Hatsina ry

25.11.2016

M1: Kärkikahinat sunnuntaina kotikentällä!

Miesten edustusjoukkue kohtaa sunnutaina lohkon kärkikamppailussa PoNoVon (Lpr). Kesän aikana kovasti uusiutunut joukkue on kiilannut itsensä kärkikahinoihin, ja vieraiden rosterista löytyy myös Forumin vaativalle kotiyleisölle tuttu mies, viime kaudella Hatsinaa edustanut Joni Koppo.

 

Hatsina.net tavoitti innolla paluuta Forumille odottavan Kopon, ja alla maestron ennakointia pyhän taistosta.

 

Morjens Joni, millä mielellä palaat Mikkeliin ja Forumin tutulle matolle?

  

Terve Todella odottavaisin mielin palaan vanhaan, tuttuun ja loistavaan kotipeliluolaan. Punakynällä merkattu päivä on ollut tiedossa jo kauden alusta asti, jota odotan innolla.

  

PoNoVossa ovet kävivät kesällä molempiin suuntiin ja joukkueen runko sekä valmennus vaihtui käytännössä kokonaan. Peli on kuitenkin loksahtanut jengoilleen ja porskutatte lohkon jaetulla piikkipaikalla - mikä on hyvän syysvireenne salaisuus?

  

Vanhoja ja uus-vanhoja pelaajia tosiaan lähti uusiin haasteisiin. Myös valmennusrintamalla jälleen jäätiin nuolemaan näppejä, kun emme pystyneet tarjoamaan isompaa kolikkopussia Rantalalle, kuin mitä Sveitsistä varmasti helähtää setelien muodossa (edellisen kerran Classic vei neuvotteluissa pidemmän korren).

 

Kesällä tilanne oli tosiaan todella katastrofaalinen pelaajin lähtiessä ja uusia ei meinannut ilmaantua ovista eikä ikkunoista. Saatiin kuitenkin kyliltä raavittua ukkoja rosteriin ja se varmasti PoNoVon historian parhaimpaan starttiin onkin siivittänyt. Sekoitus nuoruutta, kokemusta, kouhotusta, varmuutta ja PoNoVo- sydämiä.

 

Liityit Hatsinan rosteriin viime kauden alkumetreillä, ja pelasit onnistuneen kauden kahden Hatsina-ikonin, Mikko Ikosen ja Karri Häkkisen kentässä. Miten peli kulki, ja millaisia ketjukavereita nämä veijarit olivat?

  

Noh.. hmm.. Tosiaan miltei heti alkumetreillä ruvettiin tarjoamaan paikkaa auringossa ja legendojen keskelle aseteltiin askelmerkkejä. Omasta mielestä saatiin vanhojen pierujen (myös pakisto Olli Hokkanen - Klaus Tanttu) kanssa ketju rullaamaan eikä turhia säntäilty. Tämä varmasti siivitti meidät hyvään vireeseen ja yksittäisissä otteluissa maalintekopaikkojen luomisen isoon määrään. Yksi kaikkien aikojen ketjuista jossa olen saanut pelata kovien pelimiesten kanssa.

  

Ikonen on Ikonen, joka koitti alku tutustumisen jälkeen räpättää suullansa jos ei syöttöä lapaan tullut, mutta en antanut sijaa höpötyksille. Maalintekijä jumalan armosta.

 

Karri on yksi kovimmista urheilijoista joiden kanssa olen saanut pelata, esikuva junioreille ja iso joukkue-pelaaja. Takoo kanssa kovalla halulla ja kokemuksella murkulaa uuniin, mutta vanha vamma hieman vienyt mehuja koneesta.

  

Hauskin / mieleenpainuvin Hatsina-muistosi?

 

Varmaan "rookie"kaste Heinola vieraspelin jälkeen perjantaina, Vaakunan-karaoke puolella, jossa laittoivat laulamaan Baarikärpänen-kappaleen muistaakseni. Omat laulutaidot tuntien sillä esityksellä ei Hartwallia tarvitse vielä varailla debyyttikeikkaa varten..

 

Tunnet molemmat joukkueet erittäin hyvin, ja nyt on pienen vinkin paikka kotiyleisölle: ketä kannattaa sunnuntaina seurata (pari pelaajaa molemmista + pienet perustelut?)?

 

Hatsina:

 

#25 Esa Vänttinen. Väläytteli jo viime kaudella silmääni todella sähäkkää tekemistä, joka oikein roolitettuna tekee tuhoisaa jälkeä. Vaati kuitenkin kauden verran kypsyttelyä ja tällä hetkellä tietotoimistojen mukaan "Vänä" on ruvennut vilauttelemaan ässiä hihastaan, ja kaikki näkevät mikä mies on kyseessä.

 

#8 Karri Häkkinen aka. Kevätpörriäinen & #47 Mikko Ikonen. Herroja tuskin tarvitsee esitellä, mutta ovat kantaneet joukkuetta alkukaudella aika kiitettävän kovalla pisterohmuamisella eteenpäin. Johtuiko sulaminen kenties sentteristä viime kaudella? Ikonen miltei 3 maalia / ottelu keskiarvolla ja Häkkinen maali / ottelu tahdilla + syötöt Ikoselle päälle.

 

PoNoVo:

 

#11 Henri Hovi. Nostettu täksi kaudeksi ykköskenttään vasemman laidan hyökkääjäksi. Latoo kovalla tahdilla murkulaa uuniin, n. 2 maalia / ottelu. Kova työmyyrä, joka näköjään oikein ohjelmoituna tekee pisteitä hyvää kyytiä.

 

#68 Juho Kaila. Isolla kohulla jätti kirkkaat Urheilutalon valot ja siirtyi liigasta kakkoseen. Syynä tähän oli varmasti NST:n tarjoama koirankoppi todella lupaavalle junnutähdelle. Kasvanut vuosien saatossa kovaksi maalintekijäksi, jolla pelisilmää ja jalkaa löytyy vaikka muille jakaa.

 

Jos saisit sunnuntaina viedä mukanasi yhden Hatsina-pelaajan PoNoVoon loppukaudeksi, kenet ottaisit?

  

Jaa a.. Pelaajia on todella monta, joita haluaisin joukkueeseeni viime vuoden nipusta. Ottaisin kaikkien yllätykseksi Kalle "Hullu-Ilu" Luhangon sivuuttamalla Häkkisen & Ikosen (toiselle tulee paha mieli..). En ole tuollaista pakkia nähnyt missään ennen. Todella fyysinen ja isokokoinen pelaaja, joka pelaa väärässä sarjassa. Nopeajalkainen poika, joka on vielä varustettu hyvällä pelisilmällä ja kohtuullisella kudilla. Valintani on siis ”Ilu”.  

 

Kiitos haastattelusta, ja pelionnea sunnuntaille

 

Kiitokset ja lehterit täyteen sunnuntaina

 

Su 27.11.2016 klo 18.00: Hatsina - PoNoVo

liveseuranta

 

Hatsina_Top_Team_Koppo_Kola_Klasu.jpg