemaan seuroja Mikkelin alueelta ja huomasin Urheiluakatemian ilmoittautumislomakkeen. Tämä täytettiin ja kohta lähettikin Myyryläisen Henry sähköpostia, että kiinnostaako pelata Hatsinan edustuksessa? Loppu onkin sitten historiaa. Tässä vaiheessa kiitos vielä tätä kautta Vilhusen Kyöstille, joka oli minulle ja Idalle suuri apu kun etsimme itsellemme asuntoa. Emolassa tuli vietettyä kaikki tämä 3,5 vuotta.

Olet hämäläisen salibandykoulun tuotos, ja oletettavasti savolainen versio salibandysta on jonkin verran erilainen. Mitkä ovat suurimmat erot pelitavassa- ja lajikulttuurissa?

 

Lajikulttuurissa on selvä ero se, että Hämeenlinnassa pelataan liigaa, joka tuo paljon näkyvyyttä alueelle ja junioreita tulee entistä enemmän seuraan. Täällä Savossa laji on jäännyt hieman muiden lajien varjoon ja tarvitsisi ehkä pienen ”buustin” jotta seuraava askel voitaisiin ottaa lajikulttuurin kannalta. Pelitapa Savossa on hyökkäyspainotteisempi, kun taas Hämeessä on tarkoitus päästää vähemmän maaleja kuin vastustaja. Siinä varmaan hyvin karkeasti tiivistettynä tämä.

Ehdit Hatsina-urallasi kokea kolme runkosarjan voittoa, ja yhtä monet divarikarsinnat - millaisia muistoja matkalle mahtui?

 

Lumet sulaa keväisin ja niin tekee myös Hatsina divarikarsinnoissa..No ei nyt, mutta vakavasti ottaen se todellinen kruunu näiltä kausilta jäi lopulta saamatta. Varsinkin 2015 keväänä, kun pelasimme Kirkkonummen Rangersia vastaan, niin joukkue oli hyvässä iskussa ja pelasimme hyvää palloa. Tuo sarja oli niin pienestä kiinni, että pompulla jos toisella olisi kääntynyt meille ja olisimme päästy yrittämään viimeiselle osiolle. Kaikkina näinä vuosina sain paljon kyseisissä peleissä vastuuta ja se on kasvattanut itseäni pelaajana. Muistot näistä karkeloista pysyvät mielessä vielä pitkään. Omista suorituksista mieleen painuvimmat ovat kyseiseltä keväältä Sysmässä voittomaali ja alivoimamaali Rangersia vastaan. Joku tätä lukiessa sanoo varmasti ”HEHKUTUS SEIS”, sen tiedän jo nyt.

Pelasit 3,5 kautta edustuksessa, ja matkalle mahtui monenlaisia salibandypersoonia. Nostatko tältä ajalta TOP 5-hahmot, eli ketkä viisi tekivät lähtemättömän vaikutuksen, ja miksi (perustelut mukaan)?

 

Tämä ei olekaan helppo tehtävä, mutta pitkän pohdinnan jälkeen päädyin seuraaviin. Eivät ole missään järjestyksessä.

 

Rantakylän herrat Teemu Kärkkäinen ja Valtteri Pulkkinen

Näiden herrojen kanssa tuli Mikkelissä eniten vietettyä aikaa. Tosiaan en muista miten heidän kelkkaansa jouduin, mutta välillä on saanut pelätä heidän kyydissään ihan tosissaan. Molemmat ovat tosin Manchester United-faneja, että on ollut ystävyys koetuksella useammin kuin kerran. Molemmat elävät salibandya; välillä mielellään ja välillä väkisin, mutta aina heidät hallilta on löytänyt. Paljon on salibandysta tullut herrojen kanssa ”pekuloitua” ja tämä jatkuu varmasti vielä pitkään.

 

Ellinoora Huotari

Dominoi kenttää aivan miten halusi naisten 1.divarissa. En ole ihan hetkeen niin taitavaa tyttö tavannut, joka pystyisi noin nuorella iällä ratkaisemaan pelejä. Yhden käden rysty-harhautus on piirtynyt verkkokalvoille ikuisesti. Idan kautta pääsin häneen tutustumaan ja joku Suomen mestaruus myös voitettiin.

 

Juho Waris

Yksi valmennettava tähän täytyi löytää ja se oli Juho. Jos yhdellä sanalla täytyisi kuvata tätä nuorta maalivahtia niin ÄLYTÖN. Niin kypsä maalivahti jo noin nuorella iällä, että latu on vapaa mennä kuinka pitkälle tahansa. Persoonana myös hyvin omalaatuinen tyyppi, ja muutaman kerran joutunut vaihtamaan paikkaa kun alkaa vanhalla miehellä korvat punottamaan. Pääsi tällä kaudella edustuksen mukaan, joka on vain yksi askelista kohti suuria areenoita. Tulevaisuuden lupaus Taitaa myös toinenkin Waris alkaa nostamaan päätä Mikkelin salibandy-yleisön tietouteen, joten silmät auki.

