Hatsina ry

05.10.2016

M1: Mikko Ikonen ylitti maagisen 500 Hatsina-tehopisteen rajapyykin!

Hatsina-talismani Mikko Ikonen ylitti heti kauden ensimmäisessä virallisessa ottelussa maagisen 500 tehopisteen rajan tehoilemalla jäätävät 6+0 tehot. Hatsina on saanut nauttia Mikon murhaavasta tehokkuudesta jo usean pelikauden ajan, mutta millainen mies löytyy hävyttömien teholukujen takaa? Hatsina.netin tutkivan journalismin osasto otti tehtäväkseen asian selvityksen, eli olkaapa hyvä.

 

Miksi Hatsina ja miten urasi alkoi?

 

Aloitimme pelaamaan kaveriporukalla vitosdivaria kaudella 2001-2002, ja sieltähän tuloksena oli heti sarjanousu neloseen. Joukkue oli kasattu Emolan alueen nuorista pelureista, ja moni tästä joukkueesta ponnisti aina kakkos- ja ykkösdivaritasolle saakka. Treenejä oli muutaman kerran viikossa Kalevankankaan koulun legendaarisessa pikkusalissa, eli isolle kentälle päästiin vasta seuraavalla kaudella.

 

Mitä muistat Hatsinan alkutaipaleelta?

 

No, päällimmäisenä mieleen palaa aina legendaarinen Taavetin urheiluhalli sekä se, kun Valjakan Wellin kanssa syötiin Tiitisen Matin eväät pelien välisellä tauolla. Terkkuja vaan ”Tiunalle”, juustoa olisi voinut olla enemmän... :) Uran ja seuran salibandytoiminnan alkuvuodet olivat rentoa kaveriporukan touhua, ja mikäpäs oli pelatessa kun joukkueeseen osui monia kovia pelimiehiä.

 

Olet salibandyn lisäksi meritoitunut myös kaukalopallokentillä. Milloin päälajiksesi valikoitui salibandy?

 

Pelasin kaukalopalloa säbän rinnalla ne ensimmäiset vuodet, ja välillä tie vei mm. Helsinkiin ja Raumalle. Silloin en luonnollisesti pystynyt Hatsinassa pelaamaan välimatkojen ym. takia. Myöhemmin kaukalopalloliigan kuivuttua kasaan salibandysta tuli ykköslajini.

 

Teet vuodesta toiseen kovia tehoja kakkosdivarissa ja divarissakin tehot olivat kohdallaan. Onko sinua houkuteltu muihin seuroihin?

 

Kyllä niitä kyselyjä on muutaman kerran tullut, mutta siihen aikaan halusin pitää kaukalopallon rinnalla mukana, ja se ei mahdollistanut lähtemistä muualle. Toisaalta Hatsinassa on ollut hyvä olla, ja sovitut asiat on hoidettu esimerkillisesti, niin ei ole ollut tarvetta lähteä mihinkään.

 

Olet urasi aikana pelannut monenlaisten pelimiesten rinnalla - ketkä ovat tehneet suurimman vaikutuksen?

 

Näihin vuosiin on totisesti mahtunut monia hyviä pelikavereita, ja olen aina saanut olla osa hyviä viisikoita. Alkuvuosilta esiin nousevat mm. mailavirtuoosi Jukka Haimilahti, Hatsina-ikoni Matti Pöyry, sekä monipuolisuusihme Marko Hotokka. Viime vuosina peli on luistanut etenkin taiturimaisen Karri Häkkisen kanssa. Alkuvuosista asti rinnalla on usein ollut maagisen pelikäsityksen omaava Vesa Valjakka. Monta hyvää pelimiestä jäi mainitsematta, mutta tässä nyt muutama nopealla otannalla.

 

Mikä on huiman pistesaldosi salaisuus?

 

Kuten edellä sanoin, hyvä viisikko ympärillä ja tarjoilu kohdallaan. Tämän lisäksi olen säästynyt pahemmilta loukkaantumisilta koko urani ajan.

 

Kiitos haastattelusta ja menestystä kaudelle 2016-2017. 

 

Keräsimme haastattelun loppuun kommentteja muutamilta alueen salibandypersoonilta. Joukkoon mahtui pelikavereita, seurajohtajia, valmentajia sekä luonnollisesti myös vastustajia. Kommentit julkaistaan nimettöminä.

 

”Monet peliniksit olisivat jääneet tietämättömyyteeni ilman tätä herraa. Käsittämätön mailataituri, joka saa melkein aina pallon maaliin. David Beckham -tyylistä Bend it like Iksa -kirjaa odotellessa”. 

 

”Aina omalla mukavuusalueella surffaava salibandyn mailavirtuoosi, joka olisi varmasti kovalla treenillä lunastanut paikkansa Suomen Salibandyliigassa. Mutta mies ei lähtenyt Mikkelistä, eikä Mikkeli miehestä ja se taas oli/on Hatsinan edustuksen onni.”

 

”Olen pelannut Mikon isän kanssa kaukalopalloa ja luulin ettei ”Killiä” kliinisempää viimeistelijää ole, mutta pojasta polvi paranee sanonta pitää tässä kohtaa paikkaansa. Useita pelejä olen pelannut vastaan ja kaveri on silloin ärsyttävän hyvä. Tekee paikoista ja vaikkei paikkaa olisikaan.”

 

”Ilpin käsittämätön maalintekotaito on saanut kärpäset lentämään suuhun useammin kun kerran. Maalinsylkijä vailla vertaa.”. 

 

”Pallopelilahjakkuus, jolla on maailmanluokan käden ja silmän koordinaatio. Parhaimmillaan pitelemätön.”

 

”Luonnonlahjakkuus ja maalintekijätyyppi, joita ei kasva joka oksalla. Tiukassa paikassa käsittämättömän rento, tekee maaleja eleettömästi ja kävelee temput tehtyään letkeästi naureskellen omalle kenttäpuoliskolle. Veltto ja laiskanlainen, mutta omassa roolissaan kullanarvoinen. Persoona, joita nykypalloilujoukkueissa on valitettavan vähän.”

 

Mikko Ikonen / factfile

synt. 30.10.1983

ammatti: opiskelija

kätisyys: left

seurat: Hatsina, Löysätempo, SalBa (Rauma)

Tehot 5.10.2016 mennessä 361+143 = 504, 183 ottelussa

kummiyritys: Mikkelin Keskusbaari Oy

 

Hatsinan miesten edustusjoukkueen maratontaulukko 2001- 2016 (päivitetty 05/2016)

Hatsina_TopTeam_10032016_005.jpg