Hatsina ry

21.12.2015

N1: 4 pisteen viikonloppu!

Naisten kotiviikonloppu sujui mukavissa merkeissä, kun pistepussi kasvoi täydellä 4 pisteen potilla ja yleisökin löyti paikalle hyvin runsaslukuisesti.

Hatsina - Sheriffs 6-5 (4-2, 2-2, 0-1)

Karvas tappio kauden ensimmäisessä ottelussa Sheriffsejä vastaan Turussa sai valmennuksen ja naiset katsomaan pelivideonsa tarkasti ja valmentaja Pasi Pulkkisen ohjeistuksella joukkue löysikin lääkkeen Sheriffsien pelityylin lyömiseksi. Pelitapaa muutettiin vastustajan avaustyyliin sopivammaksi, ja näin päästiin hyvin katkomaan vieraiden avaukset.

Ensimmäisessä erässä naiset saivat maalihanat auki, kun ensin Ida Hamari johdatti naiset 1-0 johtoon. Vieraat kuittasivat pelin kuitenkin nopeasti, mutta erän puolivälissä naiset nakuttivat minuuttiin 3 maalia, kun Hanna Seppänen, Salla Munukka ja Viliina Rantaniska iskivät maalin vuorollaan. Erän lopulla selän taakse unohdettu tinatähti pääsi ohjaamaan ilmasta vieraiden 4-2 kavennuksen. Erätauolle lukemissa 4-2.

Toinen erä oli pelillisesti hieman parempi kuin ensimmäinen, vaikka Sheriffit pääsivätkin kahdesti tulemaan vasemmalta puolelta. Naiset lisäsivät erän alkupuolella johtonsa jo 6-2, kun ylivoimalla Johanna Vesanto tälläsi ensin tilanteeksi 5-2, ja sen jälkeen Hanna Seppänen onnistui toistamiseen. Tässä vaiheessa tärskyn niskaansa saanut Mia Suominen pyyti vaihtoa ja vieraiden maaliin astui Veera Mäntylä. Mäntylä rauhoitti Sheriffien peliä napsimalla vedot luotettavasti kiinni, ja kun Sheriffit saivat erän loppuun vielä kavennukset, ensin alivoimalla ja sen jälkeen erittäin tarkalla vedolla yläetukulmaan, lähdettiin erätauolle kutkuttavasta 6-4 tilanteesta.

Viimeinen erä oli oikeastaan Sheriffien pallonpyöritystä ja kavennuksen hakua, ja ylivoimalla maali tulikin kun viime vuonna polvensa Mikkelissä loukannut Essi Kutila pääsi maalin edestä vetämään pallon kainalon alta maaliin. Tämä jäikin pelin lopputulokseksi, kun loppuerä nyhjättiin ja panikoitiin Sheriffsien hakiessa tasoitusta vimmatusti. Naiset kuitenkin puolustivat todella hyvin erän lopun, ja niinpä tärkeät pisteet jäivät kotiin

 

Hatsina - HuKu 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Päivän ottelusta tiedettiin tulevan erilainen kuin lauantain pelistä, sillä HuKu pelaa toimivasti omalla tyylillään tappaen pelistä vauhdin ja heittämällä tarpeen tullen pitkää kaaripalloa vastustajan päätyyn. 

Voitto ei todellakaan tullut helpolla. HuKu piti naisia pinteessä aivan loppumetreille saakka, sillä peli ratkesi vasta 22 sekuntia ennen loppua. Ratkaisu tuli, kun naiset saivat vapauttavat kaksi osumaa tyhjään maaliin HuKun haettua tasoitusta ilman maalivahtia.

Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, ja vedot jäivät joko peittoihin tai maalivahtien hyppysiin molemmissa päädyissä. Naiset saivat hyvin puolustettua jälleen maalin edustan ja pidettyä todella vaaralliset Emma Launiaisen ja Hanna Orrenmaan poissa pahanteosta.

Toisessa erässä naiset saivat vapauttavan 1-0 osuman, kun illan ykköstähti Ida Hamari osui ensimmäisen kerran tarkalla vedolla taka-alakulmaan. Loppuerä väännettiinkin jälleen tasaisesti loppuun.

Kolmannessa erässä Ida jatkoi maalitehtailuaan, kun toinen osuma vei naiset jo 2-0 johtoon. Vieraiden kuittaus tuli kuitenkin nopeasti, kun Emma Launiainen sai pallon lahjaksi oman maalin kulmalla ja sarjan pehmeimmät kädet ujuttivat pallon Iitu Nirosen alta maaliin. Maali oli kuitekin HuKun ainokainen, ja kun vieraat hakivat tasoitusta ilman maalivahtia, laukoivat loppusekunneilla Laura Lahtinen ja Ida Hamari naiset erittäin tärkeään voittoon

 

Pelillisesti viikonloppu olisi voinut olla hieman parempikin. Pallo poltti hieman naisten lavoissa ja varsinkin pelien loput menivät panikoinniksi, mutta yleisesti ottaen puolustaminen oli nyt hyvällä mallilla ja maalilla Iitu pelasi hyvin molemmat pelit. Viikonloppu tuotti naisille erittäin tärkeät 4 pistettä lisää, joten kevätpuoliskolle lähdettäessä hengittäminen on hieman helpompaa kun putoamisviivaan on nyt 4 pisteen ero. Voitoilla noustiin Sheriffien kantaan sarjataulukon sijalle 5 ja vahvistettiin asemia keskikastissa. Sarja on kuitekin vasta puolivälissä, joten nyt on hyvä huilata joulutauko ja jatkaa pelejä jo tammikuun 9.-10. vieraspeleillä.

Naisten edustusjoukkue haluaa toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta. Kiitos yhteistyökumppaneille, sponsoreille ja katsojille kuluneesta vuodesta ja menestyksekästä alkavaa vuotta
kaikille. Tulkaahan kannustamaan naisia jälleen lauantaina 24.1.2016.

IMG_4457.JPG