Hatsina ry

04.12.2016

N1: 4 pisteen viikonloppu!

Naisten viikonloppu oli pisteiden valoissa erittäin onnistunut. 1700 km bussissa ei painanut jaloissa, vaikkakaan pelin taso ei huimannut kumpanakaan päivänä. Pääasia oli, että pitkästä reissusta saatiin pisteet - muuten saattaisi kotimatka tuntua vieläkin pidemmältä.

La 3.12. Santas United - Hatsina 4-9 (2-4, 0-1, 2-4)

Lauantain pelissä ensimmäisen erän alku oli huono. Kotijoukkue meni johtoon heti ensimmäisellä minuutilla ja bussista puhelimella tavoitettu valmentaja Janne Lokka kommentoikin Hatsinan olleen ensimmäiset 10 minuuttia "aika purjeissa" kotijoukkueen aloitettua räväkästi. Kotijoukkue tuli päälle fyysisesti kovaa joka hieman yllätti, eikä fyysisyyteen pystytty alkuun vastaamaan. Kaksinkamppailut hävittiin oikeastaan jatkuvasti.

Kokonaisuutena ensimmäinen erä oli hätäilyä molemmilta. 1. erän puolivälin jälkeen päästiin kiinni omaan pallolliseen peliin.  2. erässä naiset saivat pelin hallinnan nostamalla paineen päätylankkuun saakka, joka aiheutti kotijoukkueen avauspelissä vaikeuksia. Unitedin valmentaja oli pelin jälkeen todennut korkean karvauksen olleen joukkueelleen myrkkyä ja taanneen Hatsinalle voiton. 2. erässä kotijoukkuekin sai kyllä hyökkäyksiä Hatsinapäätyyn, mutta naisten peli rullasi hyvin ja peliä hallittiin pallolla.

3. erä oli täysin Hatsinan, naiset saivat pelattua pitkiä hyökkäyksiä ja vaikka kotijoukkue sai myös tehtyä maaleja, pystyttiin silti olemaan pelissä niskan päällä. Keltakankaan liikuntahallin pieni parketti sotki vähän naisten peliä ja peli muistuttikin valmennuksen mukaan enemmän sählyä kuin salibandya.

Valmennusta miellytti erityisesti "junnukentän" peli, eli Hanna Seppänen, Veera Pulkkinen ja Veera Lokka sai pelin toimimaan hyvin. Myös puolustuksessa Elisa Vilhunen oli hyvä ja hänet palkittiin myös Hatsinan parhaana.
 
 
Su 4.12. SB Vaasa - Hatsina 3-5 (0-1, 1-3, 2-1)
 
Sunnuntain pelissä oli nähtävissä samanlaista hätäilyä pallon kanssa kuin lauantainakin. Ensimmäinen erä oli aika pitkälti tasainen. Ylivoimaa tarjottiin mutta sitä ei saatu hyödynnettyä. Erän loppupuolella Kaisla Hasanen pääsi tuikkaamaan pallon maaliin ja vei naiset 0-1 johtoon.
 
2. erässä Vaasa paransi peliään ja pääsi peliin mukaan. Kotijoukkueella oli paljon hyviä paikkoja, mutta vedot kilisivät joko tolpissa tai jäivät Hatsinan peittoihin. Silva Jääskeläinen vei naiset jo 0-2 johtoon, ja vaikka Vaasa saikin kavennusmaalin ja lisää virtaa maalistaan, ei kotijoukkue päässyt kauaa juhlimaan. Heti seuraavassa vaihdossa Hanna Seppänen kävi kuittaamassa kotijoukkueen kavennuksen upealla maalillaan. Kun vielä erän lopussa Alma Rikkinen lisäsi naisten johdon kolmeen maaliin, alkoi tilanne näyttää jo melko hyvältä.
 
Heti kolmannen erän alussa Vaasa sai kavennusmaalin ja kolisutteli tolppia pitkin erää. Kaisla vei naiset illan toisellaan jälleen kolmen maalin johtoon, mutta Vaasa kavensi edelleen peliä. Kun naiset eivät onnistuneet ylivoimalla, sai kotijoukkue tuhannen taalan paikan heti jäähyn jälkeisessä vaihdossa maalilla pelanneen Jenni Miettisen heiton jäätyä pelaajiin, mutta viimeistely ontui ja Jenni paikkasi hyvin pienen virheensä torjunnallaan.
 
Valmennuksesta Janne Lokka kertoi pelin  jälkeen jälleen fiiliksiä pelistä. Janne kertoi pelin olleen jälleen sählyä. Alussa oli taas hätä pallon kanssa, jalat olivat nopeammat kuin pallo ja ajatus. Tuomarit olivat Vaasassa tosi hyvät ja keräsivät kyllä ainakin Jannelta kehuja. Sunnuntain onnistujiin valmennus luki Henna Väänäsen, Alma Rikkisen ja Kaisla Hasasen muodostaman hyökkäyskentän ja maalissa Jenni Miettinen pelasi hyvin. Tänään tolpat olivat kyllä Hatsinan puolella.
 
 
Voittojen myötä naisten pistesaldo on nyt 11 ja sarjataulukon sijoitus 4. Oli erittäin tärkeää myös henkisesti että vaikean reissun peleissä onnistuttiin saamaan voitot
 

Naisten kausi jatkuu vielä ennen joulua kotona, kun 17.12. kohdataan otteitaan koko ajan parantanut JoKa.

IMG_7193.JPG