 

Marko Partio

”Mako” vei omaa pelaamistani eteenpäin ensimmäisenä vuotenani Hatsinassa ja harmi kun tämä yhteistyö loppui siihen. Onneksi valmennusurakka 2000-syntyneiden poikien kanssa sai meidät tekemään yhdessä töitä kaksi kautta. Tämän kauden aikana parannettiin maailmaan niin salibandyn kuin muidenkin asioiden parissa ja monen monta kilometriä tuli kuljettua makon ja junnujen kanssa. Itselle täällä Mikkelissä Makosta oli minulle suuri tuki niin salibandyssa kuin arkisissa asioissa joista olen suuresti kiitollinen.

 

Vesa Sivula

Hatsinan edustuksen junnuista ehkä se lupaavin joiden kanssa saanut pelata. Pelitaitoja on vaikka muille jakaa joilla auttaa joukkue voittoon, mutta harmittavasti lähti Jyväskylään opiskelemaan. Vepo oli Mikkelissä ainoa, joka pääsi oman ihon alle niin pahasti, että vielä pelireissujen jälkeen otti hänen sanomisensa päähän Hämeen-murteesta ja muista sanomistani. Sama mitä sanoit niin aina tuli löylyä. Silti, huikea kaveri joka ehkä tänä vuonna pääsee kokemaan divarinousun…

 

Moni jäi mainitsematta joiden kanssa on tullut tehtyä yhteistyötä, mutta jokainen jonka kanssa olen ollut tekemisissä niin kiitos tästä ajasta täällä Mikkelissä.


Pelaajasopimuksesi Hatsinan kanssa päättyy jouluaattoon, ja suuntaat takaisin Hämeenlinnaan. Voitko valottaa siviili- ja peliasioitasi Hatsina.net lukijoille, eli joko tulevat kuviot ovat loksahtaneet jengoilleen?

 

Lähden Hämeenlinnaan takaisin tekemään opinnäytetyötäni, jonka jälkeen pitäisi olla valmistunut insinööriksi. Tämän jälkeen tavoitteena on aloittaa työt kesän aikana ja aloittaa loppu elämän ensimmäinen päivä. Pelikuvioista en uskalla sanoa vielä mitään varmaa tässä vaiheessa, mutta eiköhän uteliaimmat löydä internetin ihmeellisestä maailmasta, jos jotain tämän tiimoilta tapahtuu. Eli pelit jatkuvat varmasti joskus, jossain.Kiitos haastattelusta, ja tsemppiä tulevaan. Mies voi lähteä Hatsinasta, mutta Hatsina ei miehestä.

 

HU HA HATSINA. Kiitos koko Hatsinan organisaatiolle. Kaikkea hyvää ja menestystä niin salibandyssa kuin elämässä Jos Hatsinan-joukkueilla on pelejä Hämeenlinnassa niin varmasti tulen katsomaan Myös Hyvää Joulua ja voitokasta uutta vuotta 2017.

 

Keräsimme muutamia kommentteja "Maestro" Kankaanpäästä entisiltä ja nykyisiltä pelikavereilta, valmentajilta ja taustahenkilöiltä. Kommentit julkaistaan nimettömänä.

 

Taidettiin joskus mainita, että tällaisia kavereita rantautuu kerran kymmenessä vuodessa Mikkeliin. Sen näki todeksi jo ekalla kaudella - uskomattomat kädet, hyvä pelisilmä ja ihana kantti.

 

Timo on pelaajana ulottuva kahden suunnan hyökkääjä, jonka kädet ja laukaus ovat hyvällä tasolla. Toi ison kasan pisteitä ja johtajuutta joukkueeseen. Joukkuekaverina Kanki tuli tunnetuksi ajoittain älyttömillä jutuillaan ja ei hävinnyt puheen määrässä joukkueen isosuisillekkaan. Unohtamatta hämeen murretta, josta jäi muutama hyvä lentävä lause joukkueeseen elämään. "Onks tääl ketää pulloigorii?"

 

Pelaajana: Loistava peliäly ja toi uusia näkökulmia peliin. Pääsin yhden kauden pelaamaan samassa kentässä ja tulosta tuli ja sai miutkin näyttämään pelimieheltä.
Pelikaverina: Ekalla kaudella jätti itsestään kysymysmerkkejä ilmoille mutta vuosien varrella nousi joukkueen yhdeksi äänekkäimmäksi kopissa, bussissa ja treeneissä. Huhujen mukaan tässä vuosien aikana oon päässyt herrasmiehen uniinkin.

 

Timo on paras peluri jonka kanssa olen päässyt pelaamaan Hatsina-paidassa ja valmentajien luottopelaaja.

 

Kovaa töitä tekevä nuori lahjakkuus, joka antaa omalla tekemisen esimerkillään paljon muille. Lajitaidot riittävät korkeammalle ja ison johtajan saappaat jo nyt jalassa. Mainio seurapiirihenkilö myös kentän ulkopuolella.

 

Timo on pelimies, ja herralle on helppo ennustaa valoisaa tulevaisuutta.

 

Hatsina_Vehve_01102016_009.jpg