Uuden pelaajan opas

Uuden pelaajan opas pelaajalle ja huoltajille

 

Salibandy on koko ajan kasvava liikuntamuoto, jonka parissa pystyt viettämään monia mukavia hetkiä elämäsi aikana. Tule siis mukaan nauttimaan mukavasta yhdessäolosta, hyvistä harjoituksista ja kokemaan otteluiden tuomasta jännityksestä ja pelaamisen riemusta. Sopiva aloitusikä on sekä tytöillä että pojilla 6 - 9 vuotta kerhomaailman joukkueiden kautta. Jos olet vanhempi, niin yhdessä varmasti löydämme sinulle sopivan aloitusjoukkueen.

MITÄ ALOITTELEVA SALIBANDYN PELAAJA TARVITSEE?

Pelipassi ja vakuutus

Jokaisella pelaajalla on oltava aina pelipassi ja vakuutus. Vakuutuksen saa ostettua pelipassin yhteydessä ellei vakuutusta ole muuta kautta. Huoltaja vastaa vakuutuksen voimassaolosta. 

Suojalasit

Suojalasit ovat pakolliset aina 18-vuotiaaksi asti. Suojalasit täytyy olla oikean kokoiset, jotta ne pysyvät hyvin päässä pelatessa.

Kengät

Salibandyn voi aloittaa perus sisäpelikengillä. Kenkä ei saa olla liian pieni eikä liian iso (maksimissaan yhden numeron isompi kuin jalan koko). Liian pieni kenkä puristaa, hiertää ja tekee rakkoja jalkoihin. Isoilla kengillä taas nopeat käännökset ovat vaarallisia, koska iso kenkä ei tue niin paljon kuin sopiva.
Salibandya pelataan parketilla, massalla tai matolla. Kengät kuluvat kauden aikana paljon, joten yleensä yhdet kengät kestävät yhden kauden.

Maila

Salibandyn voit aloittaa sellaisella mailalla, mistä löytyy liiton hyväksymä merkki. Maila on tärkeää olla oikean mittainen, eli sen kuuluisi yltää hivenen yli napaan. Maksimissaan kymmenen senttiä yli navan. Tämä on toki riippuvainen esimerkiksi raajojen pituuksista. Hatsinalla on sopimus Exel-mailamerkin kanssa ja siksi myös junioreiden on suositeltavaa käyttää tätä merkkiä, mutta muutkin merkit käyvät. Seura suosittelee asioimista yhteistyöliike Intersportin kanssa.


x