Hatsina ry

14.09.2016

N1: Liigavauhtiin tutustumisen osa 2

Naisten edustus matkasi keskiviikkoillan hämyssä Lappeenrantaan NST:n vieraaksi. NST:n kausi starttaa viikonloppuna Jyväskylässä Happeen vieraana ja naisten joukkueella oli kunnia toimia "kenraaliharjoituksena" avauspelin kynnyksellä. Edellinen kohtaaminen Mikkelissä päättyi NST:lle 1-5 ja samalla kaavalla mentiin tänäänkin. NST oli parempi lukemin 5-2.

Naisten maaleista vastasivat Laura Lahtinen ja Elisa Vilhunen. Molempiin maaleihin syötön tarjoili Silva Jääskeläinen ja Elisan maali oli ylivoimamaali. Koko ottelu oli aika samanlainen kuin viikko sitten Mikkelissäkin, NST viimeisteli paikoistaan tarkemmin. Kolmannessa erässä naiset olivat jälleen jopa hallitsevampi osapuoli. Ylivoimaa oli tarjolla toistekin ja tilanteet olivat ihan ok, vaikkei ylivoimaa ole vielä edes treenattu.

Ottelut olivat hyvää kokemusta koko joukkueelle ja tarjoavat näkemystä nuorille pelaajille kuinka kaukana liigavauhti on. Joukkueen nuorisokaarti Milla Vesalainen, Sara Veramo, Veera Pulkkinen, Veera Lokka ja Kaisla Hasanen keräsivät kiitosta valmennukselta. Ottaen huomioon, että lähes puolet joukkueesta on A-juniori-ikäisiä niin tällaiset ottelut ovat kuin rahaa pankkiin laittaisi tulevan kannalta. Uusi pelitapa toimii koko ajan paremmin ja paikkoja saadaan luotua hyvällä tahdilla. Tänään paikkoja ei ollut ihan niin paljoa kuin viikko sitten, mutta yleisesti ottaen päävalmentaja Pasi Pulkkinen totesi pelin olleen hyvä ja kaikkien pelanneen hyvin. Maalipaikkoihin Pasi toivoo vielä hieman huolellisuutta. Ottelussa tapahtui pieniä virheitä vielä, joista tietysti liigatason joukkueen täytyykin rangaista mutta tämäkin peli osoitti että eteenpäin ollaan menossa. Molemmista peleistä jäi hyvin positiivinen kuva.

Joukkueen nuorisokaarti ja uudet tulokkaat Silva ja maalivahti Jenni Miettinen ovat päässeet hyvin sisään joukkueeseen. Naiset viettävät leiriviikonloppua reilun viikon päästä ja leirin otteluvastustajaksi saapuu PHSB Lahdesta, joka pelaa tulevalla kaudella myös naisten divaria. PHSB selvitti viime keväänä tiensä nousukarsintoihin, mutta kun suoraa paikkaa sarjasta ei aivan saavutettu tarjoutui paikka parin välinvuoden jälkeen takaisin divariin takaportin kautta Crackersin luovuttua omasta sarjapaikastaan. PHSB:n riveissä nähdään ex-Hatsinattaret Sonja Nivamo ja Johanna Salovaara.

Naisten edustus - PHSB lauantaina 24.9. klo 12 Sport Forumilla. Vapaa pääsy.

IMG_6271(1).JPG