Hatsina ry

10.11.2016

M1: Sunnuntaina Sudet Sport Forumilla!

Isänpäivää juhlistetaan urheilullisissa merkeissä, kun sunnuntai-ehtoona saadaan vieraita Kouvolasta. Pirteästi kautensa aloittanut Sudet keikkuu sarjataulukossa neljäntenä, ja joukkueen tehoista on vastannut pitkälti kolmikko Petri Pöntinen (4+9), Erno Kujala (5+3) sekä Tino Kukkola (4+4). Kouvostoliiton tehotrion lisäksi Susista löytyy pari mikkeliläisille salibandyn ystäville tuttua hahmoa, sillä joukkuetta valmentaa pari kautta Hatsinassakin vaikuttanut Tero Laurila ja kentällä kirmaa energinen Hatsina-kasvatti Aku Kukkola (4 ott. 4+0). Tutun mustanutun täksi kaudeksi Susi-turkkiin vaihtanut Aku palloilee tulevan kauden Kouvolassa, jossa salibandy-ura ja armeijan viimeistely ovat Mikkeliä paremmin yhdistettävissä, ja nyt koetaan ensikohtaaminen pelikentällä.

 

Morjens Aku, siirryit aivan kauden kynnyksellä pelaamaan Susiin, ja siellä saat pelihommat ja armeijan yhdistettyä huomattavasti helpommin mitä se olisi onnistunut Mikkelissä. Miten kausi on lähtenyt Kouvostoliitossa käyntiin?

 

Moro. Alku oli totuttuun tapaan hiukka hakemista kun uusi joukkue, uudet kuviot ja uusi arki. Nopeasti kuitenkin olen päässyt sisään joukkueeseen, hyvästä vastaanotosta propsit joukkuekavereille Heinola -pelissä alkoi jo lapa luistamaan, joten toivotaan, että luisto jatkuu.

 

Millä fiiliksillä palaat sunnuntaina Sport Forumille, vierasjoukkueen koppi ei taida olla ennestään tuttu paikka?

 

Vierasjoukkueen koppi ei kyllä ole kovinkaan tuttu, vaikka monet vuodet hallilla pyörinkin. Pitää varoa ettei luonnostaan kävele suoraan pommisuojaan juomaan kahvia siinä alkulämpöjen kynnyksellä Sunnuntain peliä voisin luonnehtia yhdeksi urani jännittävimmistä ja isoimmista peleistä - kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta vierailijana "kotiluolassa".

 

Mikkelissä on viime vuodet pelattu matolla, mutta Kouvolassa pääsit opettelemaan uudelleen parketti-alustan niksejä. Kummalla alustalla olet parhaimmillasi?

 

Paha kysymys, mutta voisin sanoa, että matto vie vielä voiton, koska sillä on viime vuodet tahkottu enemmän. Tosin takaraivosta alkaa pulputa muistot Rantakeitaalta ja junnuajoista kun astuu parketille, niin kai mä sit hallitsen alustan kun alustan - pallo karkaa yhtä kovalla prosentilla kummallakin..

  

Asevelvollisuuden suorittamisesi alkaa olla pikkuhiljaa voiton puolella, eli paljonko on TJ? Valotatko myös hieman suunnitelmiasi armeijan jälkeisestä elämästä, eli mihin suuntaan opiskelut ym. sinua vievät?

 

TJ alkaa olemaan jo voiton puolella Puoliväli ylittyy tällä viikolla eli voi alkaa jo paukuttelemaan joulukuun alussa satasia ja kuuntelemaan Vicky Rostia. "Sata kesää, tuhat yötä" ei olisi myöskään yhtään hassumpi valinta sellaiseen juhlaan. Maaliskuun puolessa välissä tämän sotilaspoliisin kuuluisi kotiutua, vaikka tornareita on kuulunutkin ettei me kotiuduta koskaan...

 

Intin jälkeen suuntaan pohjoiseen Kuopion Rönöön, josta on buukattu kaksio joulukuusta etiäppäin. Kooppijon murre alkaa jo pikkuhiljaa taittumaan enemmän puheessa, mutta saa nähdä mitä sille käy kun hyppään koulun penkille opiskelemaan bisnestä englanniksi. Onkohan mahdollista puhua Lontoota Kuopion murteella? Kysykää vaikka vuoden päästä tämä, niin selvitän.

 

Nimettömänä pysyvä tietolähde Hatsina M1:n sisältä kertoi, että täsmällisyys ja järjestelmällisyys eivät ikinä ole olleet ns. vahvoja puoliasi. Onko näitä hiottu armeijassa, ja tapahtuuko siellä se myyttinen pojasta mieheksi kasvaminen?

 

Myönnettäköön, että olen joskus ollut minuutilta myöhässä.. Täsmällisyys kyllä on hakusessa aina välillä, sen voi allekirjoittaa kuka tahansa kuka miut vähänkin tuntee, mutta sisimmässäni oon todella järjestelmällinen kaveri. Intissä se on korostunut kun kaikki pitää olla just eikä melkeen. Tykkään, että asioille on on järjestys, joten se on tietyllä lailla synkassa oman mieleni kanssa. Kyllä paikka kasvattaa ihmisenä, niin kun sen kuuluukin. Kotona sitä arvostaa enemmän että saa pitää puhtaita ja uusia vaatteita päällä, on sitä omaa aikaa sekä ei ole pelkoa mistään suuremmasta uhasta. (Kommentti kirjoitettu vuoden -98 pitkät kalsarit jalassa sotaharjoitusviikolta kassulle palautuneena.).

 

 

Lopuksi vielä vinkit katsojille, eli ketä kannattaa sunnuntaina seurata Susista? Entä kotijoukkueesta? (2-3 pelaajaa + pienet perustelut?)

 

Kyllä sanoisin, että nuorempi osasto on se kaikista seurattavin puoli kummassakin joukkueessa. Taitavia kavereita puolin ja toisin, joten varmasti sillä puolella tulee viihdyttävä ottelun kun nämä kaartit ottavat yhteen. Jos nimiä pitää heittää niin hukkapojista Petri Pöntinen, Kalle Kalenius ja Teemu Pienmunne. Vastaavasti kotijoukkueelta olisi helppoa sanoa kaikki ikinuoret tulokkaat mitä siellä on nyt muutaman vuoden ajan pyörinyt, mutta mainitaan kuopus Aapo Salmela, joka näemmä on saanut hyvän draivin alleen. Pistetään ysiykköselle vähän pressurea, haha :)

 

Kiitos haastattelusta, ja tervetuloa Forumin kodikkaalle matolle.

 

Tänks, ja hyvää alkanutta talvea.

 

Su 13.11.2016 klo 18.00 Hatsina - Sudet, Sport Forum

Otteluisäntä: Tuppuralan Baari.

Liveseuranta.

 

 

 

Hatsina_Vehve_01102016_01105.jpg