Maaliskuu 2018

Osa 1: ”Joko on kevät?”

 

Huhhuh, maaliskuun puolella ollaan jo pitkälti ja pelikausi on jo osalla joukkueista pulkassa. Mitäs sitten kun pelit loppuu, loppuuko junioripäällikönkin hommat ja helpottaako arki? Ei, päinvastoin..

 

Mennyt kausi uudessa työssä junioripäällikkönä itselleni rakkaassa seurassa on mennyt vauhdilla. Syyskuun alusta lähes jokainen päivä on pitänyt salibandya sisällään, tavalla tai toisella. Aamut ja päivät kuluvat töiden parissa joko seuran toimistolla tai missä tahansa, illat menee valmennushommissa ja omissa harjoituksissa. Nyt jos joku miettii, että mitähän junioripäällikön tehtäviin tarkalleen ottaen kuuluu, niin kerron hieman omasta kuluneesta syksystä ja talvesta:

 

Oma taustani seurassa ulottuu 10 vuoden taakse, ja siitä lähtien on omaa pelaaja- ja valmennusuraa viety eteenpäin Hatsinan toiminnassa. Nyt seuran ytimessä työskennellessä onkin ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan sekä kaikkiin toimijoihin että toiminnan rakenteisiin syvemmin. Syksyllä aikani kului mm. osan joukkueista kasaamisessa, ohjaajien ja valmentajien rekrytoinnissa, seuran markkinoinnissa, lukuisissa eri palaveripöydissä sekä uuden ideoimisessa. Valmistuin myös jouluna Mikkelin Ammattikorkeakoulusta yhteisöpedagogiksi. Heti joulun jälkeen seuramme talous- ja markkinointipäällikkö joutui lopettamaan virassaan, joten lisähommia oli tiedossa. Oma visioni työhön tullessani oli luoda mahdollisimman avoin ilmapiiri seuran eri toimijoiden välille, saada seuran näkyvyyttä kasvamaan paikallisesti sekä kehittää valmentajia seuran yhteisten arvojen mukaisesti. No miten tämä käytännössä tapahtui? Alla hieman karkeaa listaa toiminnastani:

-          joukkueiden palavereihin osallistuminen ja seuran näkökulman edustaminen

-          seuran hallituksen kanssa tiivis yhteistyö ja lukuisat pitkät maanantai-illat palaveripöydissä

-          päiväkoti-, iltapäiväkerho- sekä koulukiertueiden organisointi ja toteuttaminen

-          yhteistyö 2. asteen ja korkeakouluopiskelijoiden kanssa esim. harjoitteluohjaajana

-          alueen tapahtumiin osallistuminen ja seuran markkinointi

-          valmentajien kehittämispolku: valmentajatapaamiset, joukkueiden toiminnan tarkkailu

-          seuran tapahtumien ideointi ja organisointi: fysiikkatestit, perhesäbäpäivä, turnaukset…

-          aktiivinen verkostoituminen alueen muiden toimijoiden kanssa, esim. oppilaitokset, urheiluseurat, järjestöt..

-          oma valmentajakoulutus: SBV2 koulutus

-          aamuakatemiaharjoitukset

-          kevätpuoliskolla mediamarkkinointi sekä seuran julkaisut kokonaisvaltaisesti

 

Joku voisi jo tuosta päätelläkin, että junioripäällikön arki ei ainakaan ole tylsää – ja se on totta! Jokainen päivä on erilainen, ja se tekee työstäni todella aktiivista ja innostavaa. Mielestäni olemme saaneet seurassa paljon asioita eteenpäin kuluneen kauden aikana, ja uudistukset ja muutokset on otettu hyvin vastaan. Ilmapiiri kannustaa olemaan luova – ja sitä toiminnan kehittämisessä mielestäni tarvitaankin. Joukkueet ovat ottaneet suuriakin kehitysaskelia eteenpäin, ja pelaajia olemme saaneet tuntuvasti lisää.

 

Nyt mennään jo maaliskuun puolivälissä, ja katseet ovat tiukasti kohti ensi kautta. Uusien ikäluokkien muodostaminen,  valmentajien ja ohjaajien metsästäminen sekä uudet linjaukset ovat tällä hetkellä päivän kova sana. Myös huhtikuussa häämöttävä ESE-turnaus vie paljon huomiota, kun joukkueita yritetään saada ympäri maata houkuteltua mukaan. Turnauksesta tulee varmasti aiempia vuosia mahtavampi, kun päästään nauttimaan upouuden Saimaa Stadiumin tiloista! En malta odottaa 8-)

 

Jotta ensimmäinen kirjoitukseni ei olisi kuitenkaan liian pitkä luettavaksi, niin lopetan sen toivottamalla kaikille tsemppiä kauden viimeisiin koitoksiin ja toivotan kaikki kiinnostuneet lämpimästi mukaan seuramme toimintaan! :-)

 

-Elisa