Hatsina ry

15.02.2016

2001-pojat varmistivat pääsyn kevään Play-off-karsintoihin

Hatsinan C2-pojat matkasivat lauantaina 13.2. Kuopion Studentia-hallille tavoitteena sinetöidä pääsy kevään Play-off-karsintoihin. Jokainen tiesi, että yhdellä voitolla varmistettaisiin pelipaikka kevään tulevissa pleijarikarsinnoissa. Päivän ensimmäinen ottelu pelattiin lahtelaista PHSB Oranssia vastaan ja päivä päätettiin ottelulla kotijoukkue SB Welhoja vastaan.

PHSB Oranssi – Hatsina 3-4

Heti ottelun alussa Hatsina-leirissä kiinnitettiin pelillisesti huomiota pelaajien liikkeeseen ja pallon liikuttamiseen. PHSB painoi kovasti päälle, koska pelin panokset olivat molemmilla joukkueilla yhtä kovat. Vaikka Hatsina veikin aika ajoin pidemmän korren pallon hallinnassa, iski PHSB kuitenkin vaarallisesti Hatsinan pallon menetyksistä ja peli olisi voinut päättyä kumminpäin tahansa. Peli päättyi kuitenkin lopulta Hatsinan niukkaan yhden maalin voittoon lukemin 3-4 ja pelimatkan tavoite sinetöitiin tällä voitolla.

SB Welhot akatemia – Hatsina 4-1

Päivän toiseen otteluun mustapaidat lähtivät Play-off-karsintapaikan varmistuttua erikoisista asemista. Pakka pistettiin sekaisin, kun joukkueen tukena sekä turvana loistavasti kuluneella kaudella torjunut maalivahti pääsi tolppien välistä kirmaamaan pelikavereiden kanssa pelikentälle. Maalilla maalivahdin hommat hoiti pelissä mallikkaasti torjunut Hatsinan D2-junioreiden maalivahti.

Hatsina ei kuitenkaan saanut peliään auki missään vaiheessa ja Welhot hyödynsivät tilanteet omaksi edukseen varsin mallikkaasti. Tässä ottelussa parempi joukkue voitti ja se oli tällä erää Welhot. Peli päättyi kotiyleisön iloksi Welhojen voittoon 4-1.

Vaikka Play-off-karsintapaikka varmistuikin jo Kuopiossa, matkustavat Hatsinan pojat vielä Joensuuhun ylemmän jatkosarjan viimeisiin peleihin sunnuntaina 21.2. Joensuussa mustapaidat kohtaavat vielä kertaalleen Top Teamin sekä Hu-Pan, jonka jälkeen peleistä on luvassa noin kuukauden mittainen tauko ennen kevään Play-off-karsintoja. Joensuussa selviää myös se, kuka pääsee Hatsinan lisäksi pelaamaan kevään Play-off-karsintoihin. Paikasta Joensuussa vielä taistelevat lahtelainen PHSB Oranssi ja Top Team Savonlinnasta.

Tauko tulee tarpeeseen, koska C2-poikien joukkueen pelimittariin on kertynyt kesän 2015 jälkeen  yhteensä 64 harjoitus- ja sarjapeliä. Tämän lisäksi valtaosa joukkueen pojista on pelannut C1- ja D1-ikäluokan peleissä, joten ei ole mikään ihme että poikien marssitahti on alkanut jo hieman hiipua ennen viimeisten sarjapelien loppumista. Valmennuksen ja taustajoukkojen tärkeäksi tavoitteeksi jääkin joukkueen pelikiiman uudelleen löytyminen, jonka ei pitäisi näin kevään kynnyksellä olla kovin vaikeaa.

IMG_5232.JPG